Ga naar content
In dit artikel
Ook werken bij BridgeFund?
  • Een plek waar jij je thuis voelt en jezelf kan zijn
  • Volg trainingen en opleidingen
  • Successen vieren we samen
  • Funky kantoor in Amsterdam
  • Bij ons geen hokjes of systeemplafonds
Check alle vacatures

“IT is het vetste wat er bestaat”

Voor zijn 8e verjaardag kreeg Jeroen een Commodore 64. Hij schreef zijn eerste regels code en dacht dit is het vetste wat er bestaat, ik ga in de computers! Tijdens opleidingen leerde hij programmeren, scripten en ging hij aan de slag met het automatiseren van systemen. Nadat hij voldoende kennis had opgedaan startte hij dolenthousiast zijn eigen bedrijf, maar het enthousiasme werd al snel minder. Hij miste mensen om zich heen om mee te sparren en van te leren. En toen kwam hij een vacature tegen van Tweakers. Het was Jeroen’s jongensdroom om daar te werken, dus solliciteerde hij meteen. “Eigenlijk solliciteerde ik meer voor de grap om hopelijk uitgenodigd te worden en een rondleiding te scoren. Maar ik had nooit verwacht dat ze me ook echt zouden aannemen.”  

“Ik solliciteerde voor de grap bij Tweakers en hoopte op een rondleiding, maar ik had nooit verwacht dat ze me zouden aannemen.”

Na een tijdje met veel plezier als programmeur gewerkt te hebben, vond Jeroen dat het ontbrak aan visie en strategie. Hij wilde dit graag beter, sneller en slimmer maken om de business verder te helpen. Dus ging hij onderzoeken hoe ze er met het tech team voor konden zorgen dat de juiste dingen op de juiste tijd gemaakt werden. Uiteindelijk rolde hij een complete tech strategie uit en stuurde hij het tech team aan. DPG was onder de indruk van zijn werk en een aantal jaar later legde hij ook voor hen een tech strategie op tafel. En nu is BridgeFund aan de beurt! “Ik wilde weer terug naar een klein en snel bedrijf, dichterbij de executie. Toen kwam ik BridgeFund tegen: een razendsnel groeiende scale-up waar ik dichtbij de techniek zit én met een slim en gezellig team die met elkaar dezelfde kant op rennen. Precies wat ik zocht!”

Niks saai, grijs en onbegrijpelijk!

Uiteindelijk gaf het complete plaatje de doorslag waardoor Jeroen besloot om als CTO bij BridgeFund aan de slag te gaan. “Het zijn eigenlijk alle kleine dingetjes bij elkaar die het maken: de muziek, de cultuur die er heerst (check het zelf in ‘the way we work’) en alles is heel persoonsgericht; iedereen komt naar je toe om een praatje te maken. Dat vind ik heel belangrijk, vooral ook voor team IT. “

“Want ja, het grootste deel over stereotype IT-ers is waar (iets met het liefst in een grot werken in volle focus modus en heel veel nulletjes en eentjes uit je vingers rammen)… Maar wat is er vetter dan verticaal opstaande schermen waar de hele dag codes op verschijnen, zodat je de business weer verder kunt helpen en blijft ontwikkelen?” Volgens Jeroen niks! De meeste mensen associëren IT met saai, grijs en onbegrijpelijk, maar Jeroen laat mensen graag op een andere manier naar IT kijken. “Ik zie het als kleine probleempjes en puzzels die je op een creatieve manier moet oplossen. Eigenlijk is het de kunst om van alle bedrijfsproblematieken sudoku’s te maken en dan kun je het heel leuk en erg nuttig maken.” En dat alles maakt IT zo tof, vindt Jeroen.

Aan ambitie geen gebrek 🚀

Zoals je misschien al hebt gemerkt staat Jeroen te springen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen, maar tegelijkertijd vindt hij het ook best wel spannend. Zeker omdat een groot deel van zijn team vanuit Sri Lanka opereert. “Het is natuurlijk een andere cultuur en ze hebben een andere manier van werken. Gelukkig ga ik er volgende maand naartoe om ze te ontmoeten. Ik ben heel benieuwd!” 

“Dit is echt een super saai antwoord, hè? Maar het is wel waar!”

Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Jeroen een flinke uitdaging staat te wachten. BridgeFund is de afgelopen tijd in razend tempo gegroeid, daardoor is het natuurlijk van belang dat de techniek zich net zo snel blijft ontwikkelen. Aan Jeroen de taak om hiermee aan de slag te gaan. Hoe hij dit gaat doen? “Ik wil natuurlijk de ambitieuze doelen van BridgeFund waarmaken door de juiste technische keuzes te maken en de hele tech stack op te schalen. En dat niet alleen om de Nederlandse markt te bedienen, maar ook internationaal. Dit is echt een super saai antwoord, hè? Maar het is wel waar! ;)” 

Join de finance revolution

Lijkt het jou wat om de status quo uit te dagen? Kom werken bij BridgeFund! Een open sollicitatie is ook altijd van harte welkom.

Meet the team Bekijk alles