Ga naar content

In dit artikel:

  • Geen we in op allerlei doelen waar je als ondernemer een financiering voor aan kunt wenden
  • Van debiteurenbeheer tot marketing en van een bedrijfswagen tot het financieren van de inventaris: you name it!

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Als ondernemer ben je ambitieus. Je wilt groeien: in volume, omzet, personeel en/of assortiment. Maar je wilt niet al je gespaarde geld direct over de balk smijten. Een appeltje voor de dorst hebben is natuurlijk ook wel handig. Een zakelijke financiering kan op allerlei manieren bijdragen in die door jou gedroomde groei.

In dit blog laten we je zien waar je onze zakelijke lening of bedrijfskrediet allemaal voor kunt gebruiken, puur ter inspiratie. Uiteindelijk bepaal jij natuurlijk zelf waar jij je lening of krediet voor inzet. En doe je dit slim, dan is de kans groot dat je de kosten van jouw investering uiteindelijk (meer dan) terugverdient.

Waar je een zakelijke lening allemaal voor kunt gebruiken:

Debiteuren

Voorkomen dat je financieel in de knel komt omdat je klanten niet of laat betalen. Dat is kort gezegd het doel van debiteuren financieren. Je zorgt hiermee dat je voldoende werkkapitaal houdt om je eigen rekeningen mee te betalen of investeringen mee te doen.

Lees ook: effectief debiteurenbeheer: hoe pak je dat het best aan?

Inventaris

Sommige ondernemers hebben aan een laptop voldoende. Maar als je een kantoor, winkel of showroom wilt inrichten, dan kost dat een behoorlijke duit. Zeker als je net start met je bedrijf; je wilt natuurlijk niet direct ál je zuurverdiende geld overmaken naar de meubelboulevard. Maar je wilt wel representatief voor de dag komen. Een zakelijke lening is in dat geval geen overbodige luxe.

Voorfinanciering

Voorfinancieren kan op veel verschillende manieren. Je kunt de vooruit betaalde BTW voorfinancieren. Of je voorraad, personeelskosten, investeringen en/of voorbereidingskosten op voorhand betalen. Maar ook debiteuren financieren valt onder voorfinanciering.

Lees ook: wat is voorfinanciering?

Marketing

Bij een strategisch marketingplan hoort – zoals eigenlijk bij alle vormen van investeren – een fatsoenlijke kosten-batenanalyse. Onder marketingkosten vallen niet alleen directe uitgaven aan (online) advertenties, maar bijvoorbeeld ook analysekosten, marktonderzoek en de aanschaf van marketingtools of experts. Het voordeel van online marketing is dat je goed in de gaten kan houden wat het je oplevert, mits je de juist expertise in huis hebt. Nog mooier is het als je na een tijdje kunt voorspellen wat het je oplevert als je er nog meer in investeert. Zodra je dat weet is het fijn als je wat geld achter de hand hebt om het maximale eruit te halen.

Voorraad

Sneller en doelgerichter aan je klanten te kunnen leveren. Voorkomen dat je nee verkoopt. Makkelijk kunnen schakelen. Inspelen op de markt. Gebruikmaken van inkoopkortingen. Of: gewoon je (ijzeren) voorraad op peil houden. Allemaal voordelen waar je met een lening voor voorraadfinanciering van kunt profiteren!

Lees ook: voorraadbeheer en financiering; alles draait om snelheid!

Machines

De aanschaf van een nieuwe machine is in het beste geval gepland en in het slechtste geval niet gepland (en dan is het dus een hele zure onverwachte kostenpost). Hoe dan ook, het gaat vrijwel altijd om een forse investering die een flinke hap uit je werkkapitaal neemt. Om geld vrij te houden voor andere belangrijke zaken, is het slim om te kiezen voor een financiering, om zo je machines aan te kunnen schaffen die je nodig hebt.

Let op: zorg dat de looptijd van je lening matcht met de afschrijvingsduur van de machine. Op het moment dat je machine aan vervanging toe is, loopt je lening ook af. Zo heb je weer de ruimte om een nieuwe machine te kunnen financieren. Dat is nog eens goed plannen!

Voertuigen

Veel van onze klanten kiezen ervoor om de aanschaf van een bedrijfsauto, -vrachtwagen of ander voertuig te financieren met behulp van een lening. Zo hoef je niet het volledige aanschafbedrag uit eigen middelen te betalen én houd je liquiditeit achter de hand voor andere bedrijfskosten. Vooral voor de aanschaf van een youngtimer kan dit interessant zijn.

Lees ook: een bedrijfsauto kopen of leasen? Gemak versus voordelen

Verbouwing

Een bedrijfspand financieren of verbouwen gaat niet over één nacht ijs. Vind maar eens dat gebouw op de juiste locatie, met voldoende ruimte en potentie voor al je plannen. En het moet nog betaalbaar zijn ook! Voor de aanschaf van een bedrijfspand kiezen veel ondernemers vaak voor een bedrijfshypotheek. Maar de kosten voor het verbouwen van een bedrijfspand dek je snel en eenvoudig met een zakelijke lening. 

Herfinancieren

Een bestaande lening herfinancieren kán heel interessant zijn. Vooral als de af te sluiten lening of het nieuwe krediet betere voorwaarden en/of lagere rente biedt. Of wanneer een andere leenvorm op dit moment ‘gewoon’ beter bij je past, of je bepaalde zekerheden wilt wijzigen. Reden genoeg om de mogelijkheden tot herfinancieren van je zakelijke lening eens kritisch onder de loep te nemen.

Wanneer kies je voor een lening en wanneer voor een krediet?

De keuze voor een zakelijke lening of een doorlopend flexibel krediet hangt af van jouw financieringsdoel. Bij een zakelijke lening ontvang je eenmalig en in één keer het geleende bedrag op je rekening. Dit maakt deze leenvorm heel geschikt voor geplande eenmalige investeringen, zoals bij bedrijfsuitbreiding of de aanschaf van een machine of een voertuig. Een bedrijfskrediet is doorlopend: je neemt alleen geld op wanneer je hier behoefte aan hebt. Ideaal dus voor als je nog niet precies weet wat je nodig hebt.

Zakelijke financiering aanvragen?

Of je nou een starter bent die pas net 1 jaar actief is, of een zakelijke lening met spoed nodig hebt voor een extra filiaal: bij BridgeFund kun je terecht. Een bedrijfsfinanciering aanvragen zonder rompslomp, ook in geval van spoed.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.