Ga naar content

Jazeker!
In de meeste gevallen is dit geen probleem. Het is een stuk overzichtelijker voor je om je leningen bij één partij onder te brengen. Bovendien vinden we het fijn als we zien dat jij andere leningen altijd netjes aflost.

24 maanden
Wij werken met looptijden van maximaal 24 maanden. We denken graag met je mee en samen kiezen we de meest geschikte looptijd van de lening.

Wij verstrekken bedragen van €5.000 tot €250.000.
Hoeveel je maximaal kan lenen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van je omzet, de branche waarin je actief bent, eventuele overige verplichtingen en het risicoprofiel van je bedrijf.

Check jouw mogelijkheden
Wil je weten wat je financieringsmogelijkheden exact zijn? In 3 simpele stappen krijg je van ons een aanbod op maat.

Voor al je zakelijke doeleinden, klein of groot.

Denk hierbij aan:

 • Machines
 • Inventaris
 • Voorraad
 • Voertuigen
 • Verbouwing
 • Marketing
 • Voorfinanciering
 • Overbrugging van debiteuren
 • Herfinanciering van een lopende lening.

Alleen een BV, VoF, maatschap of eenmanszaak
Wij verstrekken (nog) geen leningen aan Stichtingen, verenigingen, CV’s en NV’s.

Je ontvangt een eenmalig totaalbedrag
Bij een lening krijg je eenmalig een totaalbedrag op je rekening waarbij je rente betaalt over het totaalbedrag.

De looptijd bepaalt de hoogte van de aflossing
Hoelang de aflossing duurt hangt af van de looptijd. Dit is maximaal 24 maanden, afhankelijk van jouw keuze en een aantal zaken zoals het bestedingsdoel, de omzet en het saldo op je rekening.

Aflossen doe je elke week.
Op die manier merk je er zo min mogelijk van. De rente die je betaalt staat vast, dus de aflossing is elke termijn hetzelfde. Gaan de zaken goed en wil je extra aflossen? Geen probleem, sneller aflossen kost bij ons niets extra, sterker nog je krijgt zelfs korting!

Via online bankieren
Een MT940-bestand download je heel eenvoudig via online bankieren. Check hier onze stap-voor-stap instructies per bank.

Een bestandsformaat om financiële banktransacties te exporteren.
Met onze slimme software lezen we dit bestand uit. Net als een boekhoudprogramma kunnen we op basis van je banktransacties een jaarrekening opmaken en hebben om inzicht te krijgen in de cashflow van je bedrijf. Dit is essentieel om in te schatten hoeveel we je maximaal verantwoord kunnen financieren.

Geen jaarcijfers, maar actuele data
Anders dan de bank, hebben wij je businessplan of jaarcijfers niet nodig. Met onze slimme technologie kijken wij vooral naar je recente financiële data om zorgvuldig te bepalen hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen.

Aan te leveren informatie voor een vrijblijvend aanbod

 • Gewenst leenbedrag
 • Indicatie van hoelang je bedrijf actief is.
 • Indicatie van je omzet over de afgelopen 12 maanden.
 • Het leendoel.
 • KVK Bedrijfsnaam
 • Persoonlijke contactgegevens
 • MT940 bestand – Overzicht van je zakelijke banktransacties van de afgelopen 12 maanden

Aanvullende informatie ter verficatie

 • Kopie van het paspoort of ID van de eigenaar, alle vennoten of bestuurders (geen rijbewijs)
 • Screenshot van je bankrekening, IBAN-nummer + naam rekeninghouder (mag ook je zakelijke bankpas zijn)
 • Overzicht belanghebbende(n)
 • Crediteurenformulier
  Het crediteurenformulier is een formulier waarin je aangeeft of je contractuele verplichtingen (zoals leningen en leases), betaalregelingen, crediteuren en/of debiteuren hebt. Zo krijgen wij een goed beeld van je schulden (als je die hebt). Daar houden wij rekening mee omdat wij je niet te zwaar willen financieren.
 • Ingevuld UBO-formulier
  Op het UBO-formulier geef je aan wie de uiteindelijke belanghebbende(n) van je bedrijf is/zijn. UBO’s zijn natuurlijke personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben. Wij zijn wettelijk verplicht dit op te vragen omdat dit transparant maakt wie er aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht. Dit is o.a. om zaken zoals witwassen tegen te gaan.

