Zakelijk overbruggingskrediet: wat is het en hoe werkt het?

Een zakelijk overbruggingskrediet regel je in 5 minuten online.

Zonder ingewikkeld papierwerk

Geen BKR registratie

Binnen 1 dag toegang tot je krediet

Bekend van o.a.

Zit jij als ondernemer wel eens tijdelijk krap bij kas?

Of het nu komt doordat je keihard groeit, laagseizoen ervaart, of wacht op openstaande facturen, langlopende klussen waar je nog voor betaald moet krijgen of onverhoopt een belastingaanslag krijgt; het continu voorkomen van gaten in de kasstroom is voor veel ondernemers een hele uitdaging. Om deze geplande en ongeplande gaten het hele jaar door het hoofd te bieden is er het overbruggingskrediet voor ondernemers.

Bij ons kun je simpel en snel een overbruggingskrediet aanvragen. Maar, wat is het precies? Wat kost een overbruggingskrediet? En welke alternatieven zijn er beschikbaar? We leggen het je uit, zodat jij zorgeloos kunt ondernemen met een financiële buffer die altijd voorhanden is.

De voordelen op een rijtje

Zonder jaarcijfers en businessplan

Wij kijken naar je actuele financiële data. Dat is voor ons voldoende.

Aangevraagd in 5 minuten

Vraag in 3 simpele stappen je financiering aan. Volledig online.

Binnen 1 dag op je rekening

Is alles akkoord? Dan maken we het geld dezelfde dag nog over.

Afgelost binnen 24 maanden

Zo ben je in no-time weer schuldenvrij. Hoe korter de looptijd hoe lager de kosten.

Financiering tot €250.000

Voor kleine problemen, grootse dromen en alles daartussenin.

Snel, simpel én verantwoord

We verstrekken alleen geld als het je bedrijf verder brengt.

Zakelijk lenen bij BridgeFund is snel, simpel én verantwoord.

Wat is het?

Wat is een overbruggingskrediet?

Het overbruggingskrediet is een kortlopende financiering die gericht is op het dekken van tijdelijke liquiditeitskrapte voor bedrijven. Veel ondernemers kunnen tijdelijke krapte wel opvangen met de inkomsten uit piekmomenten, maar een paar plotselinge tegenvallers hebben dan wel serieuze impact op je business.

Wil je nieuwe apparatuur aanschaffen, meer voorraad inkopen of voorfinancieren in mindere tijden? Dan zijn daar keiharde knaken voor nodig, die je niet altijd direct tot je beschikking hebt! 

Het overbruggingskrediet biedt ondernemers dan een mooie uitkomst. Natuurlijk is het nog altijd beter om zelf een buffer op te bouwen om lastige tijden te overbuggen, maar dat is nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan.

 Tip: sommige financiers spreken van een ‘aanvullend werkkapitaal’ in plaats van een ‘zakelijk overbruggingskrediet’. Het is hetzelfde, omdat je de mogelijkheid krijgt om tijdens periodes van cashkrapte tóch investeringen te kunnen doen. Als het goed is betalen die zich tijdens de piekmomenten wel weer terug!

Blije ondernemers! Daar doen we het voor.
Klanten waarderen BridgeFund gemiddeld met 4.8 / 5 sterren.

Overbruggingskrediet mogelijkheden:
keuze uit 2 financieringsvormen

Bij BridgeFund hanteren wij twee soorten financiering: een kortlopende zakelijke lening en flexibel zakelijk krediet. Een zakelijke lening is vooral bedoeld voor een eenmalige uitgave en ons flexibele krediet is meer geschikt om in een terugkerende behoefte aan krediet te kunnen voorzien. Lees hier meer over onze verschillende financieringsvormen.

Overbruggingskrediet berekenen:
Wat zijn de kosten?

Je sluit het krediet af buiten de bank om, waardoor aanvraagprocessen veel sneller verlopen. Het aanvragen van een zakelijke lening kost je een paar minuten, het geld staat vervolgens al binnen 24 uur op je rekening. Het geld komt van succesvolle ondernemers die hun vermogen graag nuttig beleggen en ontvangen daar rendement voor. 

Hoeveel een overbruggingskrediet kost hangt vooral af van de financiële gezondheid van je bedrijf. We rekenen een rente tarief vanaf 1,3% per maand en voor flexibel zakelijk krediet bijkomende opnamekosten vanaf 2%.

Bij een kortlopende zakelijke lening betaal je elke werkdag een klein bedrag aan rente en aflossing. Bij een flexibel overbruggingskrediet los je elke week af en betaal je de rente per maand. Het mooie is dat je elke euro die aflost direct weer kan opnemen.

Alles-in-1 tarief

Wij doen niet aan afsluit- of opname kosten. Bij ons weet je vooraf precies wat je betaald.

Grote lettertjes

Geen verrassingen, maar een heldere overeenkomst van maar 3 pagina’s.

Korting bij sneller aflossen

Gaan de zaken goed? Bij ons krijg je geen boete, maar juist korting als je sneller aflost.

BridgeFund is razendsnel en super simpel

Nadeel overbruggingskrediet

bij traditionele verstrekkers

Met een overbruggingskrediet creëer je dus een buffer om tijdelijke financiële krapte mee op te kunnen vangen. Hoewel dit natuurlijk positief is, vormt vooral de lange aanvraagprocedure bij traditionele kredietverstrekkers een fiks nadeel.

Vooral als je aanklopt bij een bank, zijn de aanvraagprocedures voor een overbruggingskrediet nogal langdradig en moeizaam. De voorwaarden zijn eindeloos en de contracten complex. Er gaat niet alleen veel tijd overeen, ook willen ze van alles weten over je bedrijfsplannen. Dus als je een overbruggingskrediet aanvraagt bij de bank, kun je maar beter vroeg beginnen.

Alternatief voor overbruggingskrediet?

De nadelen van een traditioneel overbruggingskrediet zorgen ervoor dat steeds meer ondernemers zoeken naar een alternatief. Je wilt bijvoorbeeld wél geld lenen voor jouw bedrijf, maar zonder die lange aanvraagprocedure. Of belangrijker nog: je hebt veel sneller zekerheid over zowel je mogelijkheden als over de kosten die je voor een zakelijke lening betaalt.

Een kortlopende zakelijke lening of flexibel krediet is sneller en een stuk eenvoudiger af te sluiten dan een traditioneel overbruggingskrediet. Ook zijn de voorwaarden veel minder complex. Het biedt jou als ondernemer een stuk meer vrijheid en snelheid om de boel draaiende te houden.

Veelgestelde vragen over het zakelijk overbruggingskrediet

Hoeveel overbruggingskrediet kan ik krijgen?

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder je omzet van de afgelopen 12 maanden en je financiële situatie. Doe vrijblijvend een aanvraag en we bekijken direct je mogelijkheden.

 

Hoeveel kost een overbruggingskrediet?

Voor een eenmalige zakelijke overbruggingsfinanciering rekenen wij een alles-in-1 tarief vanaf 1,3% p/m. Voor een doorlopend flexibel overbruggingskrediet hanteren wij een tarief vanaf 1,3% p/m plus opnamekosten van 2% Doe een aanvraag en ontvang vandaag nog een vrijblijvend voorstel.

Ga voor simpel & snel zakelijk overbruggingskrediet

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf

Vragen?

Onze customer success managers denken graag met je mee.

Bel 085 401 6600 of stuur een mailtje naar contact@bridgefund.nl