Ga naar content

Het is een belangrijke uitdaging voor veel ondernemers. Tijdens het seizoen zijn er inkomsten genoeg om de reserves aan te vullen, maar buiten die periode om kan het soms lastig zijn. Om ook de rest van het jaar het hoofd financieel boven water te houden is er het zakelijk overbruggingskrediet. Bij ons kun je simpel een overbruggingskrediet aanvragen. Maar, wat is het precies? Wat kost een overbruggingskrediet? Welke alternatieven zijn er beschikbaar? We leggen het je uit, zodat je met jouw bedrijf in bloembollen, ijsjes of zomerse zonnebrillen ook de rest van het jaar zorgeloos kunt ondernemen. Een belangrijke financiële buffer, waarmee je voorkomt dat het hoog- en laagseizoen grote invloed hebben op jouw mogelijkheden.

Wat is het?

Wat is een overbruggingskrediet?

Het overbruggingskrediet is er om te voorkomen dat je aan het eind van het laagseizoen (te) krap bij kas komt te zitten. Veel ondernemers gebruiken de opbrengsten uit het hoogseizoen om het de rest van het jaar uit te zingen. Dat gaat vaak goed, maar kan lastig zijn bij plotselinge tegenvallers of op het moment dat het hoogseizoen een keer niet meezit.

En wil je nieuwe apparatuur aanschaffen, meer voorraad inkopen of extra personeel aantrekken voor tijdens het hoogseizoen? Daar is geld voor nodig, op een moment dat je dit waarschijnlijk niet hebt. Aan het eind van het laagseizoen is het lastig om investeringen te doen. En dat is zonde, omdat je daardoor tijdens het hoogseizoen beperkt bent in de middelen die je kunt inzetten.

Het overbruggingskrediet biedt zakelijk dan uitkomst, omdat je daarmee de periode tot aan het hoogseizoen kunt overbruggen. Wat dit kost en wat de hoogte is van de overbruggingskrediet rente kan behoorlijk variëren. Het hangt af van de branche waarin je actief bent, de ervaringen die de geldverstrekker daarmee heeft en natuurlijk de zekerheden die jij als bedrijf kunt bieden.

TIP:

Sommige financiers spreken van een aanvullend werkkapitaal in plaats van een zakelijk overbruggingskrediet. Het is hetzelfde, omdat je de mogelijkheid krijgt tijdens het laagseizoen meer investeringen te doen. Als het goed is betalen die zich tijdens het hoogseizoen vervolgens terug.

Overbruggingskrediet berekenen: wat zijn de kosten?

Hoeveel kost een overbruggingskrediet? De kosten hangen af van de hoogte van het krediet en de looptijd, oftewel de overbruggingsperiode. Je sluit het krediet af buiten de bank om, waardoor we je daar veel sneller mee van dienst kunnen zijn dan je zou denken. Je kunt binnen een paar minuten jouw zakelijke lening aanvragen, waar je vervolgens al binnen 24 uur over kunt beschikken.

Je betaalt over het overbruggingskrediet rente. Het gaat standaard om 0,5% per maand, plus een opslag van 0,2 tot 2,8 procent. Die opslag berekenen we aan de hand van een aantal prestatiefactoren van jouw bedrijf. Door online jouw aanvraag te doen kunnen we je precies aangeven welk rentetarief we in rekening brengen, zodat jij het hele jaar door zorgeloos kunt ondernemen.

Wat kost een overbruggingskrediet in jouw situatie? Bij ons kun je binnen een paar minuten een aanvraag doen, waarmee we aangeven wat de kosten zijn. We laten je zien wat het kost om de investering te doen, zodat jij het komende hoogseizoen de mogelijkheid hebt om de omzet te verhogen en bijvoorbeeld een stuk efficiënter of productiever te zijn.

Nadelen?

Het overbruggingskrediet kan zakelijk interessante voordelen bieden, omdat je de kans krijgt te investeren voor het hoogseizoen. Toch zitten er ook een paar nadelen aan:

Variërende kosten

Wat een overbruggingskrediet zakelijk kost is niet altijd goed duidelijk. Dit verschilt uiteraard per geldverstrekker, maar ook tussen branches kunnen er verschillende tarieven gelden. In de ene branche betaal je meer dan in de andere, waardoor het lastig is om hier een gemiddeld kostenplaatje voor te schetsen.

Onzekerheid over beschikbaarheid

Niet in iedere branche kun je zomaar gebruik maken van een overbruggingskrediet, ook al heb je te maken met een hoog- en een laagseizoen. Bovendien besluiten geldverstrekkers soms om geen geld meer uit te lenen, ook al heb je daar eerder wel jarenlang gebruik van gemaakt.

Lange aanvraagprocedure

De aanvraag van een krediet is traditioneel lastig, vooral als je daarvoor aanklopt bij een bank. Er is sprake van belangrijke  voorwaarden en complexe contracten. Er gaat veel tijd overheen, waardoor het belangrijk is om hier vroeg mee te starten.

Alternatief voor overbruggingskrediet?

Het zijn een paar nadelen, waardoor steeds meer ondernemers zoeken naar een alternatief voor een zakelijk overbruggingskrediet. Je kunt dan wél geld lenen voor jouw bedrijf, maar zonder de lange aanvraagprocedure. En belangrijker nog, je hebt veel sneller zekerheid over zowel de beschikbaarheid als over de kosten die je daarvoor betaalt.

Een kortlopend zakelijk krediet kent vaak een scherpere rente dan het krediet voor de overbrugging en is gebonden aan minder complexe voorwaarden. Het is eenvoudiger om daar gebruik van te maken, terwijl je bovendien meer vrijheid hebt om met het geld te investeren.

Wil je er met jouw bedrijf voor zorgen dat je in aanloop naar het hoogseizoen investeringen kunt doen? Dan is een alternatief voor het zakelijke overbruggingskrediet waarschijnlijk een interessante optie, waar we je meer over kunnen vertellen. Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar direct lending voor een zakelijke lening?

Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Hoe werkt een bedrijfslening voor een auto?

Hoeveel overbruggingskrediet kan ik krijgen?

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder je jaaromzet. Doe vrijblijvend je aanvraag of gebruik onze overbruggingskrediet-calculator.

Hoeveel kost overbruggingskrediet?

Voor een overbruggingskrediet hanteren wij een vast rentepercentage van 0,5% en een fatsoenlijke premie vanaf 0,2%. Doe nu je aanvraag en ontvang binnen een paar uur een vrijblijvend voorstel.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.