Wij geven een FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor een lening?

Je bedrijf moet minimaal 12 maanden actief zijn en beschikken over een zakelijke bankrekening met daarop een aantoonbare omzet van minimaal € 6.000 per maand. We verstrekken op basis van girale omzet (bijvoorbeeld: omzet afkomstig van facturen, pinomzet, online omzet, payment providers, ect.).

Waarvoor kan ik de zakelijke lening gebruiken?

Bij BridgeFund regel je eenvoudig een lening voor al je zakelijke doeleinden. Zo kan je snel beschikken over werkkapitaal voor bijvoorbeeld het aanschaffen van machines, inventaris, voorraden of het overbruggen van debiteuren.

Welke informatie hebben jullie nodig?

In eerste instantie hebben we een MT940 bestand nodig van al je zakelijke rekeningen. Dit kan je eenvoudig downloaden vanuit online bankieren. Op basis van dit bestand kunnen we de maximale leencapaciteit vaststellen en welke aanvullende gegevens we eventueel nodig hebben. 

Hoe snel kan ik over het geld beschikken?

Dat is geheel van jou afhankelijk. Hoe sneller jij de gevraagde informatie beschikbaar hebt, hoe eerder jij over het geld kan beschikken. Als alles meezit moet 1 dag haalbaar zijn. Maar houd in het slechtste geval rekening met 3 werkdagen. Ons record staat op 5 uur.

Hoe werkt het terugbetalen?

Het terugbetalen gaat ongemerkt door middel van een dagelijkse automatische incasso op je zakelijke rekening. Zo betaal je iedere dag een klein bedrag terug aan kosten en aflossing en ben je aan het einde van de looptijd weer volledig schuldenvrij.

Wat zijn de kosten?

De kosten bestaan uit een vaste rente van 1% per maand en een premie opslag van 0,5% tot 2,5%. Gebruik onze calculator om de kosten per looptijd te berekenen. Doe een aanvraag en ontvang een aanbod op maat. Wil je weten wat een lening kan opleveren voor jouw bedrijf. Gebruik onze ROI Calculator om de winstmarge van het financieren van een investering te berekenen.

Aanvragen

Hoe werkt een aanvraag?

Aanmelden is simpel en snel. We vragen je eerst het aanvraagformulier in te vullen en het MT940 bestand op te sturen. Binnen 24 uur krijg je van ons de eerste indicatie van je leencapaciteit en welke aanvullende gegevens we eventueel nodig hebben.

Wie kan zich aanmelden bij BridgeFund?

We verstrekken uitsluitend zakelijke leningen. Om in aanmerking te komen voor een financiering bij BridgeFund dient jouw bedrijf minimaal 1 jaar te bestaan. Daarnaast verwachten we dat je een minimale jaarlijkse omzet hebt van €50.000.

Moet ik jaarverslagen aanleveren?

Nee, bij ons kan je in de meeste gevallen lenen zonder jaarcijfers of prognoses aan te leveren. In uitzonderlijke situaties hebben we wat meer informatie nodig en vragen we jaarcijfers op.

Hoe kan ik mijn kansen op een lening vergroten?

Hoe beter de resultaten van jouw onderneming, hoe groter de kans is dat wij jou een financiering kunnen verstrekken. Heeft jouw bedrijf meerdere rekeningen waar geld op binnenkomt? Geef ons hier dan ook toegang tot.

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor onze dienstverlening en delen deze nooit met anderen. Je leest hier meer over in onze privacy policy.

Zijn mijn gegevens veilig bij jullie?

Ja. Wij voldoen aan de allerlaatste veiligheidseisen. Je gegevens zijn dus 100% veilig.

Acceptatie

Hoe gaat het in zijn werk als ik een financiering toegewezen heb gekregen?

In de eerste fase checken we jouw maximale leencapaciteit o.b.v. de aangeleverde MT940 bestanden. Indien deze ruimte aansluit bij jouw financieringsbehoefte vragen we jou om een aantal aanvullende gegevens. Aan de hand van deze gegevens duiken onze analisten dieper jouw bedrijf in. Als alles goed is bevonden ontvang je van ons een definitief voorstel. Dit voorstel kun je digitaal ondertekenen en vragen je ons een machtiging te geven om het afgesproken termijnbedragen te incasseren. Zodra deze machtiging is gelukt maken wij het geld direct over en kun jij over jouw krediet beschikken.

Wat moet ik allemaal aanleveren als ik mijn lening toegewezen heb gekregen?

Het enige dat we nodig hebben om je aanvraag goed te keuren zijn een kopie van je identiteitsbewijs (we willen natuurlijk wel weten aan wie we de financiering verstrekken) en een screenshot van jouw bankrekening (we willen natuurlijk ook dat het geld op de goede rekening komt). Daarnaast vragen we nog twee documenten online in te vullen. Daarin geef jij aan wie er allemaal bij jouw onderneming betrokken zijn en of er momenteel contractuele verplichtingen zijn. (leningen, leasecontracten of openstaande crediteuren). Dat is alles. Alleen bij een lening vanaf 50.000 vragen we ook de BTW aangiftes van de laatste 4 kwartalen op.

Wat als ik al een lening heb?

In de meeste gevallen is dit geen probleem. Het kan zelfs heel positief zijn. We kunnen dan zien of je altijd netjes je verplichtingen nakomt.

Wat als mijn aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat we het op dit moment niet verantwoord vinden om jou een financiering te verstrekken. Maar zoals alles in het leven kunnen dingen snel veranderen. Je kunt het later altijd nog een keer proberen. We zullen je op dat moment ook weer om dezelfde, actuele, informatie vragen.

Financiering

Wat biedt BridgeFund mij als ondernemer?

We bieden jou uitsluitend kortlopende financieringen tot maximaal 24 maanden van €5.000,- tot €250.000. Terugbetalen gaat per dag. Iedere werkdag schrijven we het vooraf bepaalde termijnbedrag van je bankrekening af. Hierdoor ben je na maximaal 24 maanden weer helemaal schuldenvrij.

Waarom BridgeFund?

Wij geloven dat een zakelijke lening aanvragen helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Bij ons is het niet nodig met je hele administratie onder je arm langs te komen. We regelen alles simpel en snel online. Persoonlijk advies nodig? Dat kan telefonisch. We helpen je graag om je bedrijf verder te laten groeien.

Ik wil eerder aflossen. Kan dat?

Natuurlijk kan dat. Graag zelfs! Sterker nog, je kunt zelfs een korting krijgen op de rente. Geen boete? Nee, natuurlijk niet!

Moet ik een boete betalen als ik eerder wil aflossen?

Nee, natuurlijk niet. Je krijgt zelfs een korting op je rente bij eerder aflossen! Hoeveel dat is verschilt per geval. Neem daarvoor even contact met ons op.

Vraag nu aan.

Beschik snel over werkkapitaal.

Vul het aanvraagformulier in en je weet vandaag nog wat je maximaal kunt lenen. Aanvragen is kosteloos en vrijblijvend.