MT940

Wat is een MT940 bestand

Uitleg MT940 bestand

Toelichting MT940 Bestand

Wat is een MT940 bestand?

Een MT940 bestand, of SWIFT-MT940 bestand is een digitale uitdraai van de banktransacties op je zakelijke rekening. Het omvat gegevens zoals het transactiebedrag, de omschrijving en tegenrekening. De indeling en bestandsextensie kunnen per bank verschillen. Het MT940 bestand is de downloaden via online bankieren. Bij enkele banken is het ook mogelijk om het MT940 bestand via de online bankieren app te downloaden.

Waarvoor kan je een MT940 bestand gebruiken?

Het MT940 bestand wordt vaak gebruikt door boekhoudprogramma’s voor het importeren van de banktransacties.

Waarvoor gebruikt BridgeFund een MT940?

Om de maximale leencapaciteit van je bedrijf vast te stellen maakt BridgeFund gebruik van je MT940 bestand. Op basis van je rekeningdata maken wij, net als een boekhoudprogramma, een jaarrekening van je bedrijf op. Zo kan je bij ons een lening afsluiten zonder jaarcijfers aan te leveren.

Bekijk hier de instructies om jouw mutaties te downloaden in MT940 formaat:

Rabobank

ABN AMRO

SNS

KNAB

ING

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een MT940?

Een MT940 bestand is een bestandsformaat om financiële banktransacties te exporteren. Boekhoudpakketten kunnen dit bestand inlezen als elektronisch bankafschrift.

Waarom is een MT940 nodig?

Met het MT940 bestand kunnen we een goede inschatting maken van je maximale leencapaciteit. Hiervoor hebben we inzage nodig in je bankmutaties van de afgelopen 12 maanden. Met het MT940 bestand hoef je geen losse bankafschriften op te sturen, maar heb je alles in één digitaal bestand.

Hoe zit het met mijn privacy?

MT940 bestanden worden uitsluitend gebruikt om de mogelijkheden van een krediet te bepalen. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. Zie voor meer informatie onze privacy statement.

Hoe kom ik aan een MT940 bestand?

Het MT940 bestand is gemakkelijk te downloaden vanuit je onlinebankieren omgevening. Gebruik onderstaande handleidingen met uitleg per bank hoe je dit bestand in een aantal simpele stappen kan downloaden.

MT940 Downloaden

Handleiding MT940 downloaden

Om een bankbestand te kunnen downloaden heb je een zakelijke rekening nodig bij een van de onderstaande banken. Klik op de link van jouw bank voor de instructies.

Instructies Rabo Bank MT940-bestand

Instructies ABN AMRO MT940-bestand

Instructies SNS Bank/Regiobank MT940-bestand

Instructies KNAB MT940-bestand

Instructies ING Bank MT940-bestand

Stuur je MT940 bestand naar BridgeFund

De volgende stap is het sturen van het MT940 bestand naar BridgeFund. Je kan de MT940 bestanden veilig uploaden via onze website. Maak hiervoor gebruik van de upload-link die je per mail van ons hebt ontvangen. Doorgaans weet je dezelfde werkdag wat je bij ons kan lenen. We nemen telefonisch contact op om dit verder met je te bespreken en om aan te geven welke aanvullende documenten we eventueel nodig hebben.

Hulp nodig?

Lukt het niet? Geen probleem! We helpen je graag. Vraag hulp via de chat (rechtsonder) of neem telefonisch contact met ons op 020 – 244 2500.