Ga naar content

Wat zijn aftrekposten en wat moet je er mee? Lees hoe je door gebruik te maken van aftrekposten minder belasting betaalt. Houd je meer euro’s over voor leukere dingen!

Wat zijn aftrekposten precies?

Helaas moet je als ondernemer net als iedereen belasting betalen. Maar dankzij aftrekposten kun je de hoeveelheid belasting drukken. De enige voorwaarde is dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, welke bedrijfsvorm je ook hebt. De aftrekposten voor zzp’ers met een eenmanszaak zijn hetzelfde als die voor de directeur van een bv. Voor jou relevante aftrekposten trek je af van je winst, waardoor je over een lager bedrag belasting betaalt. Aftrekposten staan nog los van kosten die je met je bedrijf maakt. Het zijn aanvullende fiscale voordelen voor ondernemers. Je wilt dus zeker geen aftrekposten missen op je aangifte, want waarom zou je onnodig belasting betalen? Je hoeft ze alleen maar te verwerken in je belastingaangifte. Of wacht, misschien doet je boekhouder dat wel voor je. Die lui kennen al die bedragen sowieso gewoon uit hun hoofd!

Onlangs toegevoegd

Zelfstandigenaftrek 2023 & 2024

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Pas bij voldoende omzet is er ruimte voor je eigen inkomen. En als je ziek bent kan je op niemand terugvallen. Gelukkig staan daar ook privileges tegenover. Zo bepaal je je werkplek en -tijd helemaal zelf. Ook heb je geen baas die over je schouder heen micromanaget. En tijdens de jaarlijkse belastingstrijd is zelfstandigenaftrek je trouwe bondgenoot. Lees hoe je er optimaal van profiteert.
Lees verder
Lees meer over Zelfstandigenaftrek 2023 & 2024

Kleineondernemersregeling (KOR)

Ben je ondernemer, dan denk je groots. Misschien droom je van explosieve omzetgroei, marktleider zijn van je branche en je advertentie op een gigantisch billboard boven Times Square zien schitteren… Met die positieve instelling gaat dat zeker gebeuren. Tot het zover is, profiteer je als kleiner bedrijf van fiscale voordelen. Neem bijvoorbeeld ome KOR. Daardoor hoeven ondernemingen met een beperkte omzet geen btw (interne link) af te dragen.
Lees verder
Lees meer over Kleineondernemersregeling (KOR)