Ga naar content
In dit artikel
Financiering zonder gedoe
  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening
Check je mogelijkheden

Originele kerstgeschenken. Je zal niet de eerste zijn die een mega uniek, creabea-geschenk heeft bedacht en daarmee alsnog de plank finaal misslaat bij je personeel. Misschien dat daarom zoveel bedrijven kiezen voor een al samengesteld kerstpakket vol met in stro geweven, ‘biologische’ levensmiddelen. Niet origineel, maar wel lekker veilig. En alsnog natuurlijk een blijk van waardering naar jouw personeel.

Toch is het mogelijk om iets te geven waar je personeel wél blij van wordt. Wij hebben alvast wat ideeën voor je. 

Het anti-kerstpakket: een cadeaubon bij een warenhuis naar keuze

Eerlijk is eerlijk, de originaliteitsprijs win je er niet mee. Maar de verkiezing voor fijnste werkgever van het land? Daarin stijg je in ieder geval een paar plekken. Iedereen die ooit jarig is geweest weet namelijk dat het krijgen van een cadeaubon dikke prima is. Daarmee kan jouw medewerker lekker vanuit zijn of haar luie stoel een eigen kerstcadeau samenstellen bij een warenhuis naar keuze. Weet je in ieder geval zeker dat je kerstcadeautje ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Het anti-kerstpakket, zeg maar. 

Natuurlijk wil je het allemaal wel een béétje persoonlijk en gezellig maken tijdens de kerstdagen. Zorg er daarom voor dat een cadeaubon niet je enige gift is. Schrijf bijvoorbeeld een welgemeende blijk van waardering of andere mooie kerstboodschap op een kaartje. Tot slot nog een uitgeprinte actiefoto erbij van zijn of haar meest (of minst ;)) fabuleuse moment en klaar is de kerstman! 

Gezellige en leerzame activiteiten als kerstpresentje

Natuurlijk, een cadeautje krijgen is leuk. Maar weet je wat nog veel leuker is? Een te gekke ervaring! Verras je personeel deze kerst met een toffe en leerzame activiteit. Denk aan een kookcursus, zodat ze deze feestdagen hoge ogen kunnen gooien met een waanzinnig lekker kerstdiner. Of een tegoedbon bij een masseur, om helemaal ontspannen het nieuwe jaar in te gaan. En wat dacht je van een tegoedbon bij een poppodium voor een concert naar keuze? Wees vooral niet te bang om het persoonlijk te maken. Jij kent de hobby’s en interesses van je medewerkers natuurlijk beter dan wij!

Duurzame kerstgeschenken 

Met jouw kerstgeschenk bijdragen aan een betere wereld. Is er een betere kerstgedachte dan dat? Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor duurzame kerstpakketten. Een duurzaam en toch praktisch kerstpakket heb je zo samengesteld. Een Dopper hier, wat FairTrade chocolade daar, een lokale natuurwijn zus en een herbruikbare eco-tas zo. 

Ook kan je ervoor kiezen om geen kerstpresentje te geven, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan een goed doel die een medewerker zelf uitkiest. Hierdoor kan je samen op een unieke manier écht verschil maken. Wel goed om te weten: voor sommige medewerkers zal dit het mooiste kerstgeschenk ooit zijn, terwijl anderen na de suggestie alleen al om zullen vallen van verbazing. Weet aan wie je het vraagt voor je vijanden maakt ;).

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog