Ga naar content

De jaarrekening opstellen en deponeren kan een vervelend klusje zijn, maar wel een belangrijke. Bepaalde rechtsvormen krijgen er ieder jaar mee te maken, waaronder de bv, nv en stichtingen met veel jaaromzet. Je kan het een accountant laten doen, maar als je zelf een jaarrekening kunt opstellen, scheelt je dat veel geld. Handig om er iets meer over te weten, dus. 

Waarom is de jaarrekening belangrijk?

Een belangrijke reden om de jaarrekening op tijd op te stellen en te deponeren, is omdat het simpelweg verplicht is. Als je te laat bent, kun je een (hoge) boete opgelegd krijgen. Daarnaast krijg je met een jaarrekening duidelijk inzicht in hoe je er financieel voorstaat met je bedrijf. En dat is altijd handig om te weten. Daarom zetten we alle belangrijke informatie over jaarrekeningen voor je op een rij.

Onlangs toegevoegd

Deponeren van je jaarrekening: wat is de uiterlijke termijn?

Je hebt het als ondernemer al druk genoeg, dus het opstellen en deponeren van je jaarrekening kan er ook nog wel bij. Hoe lang heb je daar eigenlijk de tijd voor? Als jij een bv, nv, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij bezit, ben je jaarlijks verplicht de KVK te verblijden met een stapel papierwerk: de jaarrekening. Dat feest begint bij het opmaken van de jaarrekening. Wat is daar de uiterlijke termijn voor?
Lees verder
Lees meer over Deponeren van je jaarrekening: wat is de uiterlijke termijn?