5 financieringsmogelijkheden op een rij

02 januari 2020

Maximale leestijd: 3-4 minuten

Financiering voor jouw bedrijf nodig en benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten 5 opties voor je op een rij, mét handige tips om de beste keuze voor jouw organisatie te maken. Ideaal voor ZZP-ers en het MKB, als je zoekt naar mogelijkheden om te groeien.

Financiering voor jouw bedrijf: 5 mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden die er beschikbaar zijn? We zetten de 5 belangrijkste voor je op een rij:

 • Rekening-courantkrediet
 • Zakelijke lening bij de bank
 • Risicokapitaal
 • Crowdfunding
 • Online krediet
 1. Rekening-courantkrediet
 2. Een traditionele en voor veel bedrijven gebruikelijke manier om financiering te zoeken is het rekening-courantkrediet. Het gaat om een betaalrekening voor zakelijk gebruik, waarmee je tot de kredietlimiet geld kunt opnemen. Je kunt dit vergelijken met ‘rood staan’ voor particulieren. Het grote voordeel is dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt. Aan de andere kant betaal je een relatief hoge rente, omdat hierin ook de kosten voor de flexibiliteit verwerkt zitten. Bovendien zijn veel banken kritisch op het verstrekken van krediet als je nog weinig omzet maakt of winstcijfers kan delen.
 3. Zakelijke lening bij de bank
 4. Geld nodig voor een grote investering, bijvoorbeeld in een nieuwe machine of uitbreiding van jouw bedrijf? Een rekening-courantkrediet is dan niet zo goed geschikt. In plaats daarvan kun je een krediet gebruiken dat je in één keer afsluit, om daar de investering mee te doen. In de periode daarna doe je aflossingen en betaal je rente over het uitstaande bedrag. De zakelijke lening is goed geschikt om mee te investeren, maar vaak lastig af te sluiten. Banken zijn zeer kritisch op jouw omzet- en winstcijfers, waardoor je niet zomaar het benodigde bedrag kunt lenen.
 5. Risicokapitaal
 6. Wil je een nieuw product ontwikkelen of zet je een andere gewaagde stap, waarbij de extra omzet nog even zich zal laten wachten? Risicokapitaal is dan een goede keuze, bijvoorbeeld voor technologische start-ups. Investeerders kopen een deel van je bedrijf, waardoor jij de financiële ruimte krijgt om aan de ontwikkeling te werken. Het grote voordeel is dat je financiële vrijheid hebt, gedurende een langere periode. Hier staat tegenover dat de investeerders aandeelhouder worden van jouw bedrijf. Dat betekent dat je toekomstige winsten met hen zal delen.
 7. Crowdfunding
 8. Vind je het lastig om krediet af te sluiten bij de bank en wil je liever niet in zee met investeerders die strenge eisen stellen aan jouw bedrijfsvoering of de financiering? Crowdfunding is dan een interessant alternatief. Je maakt dan geen gebruik van een bank, door geld te lenen bij het publiek (de crowd). Zij brengen geld bij elkaar, door kleinere investeringen te doen. Die kleinere bedragen samen tellen op tot het bedrag dat jij nodig hebt om te investeren in een nieuwe machine of bijvoorbeeld een nieuwe vestiging te openen. Tip: met crowdfunding verzamel je een (grote) groep ambassadeurs. Zij zijn trots op hun investering, dus de kans is groot dat ze in hun omgeving enthousiast over jouw bedrijf en de plannen vertellen. Dat kan meteen de eerste nieuwe (particuliere) klanten opleveren.
 9. Online krediet
 10. De meest moderne vorm van krediet voor ondernemers, dat je gewoon online kunt aanvragen. Voor ZZP-ers en MKB-organisaties maken daar steeds vaker gebruik van. Je werkt buiten de bank en buiten overheden om, dankzij onafhankelijke kredietverstrekkers zoals wij van Bridgefund. Wij helpen jou graag te groeien, vanuit een visie en een overtuiging om het grootser aan te gaan pakken. Je kunt het bedrag lenen dat je nodig hebt, waarbij we natuurlijk met je meedenken over de voorwaarden die daar het best bij passen. Je profiteert van flexibiliteit en een scherp (rente)tarief, waarmee je de kans hebt om jouw bedrijf te laten groeien.

Welke financiering past bij jouw bedrijf?

Benieuwd welke financiering het best past bij jouw bedrijf? Vergelijk de verschillende mogelijkheden en bedenk bijvoorbeeld of je de betrokkenheid van de bank zoekt. Gelukkig zijn er ook buiten de bank om financieringsmogelijkheden voor jouw bedrijf, zodat je de kans hebt om te groeien. Ook wij kunnen een aantrekkelijke financiering voor jouw bedrijf aanbieden. Doe je aanvraag en we beoordelen deze binnen 24 uur.

Geld lenen voor je bedrijf?

 

Een lening aanvragen voor je bedrijf hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Ben je ondernemer en heb je behoefte aan extra werkkapitaal? Bij BridgeFund regel je een zakelijke lening binnen 24 uur.

Vraag vrijblijvend aan