Ga naar content

BridgeFund heeft het keurmerk “Erkend MKB Financier” ontvangen. 🎉 Dit keurmerk wordt uitgereikt door Stichting MKB Financiering (SMF) aan financiers die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van transparantie, eerlijkheid en klantgerichtheid. Kortom: door dit keurmerk weet jij zeker dat jij zaken doet met een betrouwbare financier.

Al jaren zetten wij ons in voor ondernemers – ook als de bank je niet verder kan helpen. Onze zakelijke leningen zorgen ervoor dat jij je bedrijf kunt laten groeien. Wij zijn dan ook de eerste die opspringen als we de mogelijkheid krijgen om bij te dragen aan een financieringsklimaat waarbij ondernemers zich serieus genomen voelen. We zijn ervan overtuigd dat dit keurmerk hieraan bijdraagt en zorgt voor meer vertrouwen in de innovatieve oplossing die de non-bancaire financiering is voor het mkb.

  • Wij zijn Erkend MKB Financier

  • Wij zijn aangesloten bij Kifid

Wat houdt het keurmerk in?

Het keurmerk “Erkend MKB Financier” is gebaseerd op de Gedragscode MKB Financiers. Deze gedragscode stelt duidelijke richtlijnen voor financiers om ervoor te zorgen dat zij op een transparante en verantwoorde manier opereren. Zodat jij zeker weet dat je niet met een louche partij te maken krijgt, als het gaat om zoiets belangrijks gaat als zakelijke lening.

De belangrijkste punten van de gedragscode zijn:

  • Transparante tarieven en rentes: Financiers moeten duidelijk en eerlijk zijn over de kosten die zij in rekening brengen. Geen kleine lettertjes dus.
  • Niet misleidende communicatie: Alle communicatie moet eerlijk en niet-misleidend zijn. Wij beloven geen gouden bergen, maar wel eerlijke voorwaarden en duidelijke taal.
  • Passend en verantwoord financieren: Financieringen moeten aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van de ondernemer. Een goede deal die bij jou past dus.
  • Passende zekerheden: Financiers moeten redelijke zekerheden vragen die in verhouding staan tot het geleende bedrag. Geen over-the-top garanties, alleen wat logisch en eerlijk is.

Hoe wordt het keurmerk toegekend?

Zo’n keurmerk krijg je zeker niet zomaar. Om het keurmerk te krijgen, ondergaat een financier – wij dus – een strenge audit door een onafhankelijke deskundige. Deze audit beoordeelt of de financier voldoet aan de richtlijnen van de Gedragscode Erkend MKB Financier. Hierbij wordt gekeken naar verschillende aspecten zoals deskundigheid, professionaliteit, en de juistheid van de gehanteerde werkprocessen. Vink je die boxjes als financier aan? Dan krijg je het keurmerk. En geloof ons; dat gaat niet over een nacht ijs.

Wat heb jij daar als ondernemer aan?

Het keurmerk “Erkend MKB Financier” geeft je als ondernemer de zekerheid dat je te maken hebt met een betrouwbare en professionele financier. Financiering regelen kan spannend zijn, want jouw bedrijf kan er enorm door gaan groeien. Wel zo fijn om te weten dat je met een betrouwbare partij zaken doet. What’s in it for you:

  • Transparantie: Je weet precies wat je betaalt en waarvoor. Geen verrassingen, behalve misschien hoe soepel het allemaal gaat.
  • Verantwoordelijkheid: Je kunt erop vertrouwen dat de financiering die je ontvangt, passend en verantwoord is. Een grondige check zorgt ervoor dat het voor ons beide verantwoord is om samen te gaan werken.
  • Betrouwbaarheid: De aanwezigheid van een onafhankelijke klachtenprocedure bij Kifid geeft je een extra zekerheid. We gaan er niet vanuit, maar mocht er toch iets misgaan, dan heb je een betrouwbaar loket om op terug te vallen. Wel zo fijn.

Waarom is dit keurmerk belangrijk?

Het keurmerk is een stap naar een meer professionele en transparante financiële sector. Door te kiezen voor een financier met dit keurmerk, draag je bij aan een eerlijk en betrouwbaar financieel landschap voor alle ondernemers.

Over Stichting MKB Financiering

Stichting MKB Financiering (SMF) speelt een belangrijke rol in het verbeteren van financieringsmogelijkheden voor het mkb. SMF zet zich in om de kwaliteit en transparantie binnen de sector te verhogen onder andere met het keurmerk.

Ze organiseren ook congressen en evenementen om kennis en ontwikkelingen te delen op dit gebied. Een voorbeeld hiervan is het Mind the Gap congres, waar prominente sprekers zoals Koningin Máxima hun visie deelden. Tijdens dit congres benadrukte Koningin Máxima het belang van goede financieringsmogelijkheden voor de groei en verduurzaming van het mkb. Hier staan wij natuurlijk helemaal achter; want wij willen jouw bedrijf laten groeien.

Voor meer details over de Gedragscode MKB Financiers en het keurmerk “Erkend MKB Financier”, kun je terecht op de website van Stichting MKB Financiering.

Zakelijke lenen zonder gedoe

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.