In uitzonderlijke gevallen

 • Kopie van je BTW-aangiften van de laatste 4 kwartalen of 12 maanden

Je kunt het altijd later nog eens proberen
Het kan voorkomen dat we je aanvraag afwijzen. Soms vinden we het niet verantwoord om je een financiering te verstrekken of sluit ons product onvoldoende aan op je financieringsbehoefte. Maar zoals alles in het leven kunnen dingen snel veranderen. Je kunt het later altijd nog een keer proberen. We zullen je op dat moment ook weer om dezelfde, actuele, informatie vragen.

Dezelfde dag nog
Hoe eerder wij de opgevraagde informatie binnen hebben, hoe eerder jij over het geld kan beschikken. Zodra alles akkoord is maken we het geld direct over. Meestal staat het geld dezelfde dag nog op je rekening. Ons record van aanvraag tot uitbetaling staat op 5 uur. Help jij ons dit record te verbreken?

Meestal binnen 2 uur, sowieso binnen 1 dag
Zodra jij alles hebt aangeleverd gaat het heel snel. In principe kan dit binnen een uur of 2. We raden je wel aan tijdens het aanvraagproces goed bereikbaar te blijven voor het geval we onverhoopt nog een paar aanvullende vragen hebben.

Ons uitgangspunt is dat het verantwoord moet zijn
We kijken eerst of je aan de basisvoorwaarden voldoet. Vervolgens rekent onze slimme scan razendsnel uit hoeveel je maximaal kan lenen op basis van de actuele cashflow op je zakelijke rekening(en). Ziet dat er positief uit, dan kun je een vrijblijvend aanbod verwachten. Vervolgens doen onze kredietanalisten nog een laatste analyse ter verificatie voordat we je definitief een lening kunnen verstrekken.

Check onze voorwaarden
We verstrekken uitsluitend aan Nederlandse bedrijven. Om in aanmerking te komen dient jouw bedrijf in ieder geval te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Ingeschreven bij de KVK
 • Minimaal 1 jaar in business
 • Zakelijke bankrekening
 • Minimaal €50.000 jaaromzet

Dit is essentieel om in te schatten hoeveel we je maximaal verantwoord kunnen financieren.
Met onze slimme software analyseren wij je banktransacties om inzicht te krijgen in de cashflow van je ondernemering. Op basis hiervan kunnen wij een inschatting maken van de gezondheid van je bedrijf en een risicoprofiel bepalen.

Veiligheid boven alles
Om verantwoord een zakelijke lening af te sluiten kunnen we er niet omheen om verschillende privacy gevoelige data van je te vragen. Het aanvraagproces hebben we zo makkelijk en veilig mogelijk gemaakt om je gegevens goed te beschermen. Met SSL-technologie worden je gegevens versleuteld en beveiligd verzonden via onze website. We delen jouw gegevens nooit met derden en gebruiken deze uitsluitend voor het verlenen van krediet. In onze privacyverklaring kan je hier meer over lezen.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te beschermen
In alles wat wij doen, volgen wij de Europese privacy wetgeving AVG.
We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor (de verbetering van) onze eigen dienstverlening en delen deze nooit met anderen. Je leest hier meer over in onze privacy policy.

Geld lenen kost geld, dat geldt ook voor ons.
We zijn geen bank. Het geld dat we gebruiken voor het verstrekken van leningen is afkomstig van informele investeerders. Ondernemers die niet meer hoeven te werken voor hun geld, maar dit graag op een betekenisvolle manier voor zich laten werken. Zij ontvangen rendement op hun belegging in ons fonds waaruit we de leningen aan ondernemers verstrekken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kostenposten waar wij rekening mee moeten houden.

Risico kosten
Dit zijn de kosten waarmee we het risico dat de lening niet wordt afgelost afdekken. De kosten hiervan worden doorberekend in het tarief en zijn afhankelijk van het risicoprofiel van je onderneming. Onze Kredietanalisten worden bijgestaan door geavanceerde AI en Machine Learning technologie. Desondanks is geld uitlenen nooit zonder risico.

Kapitaalkosten
Dit zijn de kosten die wij maken voor het aantrekken van kapitaal van investeerders. Deze investeerders betalen wij een rentevergoeding. dit is de vaste rente.

Operationele kosten
Dit zijn de kosten voor ons personeel, ons kantoor, marketing en allerlei overige operationele kosten.

Marge
Dit zijn de opbrengsten voor BridgeFund. Hiervan wordt het grootste deel weer geïnvesteerd in het bedrijf. Dit investeren we voornamelijk in de verbetering van onze technologie, de ontwikkeling van ons product en het team.

Vanaf 0,7% rente per maand
Bij BridgeFund denken we graag mee met ondernemers. Daarom zijn we helder over de kosten. Deze worden bepaald op basis van de financiële gezondheid van je bedrijf, het leenbedrag en de looptijd. Dat is natuurlijk bij iedere onderneming anders.

