Ga naar content
In dit artikel
Meer informatie over beleggen bij BridgeFund?

Bekijk onze beleggingspagina en vraag
de brochure aan.

Vraag de brochure aan

Allereerst: maak een plan en spreid!

Hoewel de kans op een goed rendement een stuk hoger is als je je geld níet op je spaarrekening laat staan, is het natuurlijk niet slim om je hele hebben en houden in te zetten. Houd altijd een appeltje voor de dorst achter de hand: voor een nieuwe auto, een andere woning, je oude dag of wat voor jou persoonlijk ook maar belangrijk is. Maak vervolgens een goed opgezet plan. Kies het soort investering dat bij je past en spreid je investering, zeker als het om veel geld gaat, uit over meerdere opties. 

Alternatieven voor sparen: dit kun je doen met een half miljoen:

1. Investeren in vastgoed

Vastgoed is nog steeds een behoorlijk populair investeringsobject. De overdrachtsbelasting voor beleggers in woningen steeg dit jaar wel, van 2 naar 8%. Dat drukt natuurlijk op je rendement. Je kunt natuurlijk nog steeds wel investeren in vastgoed, maar je tikt wel flink wat meer af bij de fiscus én je hebt er onderhoudskosten aan. Vind je dat allemaal geen probleem? Dan is vastgoed nog steeds een interessant beleggingsobject. Zeker met de stijgende huizenprijzen en de gigantische vraag naar koopwoningen en (betaalbare) huurwoningen in de steden in het achterhoofd!

2. Schenken aan je kinderen

Iedereen wil zijn kinderen vooruit helpen in het leven. Als je geld hiervoor vrij hebt, waarom zou je dat dan niet doen? Wel moet je natuurlijk rekeninghouden met de fiscus, anders blijft er weinig van je schenking over. Het bedrag dat je in 2022 belastingvrij aan je kinderen mag schenken bedraagt jaarlijks € 5.677. Daarbovenop bestaat er ook nog een eenmalige verhoogde vrijstelling op schenkingen tot € 27.231 (vrij besteedbaar), € 56.724 (voor een dure studie) en € 106.671 (de zogenaamde ‘jubelton’, voor een eigen woning). Fijn natuurlijk, maar als je een half miljoen te besteden hebt, dan blijft er nog voldoende over om iets anders mee te doen. Laat je dat dan staan?

3. Beleggen in cryptomunten

Beleggen in cryptomunten vereist stalen zenuwen, kennis van zaken en een lange adem. Ja, cryptomunten als de Bitcoin, maar ook de Ethereum, Ripple en Litecoin, kunnen flink wat winst opleveren. Maar cryptomunten zijn enorm volatiel en kunnen net zo makkelijk weer de afgrond in duikelen. Begin er dus pas aan als je je echt verdiept hebt in de materie en bereid bent om risico’s te nemen.

4. Investeren in startups

Wil je niet alleen maar geld investeren, maar ook nog actief bij een project betrokken zijn? Denk er dan eens aan om innovatieve startups te helpen via crowdfunding of door jezelf in de markt te zetten als angel investor. Zo help jij (zowel met een financiële injectie als met jouw ondernemerservaring) jonge entrepreneurs om hun dromen waar te maken en behaal je tegelijkertijd een prima rendement op je investering. Hier zit wel een risico aan vast natuurlijk. Je kunt nog zoveel vertrouwen hebben in een startup: succes is nooit verzekerd. 

5. Investeren in kortlopende leningen aan succesvolle Nederlandse mkb-ondernemers

Wil je graag je geld op een relatief veilige manier investeren, een aantrekkelijk rendement behalen en tegelijkertijd andere ondernemers helpen om hun bedrijf een stap verder te brengen? Denk dan eens aan investeren in mkb-leningen via BridgeFund. Je belegt al vanaf € 100.000 in een zeer gespreid portfolio, waardoor risico’s geminimaliseerd worden. Bovendien ontvang je een vast rendement op je investering, tot wel 5,25% per jaar!

Meer informatie over beleggen bij BridgeFund?

  • Heldere uitleg over onze beleggingsopties
  • Uitgebreide toelichting van onze zekerheden
  • Alles over onze juridische structuur

Beleg bij BridgeFund. Maak je geld gelukkig!

Want geld dat aan het werk kan, daar worden ondernemers blij van. En geld ook.

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog