Wat kost een overbruggingskrediet en hoe werkt het?

02 december 2019

Maximale leestijd: 3-4 minuten

Overbruggingskrediet: wat is het en hoe werkt dat?

Wat kost een overbruggingskrediet en hoe kun je daar als ondernemer gebruik van maken? Als je afhankelijk bent van een specifiek seizoen valt het soms niet mee om de rest van het jaar jouw lopende kosten te blijven betalen. Natuurlijk kun je tijdens het hoogseizoen de reserves aanvullen, maar hoe pak je dat aan als je ook andere investeringen wilt doen? Het overbruggingskrediet is dan een interessante keuze, waarmee je er zakelijk voor zorgt dat je heel het jaar over voldoende financiële middelen beschikt.

Veel bedrijven in bloembollen, ijsjes en zomerse zonnebrillen weten dat ze het in bepaalde seizoenen moeten verdienen. Met het zakelijke overbruggingskrediet zorgen we ervoor dat je heel het jaar door zorgeloos kunt ondernemen, ook als je buiten het seizoen om belangrijke kosten hebt. Wij geven je de financiële buffer die je nodig hebt, zonder dat je daar veel kosten voor maakt. 

Wat is een overbruggingskrediet?

Wat is een overbruggingskrediet? Het is een zakelijk krediet dat je in het laagseizoen helpt voldoende geld beschikbaar te houden. Het is een aanvulling op de reserves uit het hoogseizoen, bijvoorbeeld om een onverwachte tegenvaller op te vangen of om een investering te doen waarmee je in het hoogseizoen meer omzet kunt maken.

Wil je investeren in een nieuwe machine, meer voorraad inkopen of nieuw personeel aantrekken? Daar is geld voor nodig, en waarschijnlijk op het moment dat dit even niet zo goed uitkomt. Dan is het overbruggingskrediet een interessante keuze, zowel dankzij de flexibiliteit en mogelijkheden als dankzij de lage kosten die je daarvoor betaalt. 

Overbruggingskrediet berekenen: wat zijn de kosten?

Benieuwd naar de kosten van een overbruggingskrediet? Aanvragen en afsluiten is bij ons gewoon gratis, dus daar hoef je geen kosten voor te maken. Je sluit het krediet af buiten de bank om, waardoor we je daar veel sneller mee van dienst kunnen zijn dan je zou denken. Je kunt binnen een paar minuten jouw zakelijke lening aanvragen, waar je vervolgens al binnen 24 uur over kunt beschikken.

Je betaalt over het overbruggingskrediet rente. Het gaat standaard om 1% per maand, plus een opslag van 0,5 tot 2,5 procent. Die opslag berekenen we aan de hand van een aantal prestatiefactoren van jouw bedrijf. Door online jouw aanvraag te doen kunnen we je precies aangeven welk rentetarief we in rekening brengen, zodat jij het hele jaar door zorgeloos kunt ondernemen.

Wat kost een overbruggingskrediet in jouw situatie? Je kunt binnen een paar minuten een aanvraag doen, waarmee we je aangeven wat de kosten zijn. We laten je zien wat het kost om de investering te doen, zodat jij het komende hoogseizoen de mogelijkheid hebt om de omzet te verhogen en bijvoorbeeld een stuk efficiënter of productiever te zijn. 

Alternatief voor overbruggingskrediet

Wil je graag een goede keuze maken en ben je daarom ook benieuwd naar de alternatieven voor een overbruggingskrediet? Er zijn natuurlijk ook reguliere zakelijke leningen beschikbaar, die je bij ons buiten de bank om af kunt sluiten. Je kunt tot €250.000 lenen, met een looptijd van maximaal 24 maanden. Dankzij de automatische betalingen ben je na 2 jaar weer volledig schuldenvrij, om je daar alvast geen zorgen over te hoeven maken.

Houd er bij een overbruggingskrediet rekening mee dat er ook een paar nadelen aan kunnen kleven:

  • Niet altijd beschikbaar
    Niet in iedere branche kun je zomaar gebruik maken van een overbruggingskrediet, zelfs niet als je duidelijk te maken hebt met een hoog- en een laagseizoen. Vraag vooraf altijd na of je het krediet kunt afsluiten. Er zijn gevallen bekend waarbij banken geen nieuwe kredieten willen verstrekken, ook al maakten ondernemers daar al jaren gebruik van. Bridgefund sluit geen enkele ondernemer uit. Het enige wat je nodig hebt is een omzet van 75.000 per jaar. Vraag nu zakelijke lening aan en ontvang binnen 24 uur een bericht!
  • Ingewikkelde aanvraagprocedure
    De aanvraagprocedure kan lang en ingewikkeld zijn, anders dan de online mogelijkheden die je bij ons hebt. Houd rekening met ingewikkelde voorwaarden en complexe contracten. Begin op tijd met de aanvraag, omdat het langer duurt dan de 5 minuten voor de aanvraag en 24 uur voor de uitbetaling dan bij ons het geval is.

Geld lenen voor je bedrijf?

 

Een lening aanvragen voor je bedrijf hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Ben je ondernemer en heb je behoefte aan extra werkkapitaal? Bij BridgeFund regel je een zakelijke lening binnen 24 uur.

Offerte aanvragen

Mis niks!

Gratis tips over geld en ondernemen. Daar word je financieel beter van. Ontvang 1 x per maand de beste tips in je inbox.

Je bent er bijna. We hebben je een e-mail gestuurd ter verificatie van je e-mailadres.