Ga naar content

Vijf jaar geleden vluchtte Habib uit Syrië naar Nederland. In deze jaren heeft hij keihard gewerkt, waardoor Habib binnen no-time niet één, maar zelfs twee kapperszaken onder de naam Elegant opende in Den Haag. Een bijzonder verhaal, waarover we natuurlijk veel meer wilden weten. Dus gingen we bij Habib op bezoek om kennis met hem te maken én hopelijk met een fris nieuw kapsel de deur uit te lopen ;).

Van 1 naar 2 kapperszaken binnen no-time

Toen Habib eenmaal aan het werk kon, was hij niet meer te stoppen. Overdag werkte hij in een kapsalon in Leiden en ‘s avonds bij PostNL. Zijn harde werk werd beloond: nadat hij eerst compagnon werd in een kapperszaak, opende hij begin 2020 zijn eigen toko. 

En met succes! Habibs kapperszaak liep zo goed, dat hij al snel stoelen tekort kwam. Hij maakte de keuze om een aparte barbershop voor mannen te openen. Zijn eerste pand toverde hij om tot Hair & Beautysalon, waar je alles vindt op het gebied van beauty. Van haar tot nagels en van wenkbrauwen tot make-up. In de barbershop kunnen mannen terecht voor knippen, scheren en verzorging.

“Dankzij hulp van BridgeFund kon ik mijn nieuwe zaak openen.”

Habib laat zich niet uit het veld slaan

Het liep allemaal lekker, de klanten bleven binnenstromen. Helaas gooide, welbekend voor vele ondernemers, corona roet in het eten. Habib moest zijn splinternieuwe zaak sluiten en kon geen aanspraak maken op subsidie, omdat hij deze zaak pas net geopend had. 

Habib is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten en zag zijn kans schoon om de sluiting te gebruiken om te gaan verbouwen. “Het was een moeilijke tijd, maar gelukkig zijn we er doorheen gekomen, mede dankzij de hulp van BridgeFund.” Habib kreeg bij de bank geen lening voor zijn nieuwe kapperszaak, omdat deze nog geen jaar open was. “Bij BridgeFund kon dat gelukkig wel. Zij keken naar het totaalplaatje van beide ondernemingen, waardoor ze mij wel konden helpen aan financiering. Ik had het geld al binnen twee dagen op mijn rekening. Daardoor kon ik in mijn nieuwe zaak investeren.”

Habib was zo tevreden, dat hij vaker terugkwam voor een financiering. Hij gebruikte het geld onder andere voor het leasen van twee zonnebanken en andere nieuwe apparatuur voor EMSculpting, laser ontharing, cryolipolyse en tanden bleken.

Wij zijn blij dat we Habib konden helpen met de groei van Elegant. Maar het enige wat we hem boden is slechts een middel om de snelle groei te realiseren. Want zonder Habibs enthousiasme, werkmentaliteit en ijzersterke team was hij nooit zo ver gekomen. “Ik werk hard en heb een goed team. Ik heb er veel plezier in en heb fijn contact met mijn klanten. Eigenlijk voelt het elke dag als vakantie!” Dat is natuurlijk wat je wil als ondernemer.

“Ik heb heel veel plezier in mijn werk. Het voelt elke dag als vakantie!”

Habib krijgt dit voor elkaar door elke dag bezig te zijn met wat hij leuk vindt. Dus staat hij, tussen alle drukte door, zelf ook nog lekker te knippen. “Ik vind het vooral leuk om mensen te adviseren. Vaak weten ze niet wat ze willen of wat voor haartype ze hebben. Daar help ik ze graag mee!”

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Habib de groei alleen maar blijft voortzetten, al is het alleen al omdat hij niet stil kan zitten. Zit jij als ondernemer ook niet graag stil? En kun je wel wat extra’s gebruiken om te investeren? Check dan je mogelijkheden voor een zakelijke lening bij BridgeFund.