Wat is voorfinanciering?

Voor- en nadelen van factoring

Wat is voorfinanciering en hoe kun je daar gebruik van maken? Ontdek de voordelen en nadelen van factoring voor jouw bedrijf als ZZP-er of MKB-er.

voorfinanciering

Wat is voorfinanciering en hoe kun je daar als ZZP-er of MKB-ondernemer gebruik van maken? We spreken ook wel van factoring, waarmee je de facturen aan jouw klanten meteen kunt laten betalen.

Voorfinanciering associëren veel ondernemers met de btw, omdat je btw afdraagt over facturen die je hebt verstuurd maar misschien nog niet hebt ontvangen. Op dezelfde manier kun je die facturen alvast laten uitbetalen door een factoring bedrijf, zodat jij niet lang op je geld hoeft te wachten.

Hoe werkt het?

Geen last van niet-betalende klanten

Voorfinanciering voorkomt dat je last krijgt van laat of niet-betalende klanten. In plaats daarvan ontvang jij de betaling van het factoring bedrijf. Dat bedrijf int de betaling vervolgens bij jouw klant, zonder dat jij daar omkijken naar hebt.

Let op: voordat je een factuur kunt gebruiken voor voorfinanciering moet je de klant eerst goed laten onderzoeken. Het factoring bedrijf controleert onder andere de kredietwaardigheid en betalingsmoraal van jouw klant.

Zodra je gebruik maakt van het voorfinancieren van facturen hoef je ook het debiteurenbeheer niet meer zelf te doen. Je krijgt de factuur meteen uitbetaald, doorgaans binnen 24 of 48 uur. Jij hebt het geld snel op je rekening, zonder dat je achter de betaling door de klant aan hoeft.

Investeren: sneller groeien

Voorfinanciering helpt jou makkelijker nieuwe voorraden aan te leggen, te investeren of de lopende kosten op tijd te betalen. Je maakt meer geld vrij op de balans, omdat je de post met ‘te ontvangen bedragen’ een stuk kleiner kunt maken.

Voorfinanciering of een zakelijke lening

Benieuwd wat voorfinanciering voor jou kan betekenen en of het een betere keuze is dan een zakelijke lening? Met een krediet ontvang je het bedrag dat je nodig hebt, zodat je investeringen kunt doen of je de balans kunt optimaliseren. Voorfinanciering van debiteuren werkt op een andere manier, iets dat voor- en nadelen oplevert. Wij leggen het je graag uit, zodat je de beste keuze maakt voor jouw bedrijf als ZZP-er of MKB-organisatie.

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag. 

Financiering, maar dan simpel
Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf