Wat is
een 
micro
krediet?

De voor- en
nadelen op een rij

Wat is een microkrediet
of microfinanciering? Wat zijn de voor- en
nadelen? En voor wie is deze vorm van
zakelijk lenen geschikt?

Wat is het?

Wat is een microkrediet en wat heb je daar als ondernemer aan?

Microkrediet wordt ook vaak microfinanciering genoemd. Het is klein zakelijk krediet tot maximaal €50.000.
Het microkrediet is ooit ontstaan om mensen in ontwikkelingslanden een kans te geven op een beter bestaan. In 2008 is deze vorm van financiering ook in Nederland geïntroduceerd. Een microkrediet is bedoeld voor zowel startende als bestaande ondernemers van kleine of middelgrote bedrijven die op een simpele en snelle manier kapitaal willen kunnen regelen om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, voorraden of andere zaken om te kunnen groeien.

Hoe werkt het?

Hoe werkt een microkrediet?

Microfinanciering: ruimte om te investeren

Als ondernemer heb je al genoeg te doen, je wilt je financiën dus snel en goed geregeld hebben. Zonder gedoe, maar wel op een verantwoorde manier. Bij veel banken is die rek er al een hele tijd uit. Veel ondernemers lopen aan tegen strenge regels en lange aanvraagprocedures. Tegen de tijd dat je weet wat je kunt lenen is je groeikans al verkeken. En dat terwijl het maar om een relatief klein bedrag gaat, dat gewoon snel beschikbaar moet kunnen zijn. Het microkrediet is ingesprongen op die behoefte en biedt bedrijfseigenaren wél de ruimte om te kunnen ondernemen. Een microfinanciering is niet alleen qua bedrag klein. Ook de looptijd is kort, waardoor je snel weer schuldenvrij bent. Over het algemeen wordt een microkrediet binnen één tot drie jaar weer afgelost. Aflossing en rente betaal je op maandelijkse basis.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een microkrediet?

Een microfinanciering heeft veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Zo hangt het rentepercentage af van de hoeveelheid risico. Het kan zijn dat dit wat hoger uitvalt als bij andere typen zakelijke leningen of hypotheken. Ook komt het voor dat geldverstrekkers een microkrediet registreren bij het BKR (bij BridgeFund doen wij dit niet!). Hier staat tegenover dat je vrij bent om het microkrediet te besteden. Je kunt daarmee investeren in een nieuwe machine, er nieuwe voorraden mee aanschaffen of het microkrediet gebruiken om jouw debiteuren te betalen voor de inkopen die je doet of de inventaris die je aanschaft. Hoe jouw microkrediet er precies uit komt te zien, hangt af van jouw situatie en wensen.

Over BridgeFund

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening?
Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Aanvragen gaat simpel & snel!

Financiering, maar
dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.

Hoe kom ik in aanmerking voor microfinanciering?

Wij zijn er voor de ondernemers. Daarom geen ingewikkelde eisen vanuit onze kant. Om in aanmerking te komen dien je een jaaromzet van €50.000 of meer te hebben behaald het afgelopen jaar.

Hoeveel microfinanciering kan ik lenen?

Dit hangt natuurlijk af van je situatie. Snel een inschatting nodig? Doe vrijblijvend een aanvraag en we gaan direct voor je aan de slag om een berekening op maat te maken.

Hoeveel microkrediet kan ik aanvragen bij BridgeFund?

Dit is grotendeels afhankelijk van je jaaromzet en de door jouw gewenste looptijd (6 maanden, 12 maanden of langer). Doe nu vrijblijvend een aanvraag en ontvang binnen 24 uur een voorstel.