Home > Blog > BridgeFund > Meet René: FinTech pionie…

Meet René: FinTech pionier en taartenbakker van het eerste uur!

René is een man van vele talenten, interesses en hobby’s. Hij zwemt, tuiniert en bakt taarten als geen ander. Maar bovenal: hij stond aan de wieg van de allereerste FinTech van Nederland! Mensen blij maken door middel van slimme technologie, dáár wordt René pas echt blij van. Geef hem een technisch vraagstuk en hij stopt niet voordat hij een oplossing heeft gevonden. Stiekem is werken zijn grootste hobby (niet tegen zijn vrouw zeggen hoor), terwijl hij ook gewoon lekker op zijn eigen eiland kan chillen. Ja, die heeft ie echt!

Medewerker BridgeFund René

In dit artikel lees je:

René heeft zich ontwikkeld tot ware IT-master. Kom erachter hoe René dit voor elkaar heeft gekregen en hoe leuk, leerzaam en gezellig het is om als technerd met hem en bij BridgeFund te werken.

 

Werken bij BridgeFund?

  • Onderdeel zijn van een grotere missie
  • Successen vieren we samen
  • Ruimte om te falen groeien

Succes op succes

In 1996 richtte René Alex Beleggersbank op. De allereerste FinTech van Nederland én de eerste bank in Europa waar je binnen 1 minuut kon beleggen via internet. Super spectaculair in die tijd! Het was dan ook een groot succes. Uiteindelijk verkocht hij Alex en werd het tijd voor iets héél anders…

Om op te laden vertrok René voor 9 maanden naar Zuid-Afrika. Maar een vakantie zat er niet in, want de aard gaat niet zomaar uit het beestje. Ook aan de andere kant van de wereld zocht hij manieren om mensen te helpen. Dus bouwde hij daar een amphitheater, dat diende om de problematiek rondom HIV bespreekbaar te maken en het percentage dragers te verminderen. Daarnaast was het een platform voor jonge mensen om talenten te tonen, waar een koor uit voortkwam. En niet zonder succes. Het koor schopte het in 2019 zelfs tot de finale van America’s Got Talent. Hoe tof! Dat gaf mensen daar houvast: zij geloofden er weer in dat ze iets konden bereiken, ondanks dat ze uit een township komen. René vond het zo fantastisch om deze mensen te helpen, dat hij voorzitter werd van de Tjommie Foundation.

Nog een bank oprichten? Waarom ook niet?!

Zoals je misschien hebt gemerkt komt stilzitten niet in René’s woordenboek voor, dus eenmaal terug in Nederland stortte hij zich op het volgende project. Als FinTecher van het eerste uur, gepaard met zijn obsessie om mensen te helpen, richtte hij Knab op. Een online bank, met de K van klant voorop! Knab werd de eerste bank in Nederland, waarbij je binnen 2 minuten online een rekening kan openen. Lekker simpel en snel.  

Na 7 jaar stond Knab als een huis en werd het tijd om het stokje over te dragen. René was toe aan vrijheid en wilde niet meer ergens aan vastzitten. Tot BridgeFund op zijn pad kwam. In 2018 liep hij Julian en Rutger tegen het lijf bij NLgroeit. René voorzag onze founders van tal van adviezen, maar had geen zin om vast bij ons komen werken (dacht ie tenminste, wij wisten wel beter! ;)).

“Werken bij BridgeFund? Dat wil ik helemaal niet. Ik heb al genoeg andere dingen die ik in het leven doe.” 

Toch begon René zich meer en meer met BridgeFund bezig te houden. Meeknokken om financiering voor ondernemers in heel Europa zo simpel en zo snel mogelijk te maken paste helemaal in zijn straatje. Dus besloot hij dan toch om in te stappen én aandeelhouder te worden! Zijn wij even blij dat René niet kan stilzitten. Want mede dankzij zijn onberispelijke IT-skills, ontwikkelden we een super simpel en snel aanvraagproces.

Werken bij BridgeFund

Als IT Architect vindt René vooral het werken met jonge en enthousiaste mensen tof. Hier krijgt hij enorm veel energie van, en zoals René zelf zegt: “zo blijf ik zelf ook lekker jong!” Aan de andere kant vindt hij het gaaf om zijn eigen kennis en ervaring te delen met young professionals. Win-win voor beide partijen!

“BridgeFund is een toffe organisatie die alleen maar groeit en groeit, waardoor er veel mogelijkheden liggen om anderen kansen te geven en ambitie toe te juichen.”

Bij BridgeFund werk je niet alleen samen met de IT-master himself, maar ook met de nieuwste technologie, kun je écht iets realiseren wat het verschil maakt en heb je de mogelijkheid om je functie te verbreden. Daartegenover staat wel het hebben van gedegen kennis en ervaring, maar is het verder een kwestie van iets moois willen bereiken en doorzettingsvermogen. En misschien nog wel belangrijker: plezier maken en ervan genieten!

Werken bij BridgeFund

Een gesprek(je) met René eindigt altijd in fantastische anekdotes. Maar hij heeft één regel: ze worden niet opgeschreven. Dus als je ze wilt horen, dan weet je wat je te doen staat…

Join the BridgeFund IT-squad!

Check onze openstaande vacatures, solliciteer op jouw droombaan en wie weet zit jij binnenkort met René om de tafel, leer je van zijn ongekende IT kennis en ervaring én vertelt hij je één van zijn leuke anekdotes!

Benieuwd naar onze vacatures?

Zet samen met ons de financiële wereld op z’n kop!