Coronacrisis:
Beperk de impact
op je onderneming

Ondernemerstips van en voor ondernemers

Het coronavirus (Covid-19) heeft onze wereld nogal op zijn kop gezet. Wat kan of moet je als ondernemer doen om de economische gevolgen te beperken? De naam BridgeFund is ontstaan vanuit de gedachte om ondernemers met elkaar te verbinden. Door een online platform te bieden dat een brug slaat tussen ondernemers en investeerders (vaak zelf ondernemers). Vanuit dezelfde gedachte vragen we ondernemers om met elkaar mee te denken. Deel je creativiteit, je vindingrijkheid en je optimisme om anderen te inspireren in deze bizarre tijd. 

Stuur een mailtje met jouw ondernemerstips naar contact@bridgefund.nl met als onderwerp: coronatips

Bedankt!

 

Bel voor info

020 – 244 2500

Ondernemerstips van en voor ondernemers

Hou ons blog in de gaten, het wordt continu geüpdate met nieuwe tips en adviezen.

Onze belangrijkste financieringsadviezen voor ondernemers in nood

Bekijk de financiële regelingen van de overheid

Ben je met je bedrijf hard getroffen door de crisis?  Bekijk de meest actuele financiele regelingen op de website van de KVK in één handig overzicht.

Advies nodig? Bel of mail ons!

Heb je vragen of behoefte aan advies over deze lastige periode? Bel gerust ons gerust even op. Het hele team zit voor je klaar om te helpen waar nodig. Je kunt ons elke werkdag bereiken  van 9:00-18:00 uur via 020 244 2500.

KVK Coronaloket

Ook de KVK heeft een speciaal Coronaloket opgezet om ondernemers te helpen met alle vragen omtrent de gevolgen van het virus voor ondernemers. Bel naar 0800 2117

Tips van ondernemers

Geef grote klanten een kleine korting

Een paar ondernemers met grote vaste klanten gaven ons de tip om klanten een korting aan te bieden indien zij sneller betalen dan afgesproken. Dit kost natuurlijk geld, maar geeft wel meer zekerheid van je inkomsten op de korte termijn.

 

Horecatip: Ga bezorgen!

Laat je inspireren door Bar Boef uit Haarlem!

De horeca blijft voorlopig dicht. Dit leid tot lege restaurants, een lege kas, maar ook tot lege magen. Als je ertoe in staat bent is het misschien een idee om eten te gaan bezorgen of aan te bieden om af te halen. Aangezien je contant geld beter kan vermijden adviseren wij je ook om betaalapps zoals Tikkie te gebruiken, ook voor bedrijven is dat prima te gebruiken.

Bovendien zijn ook de scholen dicht en zijn er dus allemaal potentiële bezorgers die tijd over hebben.

 

Horecatip: Zo regel je supersnel online bestellingen!

Steeds meer bedrijven zetten mooie initiatieven op poten om andere bedrijven te helpen. Zo ook het prachtige bedrijf Formitable. Bedacht als een super gebruiksvriendelijk reserveringssysteem voor de horeca, waar je een vast bedag van 60 euro per maand voor betaald ipv per reservering. 

Aangezien reserveringen niet relevant zijn in deze periode hebben zij razendsnel een uitstekende online shop mogelijkheid gemaakt die je zelf als horeca ondernemer kunt instellen. Dit maakt het onwijs makkelijk om bestellingen te verwerken en vervolgens af te laten halen of te bezorgen.

Check hier de website van Formitable.

Boek een Coronanny

 Niet alleen zitten er veel kinderen thuis, ook een hoop ZZP’ers zitten zonder werk. Dus heb jij er als drukke ondernemer een extra probleem bij gekregen doordat je op de kinderen moet letten? Boek een Coronanny! ZZP’ers bieden zich aan om op je kinderen te passen. Zo slaan we 2 vliegen in 1 klap.

Tijd voor uitstelklussen

Elke ondernemer maakt zicht er schuldig aan, ook wij. Van die klusjes die je liever niet doet en al weken of maanden vooruit schuift. Geraakt worden we allemaal, zorgt dat ervoor dat je tijd over hebt? Steek die dan in de dingen die zijn blijven liggen. Maak een grote schoonmaak door je administratie, je verwaarloosde website of kijk nog eens scherp naar de interne processen van je onderneming. Zo ben je optimaal voorbereid voor als deze storm weer is gaan liggen.

