6 tips om de hittegolf te trotseren op je werk

Maximale leestijd: 3 minuten

26

JULI, 2018

 

De zomer is heerlijk! Maar wat als de temperatuur blijft stijgen en je op je werk geen airco hebt? Klagen lucht misschien op, maar daar koel je niet van af. Met onze 6 tips kom je de werkdag wel door en blijf je lekker fris.

1. Drink veel water

Zorg dat je altijd een fles water bij de hand hebt. Drink gedurende de dag minstens twee liter water. Mintthee helpt beter tegen de dorst dan water. En het klinkt wellicht raar, maar een warme drank helpt je lichaam om sneller af te koelen. Vermijd dranken waar cafeïne of alcohol in zit. Hier droog je sneller van uit.

2. Plan je dag

Begin, als het kan, wat vroeger met werken. De ochtend uren zijn het koelst. Plan de meest inspannende taken in de ochtend uren, voordat de hitte je echt te pakken krijgt. Plan routine klusjes in de middag wanneer het te warm wordt en je niet zo helder meer bent.

3. Een frisse lunch

Verse watermeloen of komkommer werkt tegelijkertijd als voedsel en drankje, waardoor je meteen kunt opfrissen. En waarom neem je geen zak met gesneden, bevroren fruit mee naar je werk? Het is de perfecte ijskoude snack! Kies in elk geval een lunch die bijdraagt ​​aan het hydratatieniveau van je lichaam. Je kunt beter een groene salade meenemen in plaats van een broodje. En vreemd genoeg zal een hete, pittige maaltijd leiden tot een koeler lichaam.

4. Zoek verkoeling

Doe het rustig aan en accepteer dat je minder gedaan krijgt op een warme dag. Voel je je oververhit of slaperig? Ga niet zwaaien met papier. Je wordt er alleen maar warmer van. Hier zijn een aantal snelle afkoelmethoden die werken, zelfs op kantoor:

  • Er lopen belangrijke bloedvaten door je polsen. Laat 10 seconde koud water over je polsen lopen en je zult snel afkoelen.
  • Gebruik een vochtige theedoek uit de koelkast om je ellebogen, knieholten, je voorhoofd of nek af te koelen.
  • Mint houdt je fris en levendig: gebruik een douchegel met munt voordat je naar het werk gaat. Of drink muntthee.
  • Spuit je gezicht regelmatig met een waternevel.

5. Frisse lucht

Voor een paar tientjes heb je een ventilator. De luchtstroom kan heerlijk verkoelend werken. Zet een bak met ijsklontjes voor de ventilator en je hebt het effect van een airco. Heb je een handige collega? Geef hem deze handleiding voor een DIY-airco en jullie zitten er lekker cool bij.

6. Zorg voor een zomerse playlist

Met dit warme weer zit je natuurlijk liever op het strand. Maar je moet werken en dan kan je er maar beter het beste van maken. De hitte is een stuk beter te verdragen met goede muziek. Met zomerse hits en het volume wat hoger dan normaal kom jij de dag wel door.