Home > Blog > Groeien > Groeien als ondernemer? De…

Groeien als ondernemer? Deze podcasts helpen je op weg

Als zelfstandig ondernemer moet je vaak het wiel opnieuw uitvinden. Van alledaagse problematiek tot het creëren van een HR-beleid en het opstellen van privacy reglementen: het komt allemaal op jouw schouders terecht. Tenminste, dat voelt zo. Want in werkelijkheid zijn er tal van mede-ondernemers en experts die hier werkelijk alles vanaf weten. Maar waar vind je die? Sinds een paar jaar is er een ultieme manier om deze mensen, letterlijk en figuurlijk, af te luisteren: welkom in de wondere wereld der podcasts! En aangezien iedereen er tegenwoordig eentje heeft, hebben wij speciaal voor jou de vijf allerbeste podcasts voor ondernemers op een rij gezet. 

In dit artikel:

De 5 beste podcasts voor ondernemers:

  1. Vallen en opstaan
  2. DRIVE (Mark Tuitert podcast)
  3. Jong beleggen de podcast
  4. Goed met geld podcast
  5. Jelly Driver podcast

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

#1 Vallen en opstaan

Iets nieuws proberen, falen, je lessen trekken en met volle borst vooruit opnieuw beginnen. Het doorlopen van deze cyclus onderscheidt succes van falen; het kaf van het koren. Maar wat drijft onze succesvolste en creatiefste topondernemers om dit (soms pijnlijke) proces keer op keer te ondergaan? Waar halen zij hun energie en veerkracht vandaan? Helaas, het lezen van de gedachten van mensen die ons inspireren is (nog) niet mogelijk, maar met de ‘Vallen en Opstaan’ podcast komen we toch aardig in de buurt. Host Vincent Reinders praat met spraakmakende ondernemers over hun successen, mislukkingen, comeback stories, ochtendrituelen en favoriete boeken. Dé podcast voor en door ondernemers. Inspiratie voor de rest van de week gegarandeerd, dus!

#2 DRIVE (Mark Tuitert podcast) 

Of het nu gaat om atleten, wetenschappers, artiesten of CEO’s – iedere ondernemer kan leren van een gedreven en gepassioneerde kampioen. Daarom is het belangrijk om niet alleen in je eigen bubbel te blijven als het om mediaconsumptie gaat. Mark Tuitert, voormalig topschaatser en ondernemer, helpt je hier een handje bij. In zijn podcast ‘DRIVE’ hoor je inspirerende en bijzondere verhalen achter echte kampioenen in verschillende vakgebieden. Neem maar van ons aan: je krijgt elke aflevering wel een ‘a-ha!’ moment met nieuwe inzichten over persoonlijke groei, mindset en leiderschap. En dat gewoon tijdens het hardlopen of koken. Lekker toch? 

#3 Jong beleggen de podcast

We weten het allemaal: geld wordt snel minder waard als je er niks mee doet. Daarom heb je als ondernemer twee keuzes die je kunt maken: je geld laten staan (minder slim, want nul rente), of je geld beleggen (slim, want rendement). Toch is beleggen niet voor iedereen even toegankelijk. Gelukkig is daar de super populaire podcast ‘Jong Beleggen’ om elke beginner uit de brand te helpen. De twee hosts Pim Verlaan en Milou Brand nemen ons mee tijdens hun eigen ontdekkingstocht in de wereld van beleggen. Ze delen hun leerpunten en uitdagingen, waardoor je als luisteraar een hoop kennis opdoet. Ook leuk: Pim deelt zijn aandelenportfolio met je via deze link. Wel eerst even aanmelden, uiteraard. 

#4 Goed met geld podcast

Geen zin om die go to collega te worden die iedereen bij het koffiezetapparaat informeert over economische zaken? Dan is het beter om de ‘Goed met geld podcast’ over te slaan. Hosts Bas en Arjan bespreken alles over geld en financiële onafhankelijkheid – van de laatste dropshipping scam, tot het serieuze beursnieuws. 

#5 Jelly Driver podcast 

Als kers op de taart hebben we nog één fantastische podcast in de aanbieding: de ‘Jelly Driver podcast’. Ondernemer, spreker en podcaster Jelle Drijver gaat wekelijks in gesprek met allerlei verschillende soorten inspirerende mensen zoals ondernemers, auteurs en marketeers. Zij delen hun visie, tips en tricks over de tofste onderwerpen. Van ontwikkelingen in marketing en communicatie tot user experience en nieuwe media. Gegarandeerd goed luistervoer! 


Fun fact: Jelle Drijver ging in gesprek met onze eigen CEO Julian van de Steeg over hoe zijn ondernemerscarrière al op het schoolplein begon. Een verhaal wat je gehoord móét hebben (ook al zeggen we het zelf ;)).

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.