Ga naar content

Ontdek hoe je jouw financiën als een pro kunt beheren! Van debet tot credit, wij loodsen je door de wereld van boekhouding voor ondernemers. Leer hoe je jouw inkomsten en uitgaven in balans houdt, zonder in de rode cijfers te belanden. Met handige tips en trucs wordt boekhouden een fluitje van een cent.

Waar wil je meer van weten?
Boekhouden

Jaarrekening

De jaarrekening opstellen en deponeren kan een vervelend klusje zijn, maar wel een belangrijke. Bepaalde rechtsvormen krijgen er ieder jaar mee te maken, waaronder de bv, nv en stichtingen met veel jaaromzet. Je kan het een accountant laten doen, maar als je zelf een jaarrekening kunt opstellen, scheelt je dat veel geld. Handig om er iets meer over te weten, dus. 
Lees meer over Titel
Boekhouden

Winst- en verliesrekening

De financiële prestaties van je bedrijf presenteer je overzichtelijk met een winst- en verliesrekening. Die naam is wat verwarrend, want je kan natuurlijk niet tegelijk winst én verlies maken. Wat ons betreft, is resultatenrekening of exploitatierekening daarom logischer. Hoe je het ook noemt, deze spreadsheet vol bedragen geeft je super waardevolle informatie over hoe goed de business gaat.
Lees meer over Titel
Boekhouden

Balans

Als we de YouTube goeroes mogen geloven, is een gebalanceerd leven vooral een gezonde verhouding tussen positieve en negatieve emoties. Ook zakelijk is evenwicht essentieel. Want natuurlijk is het schitterend om veel te bezitten, maar het zegt pas iets als je weet hoe dat is bekostigd. Helaas zijn goeroes geen financieel experts. Als je écht wil weten hoe een onderneming ervoor staat, is het tijd om de balans op te maken.
Lees meer over Titel

Onlangs toegevoegd

Wat is debet

Of je het nu leuk vindt of niet: op een gegeven moment móet je je als ondernemer bezighouden met de boekhouding. Zelfs als je het zoveel mogelijk uitbesteedt, is het altijd handig om er zelf iets vanaf te weten.
Lees verder
Lees meer over Wat is debet