Ga naar content

Ondernemerschap zit bij Manon in het bloed: al meer dan 30 jaar zit ze samen met haar man in het vak. Daardoor kent ze de uitdagingen die ondernemen met zich meebrengt als geen ander. Ze spotte een kans, maar net als vele andere ondernemers kon zij geen lening krijgen bij de bank. Nu, enkele jaren (en een hoop succes) later, zet zij zich in om ondernemers te helpen aan financiering. Beleggen bij BridgeFund maakt dit mogelijk.

Waar een wil is, is een weg

Samen met haar man Ton nam Manon zo’n 30 jaar geleden een horecazaak over van haar schoonouders. Ze organiseerden met veel plezier bruiloften, feesten en partijen. Na 20 jaar besloten ze het bedrijf te verkopen en het pand te houden voor verhuur. Prima om van rond te komen, maar stilzitten? Niks daarvan! “We zijn nog jong genoeg, stilzitten vinden we maar niks.” Dus richtten ze een nieuw bedrijf op: CadeauXperts. Dit ging zo goed, dat ze binnen een jaar uit hun pand groeiden. Goed nieuws, zou je denken. Maar een groter pand op de kop tikken is niet 1, 2, 3 gebeurd…

“We konden geen lening krijgen bij de bank, omdat we nog geen jaarcijfers hadden. En BridgeFund bestond in die tijd nog niet.” Gelukkig schoten de ouders van Ton te hulp. Zij leenden Manon en Ton het geld, waardoor ze konden verhuizen naar een groter pand. “Zonder die lening hadden we niet kunnen doorgroeien en dat vinden we het mooie aan BridgeFund. Jullie helpen ondernemers waar de bank het niet kan. Als BridgeFund er toen al was, hadden we er zeker gebruik van gemaakt.”

Van lener tot belegger

CadeauXperts groeide gestaag door, dus besloten Manon en Ton het horecapand wat zij nog hadden te verkopen en toen kwam er geld vrij. “Maar waar moet je met je geld heen? Bij de bank krijg je weinig tot geen rente, welke goede belegging kunnen we dan doen?”

Tijdens een netwerkdiner met andere investeerders werd BridgeFund aanbevolen. Voor ze het wist zat Manon samen met haar man en Julian (oprichter van BridgeFund) om de tafel. “Wat me vooral aansprak was dat jullie meedenken en mensen vooruit willen brengen. Dat is eigenlijk precies wat wij ook doen, daarom matchte het zo goed!” 

Keuzes, keuzes, keuzes… 

Naast beleggen bij BridgeFund overweeg Manon ook te investeren in vastgoed. Het leek haar wel wat om zelf panden op te kopen en deze te verhuren. Hier ging helaas te veel tijd in zitten, dus was BridgeFund een betere keus. “Ik vind het prettig om het uit handen te geven, misschien maak ik dan in vergelijking met vastgoed iets minder marge, maar dat maakt niet uit. Jullie regelen alles rondom de belegging voor me en helpen daar ook weer andere ondernemers mee.”

Manon zou beleggen bij BridgeFund dan ook zeker aanbevelen. “Voor mij levert het mooi rendement op, omdat je meer krijgt dan de bank. En op deze manier kan ik ondernemers verder helpen om door te groeien. Maar dat niet alleen! Jullie verstrekken niet zomaar aan ieder bedrijf een lening. De strenge analyse en screening van a tot z geeft mij veel vertrouwen. Het is ook fijn dat ik niet op één paard wed, maar dat de belegging is verspreid over verschillende soorten bedrijven in verschillende branches.”

Beleg bij BridgeFund. Maak je geld gelukkig!

Want geld dat aan het werk kan, daar worden ondernemers blij van. En geld ook.