Ga naar content

In dit artikel:

  • Veel ondernemers denken pas aan een lening wanneer ze maar weinig liquide middelen hebben.
  • Terwijl het juist veel interessanter is om te lenen wanneer je wél cash tot je beschikking hebt
  • Op die manier kun je investeren in je bedrijf én houdt je kapitaal achter de hand, bijvoorbeeld wanneer het je iets minder voor de wind gaat.

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Geld lenen is een manier om jouw bedrijf op gang te brengen of verder te helpen. Als ondernemer heb je dromen die je waar wilt maken, wil je kunnen inspringen op kansen die je ziet en daarbij genoeg werkkapitaal overhouden om je maandelijkse kosten te kunnen blijven betalen.

Een zakelijke lening of een flexibel bedrijfskrediet kunnen je daarbij helpen. Maar het moet natuurlijk wel allemaal verantwoord blijven. Wij merken dat ondernemers vaak pas aan een lening denken als het al 5 voor 12 is. Terwijl het veel slimmer is om te lenen wanneer het nog goed gaat!

Bij BridgeFund lenen we je geld als wij denken dat dit verantwoord is. Niet om je het laatste duwtje richting de afgrond te geven. Wij beschouwen het dan ook als onze plicht om je te waarschuwen voor de valkuilen. Wel zo fijn, toch?

Hoe gezond is jouw bedrijf?

Waar sta je op dit moment? Gaat de business goed en zit je te denken aan uitbreiden? Of kom je elke maand net wat te kort, waardoor je vermogen wat aan het inkrimpen is? Zeker in deze bizarre coronatijd snappen we dat het niet altijd makkelijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Uiteraard willen we je daar graag bij helpen. De basis van onze beoordeling is de gezondheid van je bedrijf. Hoe beter jij je zaakjes op orde hebt, hoe lager de rente is die we je kunnen bieden. De gezondheid beoordelen we op basis van een inschatting op de continuïteit van je bedrijf en de zekerheden die je ons kunt bieden.

Wanneer is het tijd om te lenen?

Wij motiveren ondernemers graag om aan lenen te denken op het moment dat het goed gaat met een bedrijf. Niet omdat er een faillissement opdoemt, of je steeds grotere problemen krijgt om je vaste lasten te kunnen betalen.

Misschien denk je: maar zolang het goed gaat heb ik toch helemaal geen lening nodig? FOUT! Het voelt natuurlijker om in tijden van voorspoed juist alle investeringen uit eigen middelen te betalen: je hebt er het geld immers voor, toch? Maar toch is het juist interessant om op zo’n moment aan een zakelijke lening of een flexibel krediet te denken. Je houdt je eigen geld dan namelijk vrij voor andere kostenposten, bijvoorbeeld tijdens onverwachte mindere tijden. Door grotere investeringen te financieren met een lening, creëer je flexibiliteit voor jezelf, om zo mee te kunnen bewegen met veranderingen die zich in de markt voordoen (en waar je op in wil spelen). Natuurlijk hoef je niet het hele bedrag te lenen, zolang je maar voldoende achter de hand houdt.

Een lening is geen reddingsboei

Het klinkt logisch, maar leen dus alleen geld als het je helpt om meer geld te verdienen of om je kosten mee te verlagen. Wanneer je bedrijf in nood verkeert, is de verleiding misschien groot om steeds weer bij te lenen, om zo de boel rollende te houden. Maar kijk dan ook eens kritisch naar jezelf. Wat kan er intern verbeterd worden? Lenen voor een bedrijf dat structureel niet goed in elkaar zit, zorgt alleen maar voor neerwaartse spiraal die zichzelf steeds verder versterkt.

Kijk dan ook eens naar de andere kant: daar waar het geld weer uit je bedrijf stroomt. Gaat het al een tijdje niet zo lekker, dan kan het verstandiger zijn om met je schuldeisers in gesprek te gaan, in plaats van een financiering aan te vragen.

Dat gezegd hebbende…

Hoe je het ook wendt of keert: jij bént je bedrijf en dat maakt ondernemen nou zo ontzettend tof! Jouw onderneming staat of valt met jou als ondernemer! Ook als het even wat minder gaat (en laten we eerlijk zijn: een ongeluk zit in een klein hoekje, dat hebben we het afgelopen jaar wel gezien). Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Aanvragen doe je bij ons zonder rompslomp, ook als er spoed achter zit.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.