Ga naar content

Wat is het

Wat is een microkrediet en wat heb je daar als ondernemer aan?

Microkrediet wordt ook vaak microfinanciering genoemd. Het is klein zakelijk krediet tot maximaal €50.000.

Het microkrediet is ooit ontstaan om mensen in ontwikkelingslanden een kans te geven op een beter bestaan. In 2008 is deze vorm van financiering ook in Nederland geïntroduceerd. Een microkrediet is bedoeld voor zowel startende als bestaande ondernemers van kleine of middelgrote bedrijven die op een simpele en snelle manier kapitaal willen kunnen regelen om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, voorraden of andere zaken om te kunnen groeien.

Hoe werkt het

Hoe werkt een microkrediet?

Microfinanciering: ruimte om te investeren

Als ondernemer heb je al genoeg te doen, je wilt je financiën dus snel en goed geregeld hebben. Zonder gedoe, maar wel op een verantwoorde manier. Bij veel banken is die rek er al een hele tijd uit. Veel ondernemers lopen aan tegen strenge regels en lange aanvraagprocedures. Tegen de tijd dat je weet wat je kunt lenen is je groeikans al verkeken. En dat terwijl het maar om een relatief klein bedrag gaat, dat gewoon snel beschikbaar moet kunnen zijn. Het microkrediet is ingesprongen op die behoefte en biedt bedrijfseigenaren wél de ruimte om te kunnen ondernemen. Een microfinanciering is niet alleen qua bedrag klein. Ook de looptijd is kort, waardoor je snel weer schuldenvrij bent. Over het algemeen wordt een microkrediet binnen één tot drie jaar weer afgelost. Aflossing en rente betaal je op maandelijkse basis.

Hoe werkt het

Wat zijn de voordelen en nadelen van een microkrediet?

Een microfinanciering heeft veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Zo hangt het rentepercentage af van de hoeveelheid risico. Het kan zijn dat dit wat hoger uitvalt als bij andere typen zakelijke leningen of hypotheken. Ook komt het voor dat geldverstrekkers een microkrediet registreren bij het BKR. Hier staat tegenover dat je vrij bent om het microkrediet te besteden. Je kunt daarmee investeren in een nieuwe machine, er nieuwe voorraden mee aanschaffen of het microkrediet gebruiken om jouw debiteuren te betalen voor de inkopen die je doet of de inventaris die je aanschaft. Hoe jouw microkrediet er precies uit komt te zien, hangt af van jouw situatie en wensen.

Over BridgeFund

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening?Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.
Aanvragen gaat simpel & snel!

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.

Hoe kom ik in aanmerking voor microfinanciering?

Wij kijken naar actuele financiële data om je maximale zakelijk krediet te bepalen.

Hoeveel microfinanciering kan ik lenen?

Vraag in 3 simpele stappen je zakelijke krediet aan, het is zo geregeld.

Hoeveel microkrediet kan ik aanvragen bij BridgeFund?

Is alles akkoord? Dan kun je het zakelijke krediet dezelfde dag nog opnemen.