 

Virtueel vergaderen

Bij BridgeFund zijn we allemaal thuis gaan werken om de verspreiding zoveel mogelijk te helpen indammen. Als dit ook bij jou het geval is zijn er een aantal handige (gratis) digitale meeting tools beschikbaar zoals:

Vakantie uren opnemen

Je personeel kan zelf ook iets doen om bij te dragen aan de oplossing. Vooral in de horeca, waar personeel een grote kostenpost is en nu niks oplevert. Vraag je team om de komende maand hun vakantieuren op te maken. Zo bespaar je in ieder geval kosten op de lange termijn.

Bereid je voor op goed nieuws

Uit onderzoek is gebleken dat na een maand van beperkt reizen en beperkt sociaal contact, consumenten ernaar kijken om weer samen te gaan tafelen. Maar liefst 62% van de ondervraagde consumenten noemde een etentje met vrienden hun meest waarschijnlijke eerste activiteit. 

In China werd in de laatste week van februari een winkelcentrum in Hangzhou 5 uur lang geopend. Dat leverde meer Meer op dan de 12-uurs verkoop in de dezelfde periode van 2019.

Na regen komt zonneschijn!

Evenemententip: Organiseer een livestream event!

Zit je in de evenementen? Hoog tijd voor creativiteit. Organiseer bijvoorbeeld een live-stream event met een paar artiesten. Moedig mensen aan om er thuis een feestje van te maken. Zo blijf je ook op een leuke manier in contact met je publiek.

Investeer in online training

Mocht veel van je personeel thuis zitten en niet kunnen werken. Of neemt de productiviteit drastisch af? Dan is het misschien een idee om tijd te investeren in online trainingen. Zo maakt je personeel zich toch nog nuttig.

Denk bijvoorbeeld aan Udemy of Goodhabitz.

Gebruik je borgsom als huurtermijn
Een van onze klanten met een horeca onderneming wees ons op een slimme tip. De borgsom op het pand dat hij huurt bedraagt 3x de huur. Met zijn huurbaas kon hij overeenkomen dat hij voor in ieder geval de komende maand de borgsom kon gebruiken. Welicht is dit ook voor jouw onderneming een optie? Zo niet, onderhandel over de huurprijs en probeer bijvoorbeeld een huurprijs op basis van omzer af te spreken. Een verhuurder is natuurlijk ook niet gebaat bij een ondernemer die noodgedwongen de zaak moet sluiten.
Check deze link voor een modelbrief van Koninklijke Horeca Nederland aan jouw huurbaas. 
Geef korting op cadeaubonnen

Nog een tip van een ervaren horeca ondernemer is om bijvoorbeeld tijdelijk korting te geven op cadeaubonnen. Dat levert op de korte termijn geld op kost je weinig tot geen werk. 

Wees creatief, werk je liever niet met cadeaubonnen? Verzin dan iets anders om het voor consumenten aantrekkelijk te maken nu geld uit te geven voor iets wat ze later kunnen gebruiken. Zoals gratis verzendkosten, pre-sale korting of een gratis flesje wijn bij een reservering.

Deel je tips met andere ondernemers!

Heb je zelf nog slimme ideeën of advies? Laat het ons vooral weten en we delen ze graag met de rest van ondernemend Nederland via ons speciale blog.

Advies nodig?

Neem contact met ons op of bel het KVK Coronaloket

Heb je vragen of behoefte aan advies over deze lastige periode? Bel gerust ons gerust even op. Het hele team zit voor je klaar om te helpen waar nodig. Je kunt ons elke werkdag bereiken  van 9:00-18:00 uur via 020 244 2500.

Ook de KVK heeft een speciaal Coronaloket opgezet om ondernemers te helpen met alle vragen omtrent de gevolgen van het virus voor ondernemers. Bel naar 0800 2117

Heb je nog een specifieke vraag?

Bel 020 – 244 2500, stuur een mailtje naar contact@bridgefund.nl of gebruik de live chat rechtsonderin.

Laurens, Friso en Danique helpen je graag verder.