Home > Blog > BridgeFund > Meet Stephan: Risk Manager…

Meet Stephan: Risk Manager, Finance Guru én DJ!

Stephan’s road to success begon in Amsterdam, vervolgde zich in Engeland en Amerika en eindigt weer in Amsterdam, bij BridgeFund. Althans, dat hopen we. Want met Stephan zijn fantastische persoonlijkheid, droge humor en enorme bak aan ervaring doen wij er alles aan om hem zo lang mogelijk bij ons te houden, zodat hij al zijn kennis met onze nieuwe talenten kan delen!

Medewerker BridgeFund Stephan

In dit artikel lees je:

Onze Risk Manager Stephan heeft een mooi avontuur afgelegd voor hij zijn carrière bij BridgeFund kwam vervolgen. Check in dit artikel hoe leuk het is om onder Stephan zijn hoede te werken. Want van hem kan je écht wat leren!

Werken bij BridgeFund?

  • Onderdeel zijn van een grotere missie
  • Successen vieren we samen
  • Ruimte om te falen groeien

Allround Risk Manager, DJ én Globetrotter

Stephan is in februari begonnen bij BridgeFund en houdt zich bezig met een enorm scala aan taken. In het (heel erg) kort is hij verantwoordelijk voor team Risk en Bijzonder Beheer. Hij is vooral druk met het optimaliseren van het risico analyse proces van het verstrekken van financieringen. Maar natuurlijk ook met het voorkomen van witwaspraktijken en andere risico’s. Toch is één taak wel de belangrijkste van allemaal: onze basgitarist bedient regelmatig de Sonos speakers! Zijn collega’s genieten (al dan niet gewillig) mee van Stephan’s liefde voor onder andere rock, jazz en soulmuziek. 

Fun Fact: Stephan startte in 1997 bij Ford, precies in hetzelfde gebouw wat nu – 25 jaar later – fungeert als BridgeFund HQ!

Stephan heeft er al een flink avontuur op zitten. Na zijn studie monetaire economie begon hij als Buyer Risk Underwriter bij de ouderwetse Nederlandse Kredietmaatschappij aan zijn eerste grote mensen baan. Na 2 jaar wilde hij graag sales ervaring opdoen en daar startte zijn Ford-tijdperk in Amsterdam, in hetzelfde kantoor als waar ie nu zit! 

Hij vervolgde zijn carrière nabij Londen als Sales Operations Specialist @ the HQ of Ford’s bank. Weer 1,5 jaar later stak hij de oceaan over voor 3 fantastische jaren in Amerika, waar hij als Credit Risk Manager kennismaakte met de American way of work, om deze vervolgens te introduceren in Manchester. Als Credit Risk Manager stuurde hij hier maar liefst 110 collega’s aan! 

Na 3 jaar keerde Stephan met zijn gezin terug naar Nederland, waarmee zijn Ford-tijdperk ten einde kwam. Hij trok de stoute schoenen aan en ging op zoek naar wat anders, maar vroeg zich af of er nog wel iemand zat te wachten op een oude knakker (his words, not mine ;)) als hij. Het antwoord was ja! BridgeFund stond te springen om een grumpy old man (nogmaals; his words, not mine ;)) met een flinke bak ervaring. De deur stond direct wagenwijd voor hem open en tot onze grote blijdschap was ook Stephan dolenthousiast! 

“BridgeFund stond te springen om een grumpy old man met een flinke bak ervaring!”

Gelukkig heeft Stephan het tot op heden nog steeds enorm naar zijn zin in Amsterdam! En niet alleen omdat hij nu weer lekker met zijn vrienden kan voetballen. “Het leuke is dat ik tussen goede en veel hoogopgeleide mensen mag werken. Als ik binnenkom voel ik meteen dat iedereen er echt zin in heeft. We zijn allemaal enthousiast, super committed en zitten vol met ideeën om de business te verbeteren!”

Werken als Credit Risk Analyst!

BridgeFund bevindt zich middenin de transitie van start-up naar scale-up. We zijn keihard aan het groeien en daarom is er enorme behoefte aan talentvolle versterking. Zo ook binnen Team Risk, oftewel het kloppend hart van BridgeFund.

Als Credit Risk Analyst is het belangrijk dat je hands-on bent: je moet het leuk vinden om af en toe even te knallen. Er zitten namelijk veel aanvragen in de bak en die moeten er snel uit, daar moet je niet chagrijnig van worden. Daarnaast moet je houden van kort en snel communiceren met je directe collega’s van risk, maar ook met je sales-collega’s. 

“Het leuke is dat ik tussen goede, hoogopgeleide en super enthousiaste mensen mag werken.”

Kan jij je hier helemaal in vinden? Neem dan direct contact op met Lotte via 06-18692450 of lotte@bridgefund.nl of check eerst de vacature nog even.

Niet op zoek naar een functie als Credit Risk Analyst, maar wel razend enthousiast geworden over werken bij BridgeFund? We hebben nog genoeg andere vacatures openstaan!

Stephan’s Sollicitatietip

“Wees lekker jezelf en heb vertrouwen in wie je bent. Vertel ons wat je biedt, wat je kan en waar je naar op zoek bent, maar laten we er vooral een leuk gesprek van maken!”

Benieuwd naar onze vacatures?

Zet samen met ons de financiële wereld op z’n kop!