Ga naar content

Zo’n 10 jaar geleden opende Kenneth de deuren van zijn snackbar, wat niet veel later uitgroeide tot een Surinaams eetcafé onder de naam Ken. De eerste én enige in Friesland, welteverstaan! Nieuwsgierig (en hongerig) als we zijn, maakten we een tripje naar het noorden om te kijken hoe het Kenneth vergaat. En natuurlijk om van zijn kookkunsten proeven.

Op bezoek bij:
Eetcafe Ken

“Ik ben gaan ondernemen omdat ik de vrijheid zocht in het doen en laten in mijn eigen keuken en mensen blij wil maken met mijn gerechten.”

We waren nog niet eens binnen of de heerlijke Surinaamse kruiden kwamen ons vanuit de keuken al tegemoet. We konden dan ook niks anders doen dan meteen aan te schuiven. Gelijk de beste keuze van de dag, want wat was het lekker! Wij zijn er dus superblij mee dat Ken zijn snackbar heeft omgetoverd tot Surinaamse toko. Een frikandel speciaal gaat er altijd wel in hoor, maar geloof ons maar als we zeggen dat niks en niemand op kan tegen de classic Roti van Kenneth. Zeker het tripje waard dus!

Friesland meets Madame Jeanette

Kenneth’s passie voor koken, eten en zijn droom om eigen baas te zijn, werden in 2011 werkelijkheid. Het was al redelijk snel dat Kenneth de romantiek en het gezellige sfeertje van een restaurant miste. Hij vond dit niet terug in zijn snackbar, maar was vooral ook heel nieuwsgierig geworden naar wat de Friezen van de Surinaamse keuken zouden vinden. 1+1=2 en het eerste Surinaamse restaurant op Friese bodem was geboren! En zeker niet zonder succes. “We hebben 12 zitplaatsen en het zat eigenlijk altijd gelijk al vol”, vertelt Kenneth ons vol enthousiasme.

Het was zeker niet zomaar dat Kenneth zijn eigen zaak opende. Dit is altijd al een grote droom van hem geweest. Hij wilde de vrijheid om alles op zijn eigen manier te doen én doen wat hij het allerleukst vindt: koken en mensen blij maken. Vol trots kan hij zeggen dat het hem gelukt is. Kenneth ziet veel mensen komen en gaan, en ze gaan allemaal met een big smile de deur uit. Soms wordt hij zelfs gebeld door klanten om hem te vertellen dat ze het eten heerlijk vonden. Daar geniet hij enorm van. 

Waarom Kenneth bij BridgeFund aan de bel trok

Het mooie aan ondernemen is voor Kenneth dat geen enkele dag hetzelfde is. Dit kan natuurlijk heel erg leuk zijn. Maar, zoals ook jij als ondernemer wel weet, zijn er ook genoeg minder leuke momenten en kun je voor flinke uitdagingen komen te staan. Dit was de reden dat Kenneth bij BridgeFund aan de bel trok. Hij wilde graag wat achter de hand hebben, zodat hij eventuele problemen meteen op kon lossen. “Je vaatwasser gaat bijvoorbeeld ineens kapot, daar heb je dan een buffertje voor nodig waar je direct bij kan.” Voor Kenneth superhandig en daarom zou hij de lening ook zeker aan anderen adviseren. Waarom? “Binnen no time heb je je cashflow in huis en kan je gewoon aan de slag!” En dat is wat je wil, ondernemen zonder geldzorgen. Soms heb je hier alleen een beetje hulp bij nodig, net als Kenneth. Zijn beste ondernemerstip is dan ook om altijd om hulp te vragen als het even niet gaat. Wij zijn het helemaal met hem eens, je hebt het immers al druk genoeg!

“Binnen no time heb je je cashflow in huis en kan je gewoon aan de slag!”

Dream big: Yes, we Ken!

Naast dat Kenneth super blij was met zijn financiering, was hij ook nog eens tevreden over BridgeFund zelf. “Het is niet alleen fijn dat je op tijd dingen kan tackelen, maar werken met BridgeFund is ook gewoon top. Je wordt direct geholpen en bureaucratisch geneuzel wordt gelijk omzeild. BridgeFund vraagt alleen naar de dingen die noodzakelijk zijn.” En daar worden wij dan weer blij van. Rest ons alleen nog te zeggen: Kenneth, bedankt voor je mooie woorden, heerlijke eten, je gastvrijheid en aanstekelijke enthousiasme. Mochten we ooit een bedrijfsuitje plannen in Friesland, dan weten wij wel waar we gaan eten! Hopelijk kunnen we Ken dan makkelijker vinden, want onze Surinaamse masterchef heeft een fantastische ondernemersdroom: een grote “K” langs de weg!

“Mijn ondernemersdroom? Dat is een grote ‘K’ langs de weg!”

Maak jouw droom waar!

Wil jij als ondernemer ook je dromen uit laten komen, maar heb je daar net even de financiële middelen niet voor? BridgeFund schiet te hulp! Check je mogelijkheden en wie weet helpen we jou wel aan een fantastische financiering.