Ga naar content

De financiële prestaties van je bedrijf presenteer je overzichtelijk met een winst- en verliesrekening. Die naam is wat verwarrend, want je kan natuurlijk niet tegelijk winst én verlies maken. Wat ons betreft, is resultatenrekening of exploitatierekening daarom logischer. Hoe je het ook noemt, deze spreadsheet vol bedragen geeft je super waardevolle informatie over hoe goed de business gaat.

Wat is een winst- en verliesrekening?

Een winst- en verliesrekening (W&V) is een essentieel onderdeel van je boekhouding, want het toont de opbrengsten en kosten over een periode. Zowel zzp’ers als multinationals beoordelen aan de hand van een winst- en verliesrekening of hun bedrijf financieel gezond is.

Onlangs toegevoegd

Voorbeeld winst- en verliesrekening

Ondernemen is het tofste wat er is. Het creëren van iets wat er gisteren nog niet was, geeft een waanzinnige kick. Boekhouden niet. Daar kunnen we kort over zijn. Voor zzp’ers staat de administratie dan ook laag op de prioriteitenlijst. Maar aangezien het toch moet gebeuren, kunnen we het beter direct goed doen. Zoals met dit superhandige Excel-voorbeeld van een winst- en verliesrekening. 
Lees verder
Lees meer over Voorbeeld winst- en verliesrekening