De ideale voorbereiding voor een zakelijke lening: 3 punten om voor te zorgen

19 september 2019

Maximale leestijd: 5 minuten

Hoe zorg je voor de ideale voorbereiding op een zakelijke lening? Met aandacht voor de juiste punten maak je de kans op succes een stuk groter. Het zijn handige tips als jouw lening door de bank geweigerd is, al kun je er ook gebruik van maken als je voor het eerst een aanvraag wilt doen. Het is belangrijk om jouw aanvraag voor een zakelijk krediet goed voor te bereiden. Daarmee zorg je ervoor dat je precies weet wat de mogelijkheden (en alternatieven zijn). Bovendien voorkomt je dat de administratie niet helemaal duidelijk is of dat je niet overal goed over hebt nagedacht. Hoe overtuigender jij overkomt en hoe beter jij je huiswerk hebt gedaan, des te groter de kans is dat je succesvol een krediet kunt afsluiten om zakelijk te groeien.

De ideale voorbereiding

Benieuwd naar de ideale voorbereiding voor een zakelijke lening, waarmee je voorkomt dat de bank of een andere geldverstrekker die weigert? We zetten 3 tips op een rij, waarmee je de kans op succes een stuk groter maakt: • Onderzoek de mogelijkheden en alternatieven • Maak de administratie perfect op orde • Creëer vertrouwen met een sterk plan

1. Onderzoek de mogelijkheden en alternatieven

Het is van groot belang dat je de mogelijkheden kent, net als de alternatieven die er beschikbaar zijn. Dat geldt voor het bedrag dat je ongeveer kunt lenen, net als de kanalen die je kunt gebruiken om de lening aan te vragen. De bank is traditioneel het bekende adres om geld te lenen. Zelfstandigen en MKB-ondernemers gaan daar vaak in eerste instantie naartoe, maar vergeten soms de alternatieven die er beschikbaar zijn. Soms is het mogelijk om (daarnaast) gebruik te maken van factoring, crowdfunding en bijvoorbeeld een flexibel zakelijk krediet. Het is dan mogelijk om geld te lenen zonder bank, al gelden er soms andere voorwaarden. Door daar vooraf goed naar te kijken kom je als ondernemer niet voor verrassingen te staan als je zoekt naar een zakelijk krediet.

2. Maak de administratie perfect op orde

Vervolgens is het belangrijk om de administratie perfect op orde te zijn. Dat vraagt om een aantal belangrijke zaken:

  • Volledig actuele administratie
    Voorkom dat er sprake is van een achterstand. Zorg er in plaats daarvan voor dat de administratie netjes is bijgewerkt, inclusief de recente facturen en kostenposten. 
  • Administratie zonder onduidelijkheden
    Zorg ervoor dat je zelf precies weet hoe de administratie in elkaar zit of vraag de boekhouder om mee te gaan. Hoe beter jij antwoord kunt geven op eventuele vragen, des te groter de kans dat de lening niet geweigerd wordt.
  • Goed beeld van de financiële situatie
    Gebruik de administratie om een goed beeld te schetsen van de huidige financiële situatie. Hoe beter jij erin slaagt om vertrouwen en zekerheid te schetsen, des te groter de kans dat de geldverstrekker akkoord gaat met jouw voorstel en je de kans biedt om geld te lenen.

3. Creëer vertrouwen met een sterk plan

Tenslotte is het belangrijk om zoveel mogelijk vertrouwen te creëren, met een sterk plan. Schrijf uit wat je van plan bent en bereken hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Zet netjes op een rij hoe je dat geld wilt besteden en wat dit vervolgens gaat opleveren. De kans is groot dat je deze informatie al in je hoofd hebt zitten, maar het is belangrijk om dit schriftelijk over te brengen. Tip: oefen op een eventuele pitch, zodat je binnen een paar minuten uit kunt leggen wat je van plan bent en wat je daarvoor nodig hebt. Hoe beter jij bent voorbereid, hoe groter de kans dat jouw voorbereiding goed op orde is, waardoor je de kans hebt om de lening af te sluiten. Met de perfecte voorbereiding op een zakelijke lening wordt de kans op succes een stuk groter. Dat betekent dat jij een zakelijk krediet kunt afsluiten voor het geld dat je nodig hebt, waarmee je de investering kunt doen om te groeien.

Geld lenen voor je bedrijf?

Ben je van plan om zelf een lening aan te vragen? Wij kunnen je helpen! Vul het formulier in en ontdek binnen 24 uur of jij in aanmerking komt voor een extra kapitaalinjectie.

Offerte aanvragen

Mis niks!

Gratis tips over geld en ondernemen. Daar word je financieel beter van. Ontvang 1 x per maand de beste tips in je inbox.

Je bent er bijna. We hebben je een e-mail gestuurd ter verificatie van je e-mailadres.