Ga naar content

Klinkt saai, is vooral erg belangrijk: recht. Leer over ondernemingsvormen en juridische zaken. Verken verschillende rechtsvormen en krijg inzicht in belangrijke aspecten zoals contracten en aansprakelijkheid. Even doorbijten, maar hier ga je als ondernemer later veel aan hebben.

Waar wil je meer van weten?
Recht

Ondernemingsvormen

Elk bedrijf heeft een ondernemingsvorm, een rechtsvorm met eigenschappen die het beste past bij het bedrijf. Je kiest een bepaalde juridische bedrijfsvorm o.a. op basis van risico’s en aansprakelijkheid, belastingen en het aantal eigenaren.
Lees meer over Titel
Recht

Juridische zaken

Leer over contracten, aansprakelijkheid en het oplossen van geschillen. Met praktische tips ben je goed voorbereid om juridische kwesties binnen je bedrijf aan te pakken en te navigeren door het lastige juridische landschap!
Lees meer over Titel

Onlangs toegevoegd

Wat is een stichting? Leer hier alles over deze rechtsvorm

Als ondernemer of zzp’er is het niet zo snel vanzelfsprekend dat je een stichting opricht, want het is een organisatie zonder winstoogmerk. En winst, laten we er eerlijk over zijn, is wat veel ondernemers drijft. Maar de kans dat je tijdens je carrière op een of andere manier met deze rechtsvorm in contact komt is levensgroot, en het kan zelfs voorkomen dat je ineens het ideële pad inslaat. Iets doen voor de onderneming zelf is tof, maar de medemens of de wereld vooruithelpen zonder winstoogmerk kan ook knetterondernemend zijn. Veel draait om geld, maar vooruitkomen in het leven heeft niet altijd met winst te maken, toch? Hoe het leven of jouw carrière als ondernemer ook loopt: het is altijd handig de ins en outs van de rechtsvorm ‘stichting’ te leren kennen.  
Lees verder
Lees meer over Wat is een stichting? Leer hier alles over deze rechtsvorm

Maatschap: geniet en onderneem met maten!

Ben jij zzp’er en werk je regelmatig samen met collega-zzp’ers? Dan zou het wel eens interessant kunnen zijn om je te verenigen in een maatschap. Daarmee werken jullie samen onder één naam, maar blijf je ook nog gewoon zzp’er. Begrijp je er niks van? Geen nood, we duiken verder de details van de enigszins illustere maatschap in.
Lees verder
Lees meer over Maatschap: geniet en onderneem met maten!