Ga naar content
In dit artikel
Meer informatie over beleggen bij BridgeFund?

Bekijk onze beleggingspagina en vraag
de brochure aan.

Vraag de brochure aan

Het belang van rendement

Natuurlijk is rendement van belang. Dat zal het ook altijd wel blijven. Met lede ogen aanzien hoe je opgebouwde vermogen staat te verpieteren op een spaarrekening wil natuurlijk niemand. De motivatie om je vermogen verder op te bouwen en op een succesvolle manier te laten renderen is voor velen de eerste reden om überhaupt het woord ‘beleggen’ eens in de mond te nemen. 

Je wilt graag investeren in de toekomst en zorgen dat jijzelf en je geliefden een zo onbezorgd mogelijk leven kunnen leiden. Maar wat als je vermogen al enige tijd lekker rendeert… Word je daar dan écht blij van? Geeft het je een gevoel van voldoening, dat je een waardevolle bijdrage levert aan jouw leven en dat van anderen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Of je moet een gigantische gulle gever zijn, dan ergens weer wel.

Rendement zonder doel betekent tegenwoordig niet veel meer. Het maakt niet gelukkig. Richting en een gevoel van betekenis leiden tot betere keuzes en uiteindelijk ook tot betere resultaten. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw beleggingen leiden tot dat gevoel?

Wat is er dan nog meer belangrijk voor beleggers, behalve groei en rendement?

De echte opbrengst van beleggen gaat verder dan alleen winst. Grofweg kunnen we 3 categorieën onderscheiden, die allemaal neerkomen op één ding: het vormgeven van de toekomst.

Richting

Voor jezelf, als belegger. Als je jouw eigen financiële doelen niet helder hebt, voelt rendement nooit bevredigend. Probeer eens verder te kijken dan ‘goed voor later’ en ‘ervan kunnen leven’. Vraag je eens af: hoe kan ik mijn vermogen een belangrijke rol laten spelen in mijn toekomst en die van anderen? Wat wil ik nu écht gaan doen met het rendement van mijn beleggingen? Dit zorgt ervoor dat je veel bewustere en actievere keuzes gaat maken over waarin je wilt investeren en wat jouw vermogen je uiteindelijk op moet gaan leveren.

Duurzaamheid en ethiek

Duurzaamheid speelt in alle facetten van ons leven een steeds grotere rol. En eerlijk: willen we onze toekomst veiligstellen, dan hebben we hierin ook eigenlijk geen keus meer. Beleggen in duurzame en milieuvriendelijke bedrijven hoort hierbij. Het geeft deze bedrijven de kans om te groeien en verplicht die vervuilers om te veranderen!
Daarnaast speelt ethiek een grote rol. Weten waarin je belegt is steeds belangrijker. Voorkom dat je ongewis investeert in zaken als wapenhandel, prostitutie, drugs etc. Via traditionele beleggingspartijen gaat dit nogal eens fout. Als belegger wil je gewoon weten wat er met je euro’s gebeurt, nog voordat je er wat van terugziet. Als ondernemer ben je daar met je eigen bedrijf al bewust mee bezig: je wilt niet via een omweg alsnog een negatieve bijdrage leveren, toch?

Impact

Hoe mooi is het als je met jouw investering écht impact kunt maken? De wereld een beetje beter maken, al is dit maar voor één medeondernemer. Beleggen in innovatieve bedrijven – die inspelen op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag en met korte lijntjes, waardoor je als belegger ook echt invloed hebt – sluit daar uitstekend op aan. 

BridgeFund faciliteert

BridgeFund faciliteert beleggers die graag ietsje verder kijken dan rendement! Wij zorgen ervoor dat de vraag- en aanbodkant van krediet elkaar weten te vinden. Zodat jij niet alleen je vermogen op een stabiele manier kunt laten groeien, maar tegelijk medeondernemers helpt om hun bedrijven uit te bouwen. 

De lijnen zijn kort waardoor je als ondernemer altijd weet waar je investeringen terechtkomen. Geen moeilijke procedures, maar snel, transparant én gespreid investeren, dát is waar BridgeFund voor staat. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral eens even rond op onze beleggingspagina en vraag de brochure aan!

Beleg bij BridgeFund. Maak je geld gelukkig!

Want geld dat aan het werk kan, daar worden ondernemers blij van. En geld ook.

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog