Home > Blog > Financieren > Lening geweigerd door de b…

Lening geweigerd door de bank: wat nu?

Lening geweigerd door de bank, terwijl je als zzp'er of mkb-organisatie hard geld nodig hebt? Gelukkig zijn er alternatieven!

In dit artikel lees je:

  • Geld lenen zonder bank
  • Overal geweigerd: wat zijn de alternatieven?
  • Factoring
  • Crowdfunding
  • Flexibel zakelijk krediet

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Wanneer je leningsaanvraag wordt geweigerd door de bank is dat een behoorlijke tegenvaller. Je denkt als ondernemer vooruit en wilt investeren om uiteindelijk je felbegeerde doelen te behalen. Je staat volledig achter jouw business, maar de bank blijkbaar niet. Naast dat het een zakelijke terugslag is, kan een afwijzing je ook nog eens persoonlijk raken. “Wat doe ik in hemelsnaam verkeerd?” We horen het je denken.

Laat je vooral niet uit het veld slaan! Er zijn genoeg zaken waar je jouw energie veel beter in kunt steken dan te gaan zitten treuren. Zodat het binnen no-time wél mogelijk is om een lening af te sluiten. En is het niet bij de bank, dan kun je wel bij ons terecht.

Bij BridgeFund leen je zonder gedoe. Geen stapels formulieren, geen jaarcijfers. Doe jouw aanvraag online en hoor binnen 24 uur van ons of je in aanmerking komt voor een lening.

Wanneer wordt een lening geweigerd?

1. Het risico is te hoog

Kredietverstrekkers hebben graag zekerheid dat ze het aan jou uitgekeerde geld ook weer terugkrijgen, inclusief rente. Daarom wordt de kwaliteit van jouw onderneming streng beoordeeld. En dan hebben we het niet alleen over je huidige omzet. Maar ook over risico’s in jouw sector, of je sterk afhankelijk bent van een grote leverancier of klant en hoe jouw concurrenten zich ontwikkelen.

2. Je hebt onvoldoende onderpand of zekerheden

Een bank vraagt bij een financieringsaanvraag vaak naar onderpand of andere zekerheden. Deze kunnen ze opeisen als jij je aflossing niet betaalt.  Een onderpand kan bestaan uit geld, goederen of rechten, zoals bijvoorbeeld hypotheekrecht op je bedrijfspand. Kun je deze zekerheden niet bieden? Dan kun je fluiten naar je lening.

3. Je solvabiliteit is onder de maat

De hoeveelheid eigen vermogen in je bedrijf laat zien hoe goed jij kan omgaan met financiële tegenslagen. Solvabiliteit is de verhouding tussen dit eigen vermogen en vreemd (geleend) vermogen. Een goede solvabiliteit laat zien dat je bedrijf tegen een stootje kan. En dat zien financierders weer graag.

4. Te weinig vertrouwen in je product of dienst

Heb je een lening aangevraagd voor een nieuw product of een nieuwe dienst? Dan zul je moeten praten als Brugman om je idee verkocht te krijgen aan een bank. Geloven zij niet in de marktkansen of jouw ondernemerservaring? Dan is de kans dat je de lening krijgt vrij snel verkeken.

Maak van je financieringsafwijzing alsnog een succesverhaal!

Wat kun je zelf doen om je lening alsnog aan te kunnen vragen? Allereerst is het belangrijk erachter te komen waarom je financieringsaanvraag precies afgewezen is. Pas dan kun je actie ondernemen. Probeer de zwakke punten in jouw bedrijfsvoering te verbeteren. Of doe nóg grondiger onderzoek naar de haalbaarheid van het doel waarvoor je de financiering nodig hebt.

Alternatieven voor lenen bij de bank

Wordt je lening alsnog overal geweigerd? Probeer dan eens om geld te lenen zonder bank. Bij BridgeFund willen we het ondernemers niet te moeilijk maken. Een zakelijke lening zonder gedoe, daar staan we voor. Natuurlijk stellen ook wij voorwaarden aan een lening. Maar een complete bedrijfspresentatie of mega-uitgebreid businessplan is bij ons niet nodig. Sta je ingeschreven bij de KVK, heb je een jaaromzet van minimaal € 50.000,- en ben je ten minste 1 jaar in business? Vraag dan direct online een zakelijke lening aan.

Naast een zakelijke lening of krediet zijn er best nog een aantal alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals crowdfunding of factoring. Lees er meer over in ons blog: verschillende financieringsmogelijkheden: de voor- en nadelen.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.