Ga naar content

Oh jee, personeel. Dat is toch die enorme kostenpost en bron van kopzorgen? Nee, zeker niet. Personeel is het belangrijkste binnen je bedrijf. Maar ook daar moet je als ondernemer hard voor werken. Zo pak je dat slim aan. 

Alles wat je moet weten over: Personeel

Zeker weten, personeel brengt werk met zich mee. Het zijn allemaal net mensen. Met wensen, ambities en soms zelfs problemen. Daar kun je als ondernemer best wel eens kopzorgen van hebben. Als er iets misgaat verwacht je personeel dat je er als werkgever voor ze bent.

Maar uiteindelijk is personeel de meest waardevolle asset van je bedrijf. En tegelijkertijd ook de meest ondergewaardeerde. Zonder je personeel ben je nergens, want als ondernemer met personeel houd je je bedrijf simpelweg niet draaiende in je eentje. Hieronder vind je zo’n beetje alle aspecten rondom personeel waar je als werkgever mee te maken kunt krijgen. Dat zijn er inderdaad best wel wat.

Onlangs toegevoegd

Help! Personeelstekort!

Steeds vaker hebben bedrijven last van een personeelstekort. Er is meer dan genoeg werk, maar te weinig personeel om het uit te voeren. Nieuwe mensen aantrekken valt vaak niet mee. Vacatures staan lang open en als er dan iemand komt, is het duimen dat de sollicitant past bij de functie en de rest van het team.
Lees verder
Lees meer over Help! Personeelstekort!

Vakantiedagen personeel

Tenzij je een B&B runt, is vakantie misschien wel het laatste waar je bij ondernemen aan denkt. Hoe verleidelijk een weekje relaxen bij het zwembad ook klinkt, voor jou is er altijd werk aan de winkel. Die mindset is onmisbaar voor jouw succes, maar dat kan je niet van je personeel verwachten. Werknemers hebben recht op vrije dagen. Natuurlijk komt het soms dramatisch slecht uit, maar juist dankzij die rust kunnen ze daarna weer vol energie voor jou aan de slag.
Lees verder
Lees meer over Vakantiedagen personeel