10 redenen om van ondernemen te houden

Maximale leestijd: 5 minuten | 14 februari 2019 | Blog

1. Je bent je eigen baas

Aan het roer staan heeft voordelen. Zelf beslissen wat je wil doen, hoe je het wil doen en met wie je het wil doen. Voor een ander werken kan ook leuk zijn, maar kunnen zeggen dat je ondernemer bent is iets geweldigs.

2. Je bepaalt zelf je werktijden

Liever tot laat in de avond werken? Of ben jij meer een vroege vogel? Het maakt niet uit. Als eigen baas beslis je zelf wanneer je werkt. Natuurlijk moet je wel rekening houden met je klanten. Als je ervan houdt om vroeg naar bed te gaan kan je beter geen restaurant beginnen bijvoorbeeld.

3. Je stelt je eigen regels op

Was je het niet altijd eens met de gang van zaken bij je vorige werkgever? Als ondernemer doe je het op jouw manier. Jij beslist welke regels er gelden, welke kledingcode je implementeert en welke cultuur je wil bouwen. Als ondernemer beslis je of je de norm wil volgen of liever buiten de gebaande paden wil gaan.

4. Je kiest zelf je klanten en projecten

Met wie wil je graag werken? En met wie niet! Als ondernemer kan je zelf bepalen welke dienst of product je aanbiedt en aan wie. Met welke doelgroep werk jij graag en welke activiteiten maken je enthousiast. Het is aan jou!

5. Je kiest je eigen team

We hebben allemaal wel gewerkt met mensen die we op een of andere manier niet leuk vonden. Of het nu gaat om het inhuren van personeel of het kiezen met welke andere bedrijven je wil samenwerken. Als kapitein van jouw eigen schip bepaal jij wie je aan boord wil brengen. Stel je eigen droomteam samen.

6. Elke dag is anders

Er is niets saais aan ondernemer zijn. Er zijn altijd nieuwe zakelijke kansen om te verkennen, nieuwe ideeën om te bedenken en nieuwe mensen om te ontmoeten. Het leven als ondernemer is een constante achtbaan en als je plezier hebt in wat je doet, is het elke dag een hele leuke rit vol nieuwe avonturen.

7. Je hebt zelf de controle over je toekomst

De juiste koers bepalen is niet altijd makkelijk. Maar de mogelijkheid om van koers te veranderen geeft veel vrijheid. Houd je niet van de richting waarin jouw bedrijf zich begeeft? Wil je de markt opschudden of jouw merk veranderen? Jij zit aan het roer en bepaalt waar je bedrijf naartoe gaat. Je lot ligt in je eigen handen.

8. Je leert nieuwe dingen

Ondernemer zijn betekent veel hoeden dragen. Dit betekent dat je veel vaardigheden moet beheersen en continue nieuwe moet aanleren. Om de juiste beslissingen te nemen hoef je niet alles te weten, maar je moet wel kunnen inschatten op welke adviezen je wel of juist niet moet varen. Die veelzijdigheid en het doorlopend ontwikkelen van je vaardigheden maakt ondernemen zo interessant.

9. Je helpt de wereld vorm te geven

De ontbrekende kloof in de wereld vinden. Geweldig! Grote ondernemers zijn probleemoplossers die een behoefte vervullen, wereldwijd of in een kleine niche. Elke kleine bijdrage helpt ons te veranderen en de wereld waarin we leven vorm te geven.

10. Doe waar je van houdt

Het beste voor het laatst bewaren, het beste deel van een ondernemer zijn is doen waar je van houdt. Wanneer je werkt met mensen met wie je wil werken en dingen wil doen die je motiveren, word je ‘s ochtends wakker met een lach op je gezicht en een enthousiasme naar de dag maakt alle stress en gekte de moeite waard.

Ben jij ook verliefd op ondernemen? Financier jouw plannen!

Mis niks!

Gratis tips over geld en ondernemen. Daar word je financieel beter van. Ontvang 1 x per maand de beste tips in je inbox.

Je bent er bijna. We hebben je een e-mail gestuurd ter verificatie van je e-mailadres.