Doe vrijblijvend een aanvraag voor een aanbod op maat.

Ons tarief
Over een zakelijke lening bij BridgeFund betaal je een rente vanaf 0,7% per maand. Ons tarief is opgebouwd uit een vaste rente van 0,5% per maand en een premie opslag van
0,2% tot 2,8%. De premie opslag wordt o.a. berekend op basis van de gezondheid van je bedrijf. Hoe gezonder je bedrijf, hoe lager de kosten. Los je sneller af dan afgesproken? Dan kost het je ook minder. We doen niet aan verborgen kosten of verrassingen achteraf.

Geen man overboord, het kan de beste overkomen
De gemiste betaling zal eenmalig opnieuw middels automatische incasso worden aangeboden. Afhankelijk van de bank, kan dit enkele dagen duren. Mocht ook deze incasso niet doorgaan, dan is de incasso definitief gemist en kan deze alleen handmatig worden voldaan.

Neem contact met ons op
Vervolgens krijg je een automatische e-mail waarin we je vragen de incasso in te halen. Loopt de achterstand verder op, dan geven we je even een belletje om te vragen wat er aan de hand is. Bij BridgeFund begrijpen we dat er wel eens een cashflow probleem kan ontstaan binnen je bedrijf. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Het is dan wel belangrijk om ons dat zo snel mogelijk te laten weten zodat we samen tot een oplossing kunnen komen en verdere escalatie kunnen voorkomen.

Geen denken aan.
Je krijg zelfs korting. Wij gaan je toch niet straffen als het goed gaat met je onderneming!

Dat kan!
Wij denken graag mee met ondernemers en begrijpen dat het fijn is om sneller af te lossen als de zaken goed gaan. Graag zelfs. Hier krijg je bij ons geen boete voor, maar juist korting!

Aflossen gaat per week
Het terugbetalen gaat ongemerkt door middel van een wekelijkse automatische incasso op je zakelijke rekening. Zo betaal je iedere week een bedrag terug aan kosten en aflossing en ben je aan het einde van de looptijd weer volledig schuldenvrij.

Bij BridgeFund staan we altijd open voor jouw mening. Heb je een klacht of wil je feedback geven? Laat het ons weten, we horen graag van je. Stuur ons een bericht via [email protected] of neem telefonisch 085 401 6600 contact met ons op. Binnen 2 weken nemen wij jouw klacht in behandeling. Bedankt voor je betrokkenheid!

Als je het niet eens bent met onze oplossing, kun je deze voorleggen aan Kifid. Kifid biedt onafhankelijke en onpartijdige geschillenbeslechting voor financiële dienstverleners en consumenten.

Voor ondernemers
Ben je op zoek naar een lening of heb je daar vragen over? Neem dan contact op met een van onze Customer Success Managers via 085 – 401 6600, stuur een mail naar [email protected]

Voor beleggers
Voor vragen over investeren in BridgeFund kun je contact opnemen met Klaas Homburg via 06 – 14 72 19 57 of stuur een mailtje naar [email protected].

Voor de pers
Voor pers gerelateerde vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Wij geloven dat een zakelijke lening aanvragen helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn.
Bij ons is het niet nodig om met je hele administratie onder je arm langs te komen. We regelen alles online. We hebben het hele aanvraagproces zoveel mogelijk geautomatiseerd. Zelf noemen we dit ‘geautomatiseerd waar mogelijk en menselijk waar wenselijk’. Als het over geld gaat heb je namelijk af en toe behoefte om iemand van vlees en bloed te spreken. En dan het liefst iemand die met je meedenkt om tot de beste oplossing te komen. Dat is precies waar onze Customer Success Managers iedere dag hun bed voor uit komen. Bel ze gerust op 085 – 401 6600. Ze helpen je graag verder.

Ondernemers Julian van de Steeg, Rutger Quispel en Dennis Reherman
Zij hebben BridgeFund opgericht in 2018. Met de ambitie om zakelijke financieren zo simpel, snel en verantwoord mogelijk te maken en ondernemers een aantrekkelijke rente op hun spaargeld te bieden. BridgeFund is een 100% onafhankelijke organisatie. In 2019 heeft ook René Frijters (oprichter Alex Beleggingsbank en Knab) zich aangesloten bij BridgeFund. Dat zegt wel iets over onze ambities.

Vragen?

Onze Customer Success Managers denken graag met je mee.
Bel 085 401 6600 of stuur een mailtje naar [email protected]