Wat is een microkrediet?

Voordelen en nadelen op een rij

Wat is een microkrediet en wat heb je daar als ZZP-er of MKB-organisatie aan? Microkrediet wordt ook vaak microfinanciering genoemd. Het is zakelijk gezien een klein krediet, waarmee je kunt investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, voorraden of andere belangrijke uitgaven om te kunnen groeien.

We zetten de voor- en nadelen van microkredieten voor je op een rij. Je betaalt bijvoorbeeld een rentepercentage afgestemd op het risico voor de geldverstrekker, waardoor dat zowel wat hoger als lager kan uitvallen. Een microkrediet kan je uitstekend op weg helpen, omdat je kunt investeren en daarmee de volgende stap kunt zetten voor jouw bedrijf.

Wat is microkrediet
Microkrediet nadelen voordelen

Hoe werkt het?

Microfinanciering: ruimte om te investeren

Wat is een microkrediet? Het is een zakelijke lening tot circa €50.000, zowel voor startende als bestaande ZZP-ers en MKB-ondernemers. De looptijd van microfinanciering bedraagt zo’n 1 tot 10 jaar, waardoor je daar korter of wat langer gebruik van kunt maken.

Je betaalt maandelijks aflossingen en rente, die samen zorgen voor de maandlast voor het microkrediet. Op die manier los je het krediet gaandeweg af en betaal je rente over het bedrag dat je leent.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een microkrediet?

Benieuwd naar de nadelen van een microkrediet? Het rentepercentage hangt af van de hoeveelheid risico, dus kan wat hoger uitvallen. Daarnaast dien je rekening te houden met een BKR-registratie voor ZZP-ers en ondernemers in het MKB.

Hier staat tegenover dat je vrij bent om het microkrediet te besteden. Je kunt daarmee investeren in een nieuwe machine, je kunt er nieuwe voorraden met aanschaffen of het gebruiken om jouw debiteuren te betalen voor de inkopen die je doet of de inventaris die je aanschaft. Hoe jouw microkrediet er precies uit komt te zien hangt af van jouw situatie en wensen.

Elke ondernemer heeft tenslotte zijn of haar eigen verhaal met een bijbehorend ondernemingsplan. Wij vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk duidelijkheid hebt. Een microkrediet aanvragen bij Bridgefund gaat dan ook makkelijk en snel.

Microkrediet aanvragen

Microkrediet aanvragen bij Bridgefund

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een microkrediet? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag. 

Financiering, maar dan simpel
Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf

Hoe kom ik in aanmerking voor microfinanciering?

Wij zijn er voor de ondernemers. Daarom geen ingewikkelde eisen vanuit onze kant. Om in aanmerking te komen dien je een jaaromzet van € 50.000 of meer te hebben behaald het afgelopen jaar.

Hoeveel kan ik lenen?

Dit hangt natuurlijk af van je situatie. Snel erachter komen? Gebruik onze ‘lening calculator’ en zie gelijk hoe het zit.

Hoeveel microkrediet kan ik aanvragen?

Dit is grotendeels afhankelijk van je jaaromzet en de door jouw gewenste looptijd (6 maanden, 12 maanden of langer?). Doe nu vrijblijvend een aanvraag en ontvang binnen 24 uur een voorstel.