Ga naar content
Bekend van o.a.

Ontdek waarop te letten

Een kortlopende zakelijke lening is geschikt voor diverse toepassingen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de rente op de kortlopende lening, net als een aantal andere eigenschappen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Hoe werkt het

Wat is een kortlopende zakelijke lening?

Wat is een kortlopende zakelijke lening precies? Het is een zakelijk krediet met een korte looptijd, tot maximaal een jaar. Zoek je een krediet voor een langere periode? Dan is er sprake van een langlopend zakelijk krediet.Je kunt een kortlopende zakelijke lening gebruiken om voorraad in te kopen, een grote investering te doen of tijdelijk extra personeel aan te nemen. Je investeert daarmee in de groei van jouw bedrijf of zorgt ervoor dat je tijdens het hoogseizoen zoveel mogelijk omzet kunt maken.

Tip: officieel zit er een verschil tussen een krediet en een lening. Een lening heeft een vaste looptijd met vaste aflossingen, terwijl je bij een krediet flexibel kan aflossen en opnemen. De beide leningsvormen hebben ook vaak een andere rente.

Het beste kortlopende krediet: hierop letten

Wil je het best kortlopende krediet afsluiten en ben je benieuwd waarop te letten? We zetten een paar belangrijke zaken voor je op een rij.

Vragen aan jezelf

Stel jezelf de vraag waar je het kortlopende krediet precies voor nodig hebt. Daarnaast is het verstandig om na te denken over hoeveel financiering je zoekt en hoe snel je er gebruik van wilt kunnen maken. Andersom is het belangrijk om er alvast over na te denken hoe snel je het krediet weer kunt terugbetalen, bijvoorbeeld met de extra omzet die je maakt.

Vragen aan de financier

Voordat je een kortlopend krediet voor zakelijk gebruik afsluit is het belangrijk om de geldverstrekker een aantal vragen te stellen. Let bijvoorbeeld goed op de ervaring met jouw specifieke branche en de aflostermijn waar je gebruik van kunt maken. Daarnaast is het verstandig om te vragen naar de rente en de manier van aflossen. Wanneer begin je daarmee en hoe ziet het schema er tijdens de hele looptijd eruit?

Belangrijke overwegingen bij kortlopend krediet

In algemene zin is het belangrijk om goed te letten op hoe lang het aanvraagproces duurt en welke gegevens je dient aan te leveren. Vraag voor de zekerheid na of de lening wordt geregistreerd bij het BKR, zodat je ook op dat gebied niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt op die manier een kortlopende lening afsluiten, waarmee je ervoor zorgt dat je goed let op de verschillende zaken die belangrijk zijn. Je stelt zowel jezelf als de geldverstrekker een aantal belangrijke vragen, waarmee je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.

Een kortlopend zakelijk krediet kent vaak een scherpere rente dan het krediet voor de overbrugging en is gebonden aan minder complexe voorwaarden. Het is eenvoudiger om daar gebruik van te maken, terwijl je bovendien meer vrijheid hebt om met het geld te investeren.

Over BridgeFund

Ben je als zzp’er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Aanvragen gaat simpel & snel!