Ga naar content

Het ondernemingsplan. Voor de één een drama, want een enorme berg werk. Voor de ander de ideale manier om ideeën uit te werken en overzicht voor jezelf te creëren. Wat ga je doen en vooral hoe? Maar wat moet je nou allemaal écht weten over het ondernemingsplan?

Elk bedrijf begint met een goed ondernemingsplan

Eigenlijk is elk goed idee een basis voor een ondernemingsplan. Nou ja, zakelijk gezien dan. Als je een idee hebt voor een onderneming, werk je dat uit in een ondernemingsplan.

Gewoon beginnen kan ook, maar dan ben je vaak niet echt goed voorbereid op wat er op je pad komt. Moet je tussendoor steeds gaan nadenken wat je van bepaalde uitdagingen vindt. En wat je ermee moet. Leidt allemaal af van het ondernemen zelf.

Een ondernemingsplan is je beste voorbereiding. Daarmee ontdek je van tevoren of je idee überhaupt haalbaar is. En wie je concurrenten zijn en waar kansen in de markt liggen. Door een begroting in je ondernemingsplan, krijg je ook inzicht in de financiën. Niet onbelangrijk, want je schoorsteen rookt niet zo lang op alleen goede ideeën. Als je slim bent, werk je je idee daarom uit in een ondernemingsplan. Kun je later nog eens terugkijken.

Onlangs toegevoegd

Business Model Canvas uitgelegd

Elke ondernemer weet wat een ondernemingsplan is, maar lang niet iedereen kent het Business Model Canvas. Zonde eigenlijk, want hiermee omschrijf je alle essentiële elementen van je bedrijf op slechts 1 velletje papier. Strategisch is dit van onschatbare waarde. Klinkt te mooi om waar te zijn? We nemen je mee.
Lees verder
Lees meer over Business Model Canvas uitgelegd

Business Model Canvas voorbeeld

Aha, je hebt dus gehoord dat het Business Model Canvas (BMC) een onmisbaar strategisch document is. En nu wil je er zelf een maken, het liefst vandaag nog. That’s the spirit! Hoe pak je dat het beste aan? BridgeFund heeft weer een strakke stap-voor-stapuitleg voor je. Daarmee heb je het in no time af. Als praktisch voorbeeld hebben we ook het BMC van Tesla ingevuld. Wie weet inspireert het je, kijk waar het hen heeft gebracht…
Lees verder
Lees meer over Business Model Canvas voorbeeld