Ga naar content

In dit artikel:

  • Hoe ziet de koopmarkt voor winkelvastgoed eruit?
  • Welke uitdagingen zijn er bij het financieren van een winkelpand?
  • Traditionele en alternatieve financieringsmogelijkheden

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Winkelvastgoed: drama of kans?

Al voordat ‘C’ onze relaxte leventjes omver kwam gooien, vonden we het massaal érg handig om te shoppen bij de alom bekende e-commerce-giganten. Enerzijds uit gemak, anderzijds zodat we onze volle agenda niet om hoefden te gooien voor een tijdrovende (en/of hersendodende) shopsessie. Resultaat hiervan was dat veel kleine en grote stadscentra al vóór 2020 pijnlijk veel leegstand vertoonden.

Polarisatie

De genoemde ontwikkelingen zetten ook de koopmarkt voor winkelvastgoed op scherp. Een trend die steeds zichtbaarder wordt is polarisatie. Winkelpanden in wijkwinkelcentra, supermarkten en bouwcentra zullen gewoon blijven bestaan. Maar vooral de stadscentra van winkelsteden worden steenhard geraakt. Structurele problemen wat betreft leegstand zijn onvermijdelijk, en vastgoedbeleggers zullen winkelvastgoed vaker links laten liggen, want er valt steeds minder aan te verdienen. ‘De handel verdwijnt dus uit de winkel’, althans, wanneer we het over stenen hebben.

Pak de kansen die er zijn

Ok, tot zover het drama. Want jij bent een gedreven ondernemer met een tof plan. Jij staat in de startblokken om een winkelpand te kopen en je hebt alles in huis om jouw business te laten slagen. ABN AMRO voorziet dat het retailvastgoed het komende jaar met gemiddeld 7% in waarde zal dalen. Dit biedt natuurlijk kansen! Maar dan ben je er nog niet. Heb je het juiste winkelpand gevonden; dan moet je dit natuurlijk ook nog financieren.  

Uitdagingen bij het financieren van je winkelpand

Er zijn maar weinig ondernemers die het kapitaal binnen handbereik hebben om een winkelpand in één keer te kunnen betalen, terwijl ze ook nog genoeg geld overhouden voor de aanschaf van inboedel, voorraad én promotiemateriaal. Die flyers en mooie online advertenties maken en verspreiden zichzelf immers niet. 

Zo gek is het dus niet dat je voor het kopen van een winkelpand op zoek gaat naar een externe financier. Helaas is het regelen van een zakelijke lening voor veel ondernemers een hobbelige weg vol uitdagingen. Banken zien graag een volledig uitgewerkt businessplan, jaarrekeningen en flink wat onderpand. Aanvraagprocedures duren bij banken ook nog eens erg lang en de kans op afwijzing is (zeker in deze coronatijd) behoorlijk groot.

Je bent niet de enige mkb’er die met deze uitdagingen te maken heeft. Gelukkig zijn er ook andere wegen die naar Rome, of in dit geval de rode loper van jouw winkel, leiden.

De verschillende financieringsmogelijkheden

Wil je als kleine ondernemer met grootse plannen geld lenen zonder de lange en ingewikkelde aanvraagprocedure van een bank? Dan zijn er best een aantal interessante alternatieven.  

Crowdfunding is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met deze financieringsvorm creëer je gelijk ook een platform met fans voor jouw business. Een investeerder zoeken of een onderhandse lening regelen bij familie of vrienden zijn andere opties. Toch hebben deze alternatieve financieringsvormen ook ieder zo hun nadelen. Vergelijk de verschillende opties goed voordat je een beslissing neemt. 

Ben je het liefst onafhankelijk van anderen en wil je ‘gewoon’ snel en eenvoudig een zakelijke financiering regelen zonder veel gedoe? Bekijk dan eens of een zakelijke lening van BridgeFund iets voor je is.

Zakelijke lening aanvragen?

Bij BridgeFund verstrekken we zakelijke leningen aan bedrijven met minimaal € 50.000 omzet per jaar, die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Aanvragen kost je 5 minuten en het geld staat binnen 1 dag op je rekening. Zonder rompslomp, lange wachttijden of banken die moeilijk doen. Bij BridgeFund gaan we zelfs zo ver dat we helemaal geen geld bij de bank lenen. In ons geval is het afkomstig van ondernemers die graag hun spaargeld nuttig beleggen: in andere ondernemers zoals jou, dus!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vandaag nog vrijblijvend online een zakelijke lening aan zonder jaarcijfers, dan gaan wij direct voor je aan de slag.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.