Ga naar content
In dit artikel
Financiering zonder gedoe
  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening
Check je mogelijkheden

Betere regulering stelt nieuwe standaard voor transparantie en betrouwbaarheid in non-bancaire sector.

Het aanbod van kort-zakelijke kredieten aan kleine ondernemers is de afgelopen jaren sterk gestegen. Voor ondernemers wordt deze financieringsvorm steeds belangrijker voor hun werkkapitaal. Door het groeiende aanbod is er behoefte aan meer transparantie van de markt. Daarom introduceert Stichting MKB Financiering (SMF) een gedragscode voor aanbieders van Kort Zakelijk Krediet. Financieringsplatform BridgeFund behoort tot de eerste financiers die het nieuwe Keurmerk Erkend MKB Financier ontvangt en de gedragscode van SMF volgt. Dit keurmerk, dat ondernemers beschermt bij kort-zakelijke kredieten, gaat op 1 juni officieel live. 

Betere bescherming voor het mkb

BridgeFund draagt graag bij aan een financieringsklimaat waarbij ondernemers zich serieus genomen voelen. Met betere regulering zet BridgeFund een nieuwe standaard voor transparantie, integriteit en betrouwbaarheid binnen de non-bancaire sector. Hoe doen we dat? Geen verborgen kosten, hoge kwaliteitseisen en volledige transparantie over tarifering en kosten. Belangrijke verplichtingen waaraan BridgeFund voldoet om de belangen van kleine ondernemers te beschermen.

Met de verwachting om in 2024 zo’n 100.000 lening-aanvragen te verwerken, begrijpt BridgeFund de cruciale rol van financiering voor groei en innovatie in het mkb. Als onderdeel van een groeiend netwerk van Erkende MKB Financiers staat BridgeFund dan ook klaar om een leidende rol te spelen in het vormgeven van een toekomst waarin kleine ondernemers kunnen floreren, beschermd door duidelijke richtlijnen en ondersteund door betrouwbare financiële partners.

Professionalisering van non-bancaire sector

Ronald Kleverlaan, voorzitter van Stichting MKB Financiering, benadrukt het belang van BridgeFund’s toewijding: “Voor een ondernemer is het belangrijk dat deze erop kan rekenen dat een Erkend MKB Financier betrouwbaar is en de ondernemer bij een klacht terug kan vallen op een onafhankelijk klachteninstituut. De gedragscode Kort Zakelijk Krediet is een volgende stap in de verdere professionalisering en transparantie van de non-bancaire sector, waar Stichting MKB Financiering zich sinds haar oprichting voor inzet.”

Julian van de Steeg, CEO en Founder bij BridgeFund, voegt toe: “De visie van Stichting MKB Financiering op een dynamische en inclusieve financieringsmarkt voor het mkb, delen we bij BridgeFund. We zijn de eersten die opspringen als we de mogelijkheid krijgen om bij te kunnen dragen aan een financieringsklimaat waarbij ondernemers zich serieus genomen voelen. We zijn er dan ook van overtuigd dat het nieuwe keurmerk gaat zorgen voor meer vertrouwen in de innovatieve oplossing die de non-bancaire financiering is voor het mkb. Een initiatief waar BridgeFund graag aan bijdraagt.”

Bedrijfsfinanciering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en check je mogelijkheden.

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog