Ga naar content

Een horecabedrijf starten midden in coronatijd: het klinkt als een recept voor een financiële ramp. Maar voor Frank werd het van coronarisico naar culinaire kans. Met lef én een flinke dosis ondernemerszin bouwde hij in die uitdagende periode aan zijn droomzaak. Inmiddels is zijn onderneming, Grand Café 1466, niet meer weg te denken uit de regio. Het geheime ingrediënt? Een strategisch moment van financiering via BridgeFund.

In een monumentaal pand in het buitengebied serveert Frank met ‘zijn’ Grand Café 1466 kwaliteit op niveau. Zonder kapsones. “Alles moet kloppen. De temperatuurmeter gaat niet alleen in de biefstuk, de zalm maar ook in de frikandel. De gasten merken het. Ze proeven het, ze voelen het.” 

Wat zijn zaak bijzonder maakt? De combinatie van karakter, kwaliteit en consistentie, maar vooral het team. Frank zal de eerste zijn om te zeggen dat hij het niet alleen doet. “Ik ben goed in mensen om me heen verzamelen die het écht doen”, vertelt Frank. “Uiteindelijk zijn zij degenen die de boel draaiende houden.” 

Die toewijding werpt z’n vruchten af. De onderneming telt honderden vijfsterrenreviews via Google. Niet dankzij dure campagnes of influencer-circus, maar door ouderwetse mond-tot-mondreclame en een trouwe gastenkring.

“Mensen gunnen ons de boterham. Dat is het mooiste compliment.”

Frank-1466

Ondernemen in crisistijd

Een restaurant beginnen midden in coronatijd: je moet het maar durven. Frank deed het. “We hebben er zelf drie ton eigen geld in gestoken. En in die eerste periode werkte ik ernaast, gewoon om het hoofd boven water te houden. Maar ik heb altijd geloofd in mijn zaak.”

Frank kwam voor het eerst met BridgeFund in contact toen hij op zoek was naar financiering voor broodnodige investeringen: een nieuwe oven en vaatwasser, het vernieuwen van het stroomnet en verbeteringen in de keuken. “Je kunt wachten tot je genoeg geld op de rekening hebt staan. Maar soms moet je juist dóórpakken om verder te komen.” Die overtuiging werd beloond:

“In vier jaar tijd vertienvoudigde de omzet naar bijna 1,5 miljoen euro. Het financiële zetje van BridgeFund speelde daarin zeker een rol.” 

Grand cafe 1466

Niet lullen, maar poetsen

Wat hem aansprak in de samenwerking? De directe aanpak. “Ik kwam gewoon bij jullie binnen met: dit is mijn verhaal. En jullie schrokken er niet van dat ik al drie ton eigen geld had geïnvesteerd. Mijn bankgegevens bewezen dat de cashflow goed zat, en jullie zagen de groeipotentie.”

Frank waardeert vooral de snelheid waarmee BridgeFund handelt. “Als ik een bank bel, duurt het soms maanden voor er iets gebeurt. Bij jullie weet ik:

“Als ik nú iets nodig heb, staat het morgen op mijn rekening. Dat is zó waardevol als er zich iets onverwachts voordoet. Jullie zijn van het ‘niet lullen, maar poetsen.” 

Die nuchtere werkwijze bleek niet alleen handig bij grote investeringen, maar ook bij kansen die je niet kunt laten lopen. “We kregen op een dag een groot gezelschap dat we wilden bedienen met mooi wit restaurantporselein. We hadden alleen niet genoeg servies op voorraad. En dan heb je het wel over een investering van 7.000 tot 8.000 euro. Dankzij BridgeFund kon ik dat diezelfde dag nog regelen. Die snelheid is goud waard, anders had ik die kans gewoon moeten laten lopen. Nu gebruik ik dat porselein ook voor andere grote groepen.”

Rust, ruimte en rendement

Natuurlijk kost geld lenen geld. Dat weet Frank als geen ander. Maar: “Het gaf me ook rust. Ik had ook mijn hypotheek kunnen aanspreken, maar dat voelde niet goed. BridgeFund gaf me de ruimte zonder dat ik onnodig risico hoefde te nemen.”

Dat vertrouwen was wederzijds. Inmiddels heeft Frank drie keer een financiering via BridgeFund geregeld.

Altijd geld achter de hand – gewoon voor het geval dat? Bekijk hoe Flexibel Zakelijk Krediet van BridgeFund jou kan helpen.

“Als je groei voor het grijpen hebt, dan moet je niet twijfelen. Dan moet je dóór.”

Al 16.500 ondernemers gingen je voor!