Ga naar content
In dit artikel
Meer informatie over beleggen bij BridgeFund?

Bekijk onze beleggingspagina en vraag
de brochure aan.

Vraag de brochure aan

Voor de rente hoef je je kapitaal niet op een spaarrekening te zetten: die komt al langere tijd niet meer boven de nul procent uit. Sterker nog: hij duikt er geregeld onder! Om te voorkomen dat het opgebouwde kapitaal zienderogen verdampt, kiezen steeds meer spaarders ervoor om met hun geld te gaan investeren.

Daarnaast zien we dat banken steeds minder scheutig zijn in het verstrekken van leningen aan het mkb: het kost ze te veel tijd en het levert ze veel te weinig op, luidt de strekking (kort door de bocht). 

BridgeFund brengt beide partijen bij elkaar: door te beleggen in mkb-leningen help je ondernemers die staan te schreeuwen om kapitaal én zorg je ervoor dat jouw geld rendeert. Maar waarom investeren in mkb-leningen nog meer een goed idee is? Wij geven je 7 redenen! 

1. Spreiden is key

Of je nu een startende of juist een ervaren belegger bent; je weet dat spreiden één van de belangrijkste keypoints is voor het verkleinen van de risico’s en het behalen van een goed rendement. Investeren in mkb-leningen biedt je uitstekende spreidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan spreiding op basis van het aantal leningnemers, de looptijd, het risicoprofiel en de branches waarin de mkb’ers actief zijn! 

2. Kortlopende leningen

Door een strenge analyse van de cashflow van ondernemers die een aanvraag doen weten wij precies wat de ondernemer qua lening kan dragen en welke looptijd geschikt is. Door een maximale looptijd van 24 maanden te bieden, is de ondernemer relatief snel weer schuldenvrij en het risico minimaal. Een lening die over meerdere jaren kan worden afbetaald heeft nou eenmaal een grotere kans om niet terug te komen. Deze korte looptijden zorgen er ook voor dat er bij elkaar opgeteld een hele hoop geld in een korte tijd weer terugkeert. Waardoor het rendement voor onze beleggers elk kwartaal kan worden uitgekeerd. Bij BridgeFund kun je op dit moment maximaal 3 jaar je belegging vastleggen tegen een vast rendement. Daarnaast is het mogelijk om een flexibele, dagelijks opzegbare looptijd te nemen tegen een lager rendement.

3. Aanwezig in alle sectoren

Mkb’ers zijn werkzaam in vrijwel alle sectoren. Door deze natuurlijke spreiding is het risico voor jou als investeerder vrij laag wanneer het in een specifieke branche of sector tegen mocht zitten.

4. Behoefte aan kapitaal maar door de bank in de steek gelaten

Terwijl een financiering regelen bij de bank vrijwel onmogelijk is geworden, hebben ondernemers – juist nu – geld nodig om te ondernemen, te vernieuwen en te groeien. Door te investeren in mkb-leningen groeit niet alleen jouw vermogen, maar help je tegelijkertijd ondernemers om hun groeikansen optimaal te benutten en belangrijke stappen te zetten.

5. Laagdrempelige instap

Je hoeft echt geen miljoenen op de bank te hebben om te kunnen beleggen. Bij BridgeFund is de instap minimaal € 100.000. 

6. Goed rendement

Beleggen in mkb-leningen levert ook daadwerkelijk wat op. Het rendement op jaarbasis bedraagt 5,25% bij een periode van 12 maanden, 5,50% bij een periode van 24 maanden en 5,75% bij een periode van 36 maanden. Je kunt ook kiezen voor een flexibele periode. In dat geval bedraagt het rendement 4,75% op jaarbasis. Het rendement wordt elk kwartaal uitgekeerd. 

7. Geen gedoe

Beleggen bij BridgeFund betekent beleggen zonder gedoe. Geen emissiekosten, geen hoge instapbedragen, geen ingewikkelde procedures. Het enige wat je hoeft te doen is investeren, wij regelen de rest en zorgen dat je elk kwartaal rente krijgt uitgekeerd en de kwartaalreportage ontvangt.

Meer informatie over beleggen bij BridgeFund?

Bekijk onze beleggingspagina en vraag de brochure aan.

Beleg bij BridgeFund. Maak je geld gelukkig!

Want geld dat aan het werk kan, daar worden ondernemers blij van. En geld ook.

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog