Ga naar content

In dit artikel lees je:

  • Wat is PSD2?
  • Waarom PSD2?
  • Is PSD2 veilig?
  • Veelgestelde vragen over PSD2

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Wat is PSD2?

PSD2 is de Europese richtlijn voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Door technologische ontwikkelingen verandert het betalingsverkeer continu. Naast banken kunnen nu ook fintechs en big techs financiële digitale diensten aanbieden. PSD2 biedt je de mogelijkheid om snel en makkelijk online je geldzaken te regelen. Met betrekking tot je leaseauto, maar ook bijvoorbeeld voor het afsluiten van een zakelijke lening.

Jij bent de baas!

Of het nu gaat om een bank of een fintech: jij zit aan het stuur en bepaalt wie je toegang geeft tot jouw betaalgegevens. Goed om te weten: in Nederland moeten álle partijen die toegang vragen een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank (DNB). PSD2 regelt het toezicht en zorgt ervoor dat jij de touwtjes stevig in handen blijft houden over jouw data.

Veelgestelde vragen over PSD2

Zoals je wellicht al hebt gemerkt: we spreken graag duidelijke taal. Is er iets toch niet helemaal helder? We hebben de veelgestelde vragen over PSD2 voor je op een rijtje gezet. Toch een andere vraag? Neem gerust contact met ons op via 085 401 6600, stuur een e-mail naar [email protected] of check de website van DNB over PSD2.

Waarom PSD2?

Een Tikkie sturen naar je kameraden of de personeelslunch betalen via Apple Pay: door de razendsnelle digitalisering en steeds veranderende wet- en regelgeving, blijven ook financiële diensten zich continu ontwikkelen. Met PSD2 hebben banken niet meer het alleenrecht binnen de financiële sector, maar kunnen ook fintechs en andere bedrijven innovatieve financiële diensten aanbieden. PSD2 draagt bij aan een betere bescherming van jou (de consument) én meer veiligheid binnen het Europese betalingsverkeer.  

Is PSD2 veilig?

Natuurlijk! De PSD2-richtlijn bevat regels die de veiligheid van je gegevens waarborgen. Partijen die toegang vragen móéten een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank (DNB) of een andere Europese toezichthouder. Het aanvraagproces hebben we zo makkelijk en veilig mogelijk gemaakt, om je privacygevoelige gegevens maximaal te beschermen. Met SSL-technologie worden je gegevens versleuteld en beveiligd verzonden via onze website. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het verstrekken van onze kredieten en we delen deze nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming met derden. In onze privacyverklaring lees je hier meer over.

Wat zijn de voordelen van PSD2 voor mij?

Je kunt je stapels papierwerk meteen aan de kant schuiven. PSD2 vereenvoudigt het beheren en regelen van je geldzaken. Met PDS2 hoef je niet meer handmatig allerlei bankgegevens te downloaden en in te vullen: je regelt al je geldzaken rechtstreeks en digitaal. Je bepaalt ook met wie je jouw betaalgegevens deelt. Vergeet al die trage bureaucratie en onredelijke eisen: je regelt snel én veilig al je geldzaken online.

Welke vergunning heeft BridgeFund?

Wij werken samen met Invers. Een betaaldienstverlener die slimme fintech-oplossingen ontwikkelt en aanbiedt. Invers heeft een PSD2 AISP-vergunning van de DNB. Meer informatie kun je lezen op de website van Invers.

Wat kan BridgeFund zien als ik toegang geef?

We kunnen de gegevens van je zakelijke rekening inzien: je saldo, banktransacties en de naam van je rekening. Het is voor ons essentieel om een inschatting te kunnen maken van de gezondheid van je bedrijf, om een passend risicoprofiel vast te stellen (waar je als ondernemer ook weer profijt van hebt).

Wat doet BridgeFund met mijn rekeninginformatie?

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het verlenen van zakelijk krediet en voor (de verbetering van) onze eigen dienstverlening. We delen deze informatie nooit met derden.

Kan BridgeFund ook betalingen uitvoeren?

Nee. We werken samen met Invers. Een betaaldienstverlener die slimme fintech-oplossingen ontwikkelt en aanbiedt. Invers heeft een PSD2 AISP-vergunning van de DNB. We kunnen alleen (persoons)gegevens van je zakelijke rekening inzien.

Bewaart BridgeFund mijn gegevens?

Ja, maar we bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan. Je kunt altijd je (persoons)gegevens wijzigen of verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om een bezwaar in te dienen tegen de verwerking van bepaalde (persoons)gegevens of tegen de verstrekking hiervan aan (bepaalde) derde partijen. Ook hier lees je meer over in onze privacyverklaring

Hoe geef ik BridgeFund toegang?

Via onze website kun je een kredietaanvraag doen voor je onderneming. Tijdens dit proces kun je je banktransacties van de afgelopen 12 maanden handmatig uploaden in het MT940-bestand. PSD2 automatiseert het aanvraagproces. Zo geef je BridgeFund toegang tot inzicht in je betaalgegevens voor een bepaalde tijd (90 dagen). Easy as that!

Kan ik mijn toestemming ook weer intrekken?

Ja, je kunt anytime en anywhere je toestemming voor toegang tot je betaalgegevens weer intrekken. Máár: de toegang tot je krediet kan dan ook worden ingetrokken óf je lening kan worden opgeëist. Wil je je gegevens wijzigen of verwijderen? Stuur dan een mail naar [email protected].

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.