Ga naar content

In dit artikel lees je:

  • Wat is direct lending?
  • Hoe werkt het: voorbeelden uit de praktijk
  • De voordelen van direct lending voor zzp’ers en mkb-organisaties

Financiering zonder gedoe

  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening

Hoe werkt direct lending en waar moet je op letten als je daar gebruik van wilt maken? En minstens zo belangrijk: wat zijn de voordelen ten opzichte van de traditionele vorm van financieren? We beantwoorden een aantal belangrijke vragen over direct lending.

Wat is direct lending?

Direct lending is een vorm van financiering waarbij de bank buitenspel wordt gezet. Geld lenen zonder bank dus. Traditioneel verstrekken banken kredieten aan ondernemers. De banken halen hun kapitaal op bij institutionele beleggers en andere vermogenden, zoals particulieren.

Maar de stevige bankencrisis in 2008 heeft ervoor gezorgd dat banken, gedwongen door allerlei voorwaarden of niet, veel minder scheutig zijn geworden met het verstrekken van kredieten. Deze (jammerlijke) ontwikkeling staat haaks op het economisch herstel bij zzp’ers en mkb’ers die júist willen investeren. Tel daar de nieuwe online mogelijkheden én de vele beleggers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun geld te laten renderen bij op en je beseft dat we in een situatie met unieke nieuwe mogelijkheden zijn beland.

Direct lending is ingesprongen op de ruimte die vervolgens ontstond. Het slaat de stap naar de bank over, door beleggers en andere vermogenden meteen in contact te brengen met ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal. De bank is overbodig geworden: direct lening neemt hiermee een kostbare, vertragende factor bij ondernemers met krediethonger weg.

Lees ook: mkb krediet aanvragen

Hoe werkt het: voorbeelden uit de praktijk

Hoe dat in de praktijk werkt? Direct lending is beschikbaar voor tal van groeisituaties. Denk aan ondernemers die een overname aan het plannen zijn, voorraad of debiteuren willen voorfinancieren, hun bedrijfslocatie willen verbouwen of van plan zijn om te investeren in één of meerdere bedrijfswagens. Mooie plannen waar geld voor nodig is. Geld dat lang niet iedereen op zijn of haar spaarrekening heeft staan, maar waar ze wel mooie dingen mee kunnen doen!

Zo konden Armand en Tim van Beer in a Box de uit de klauwen gegroeide vraag naar hun product door direct lending voorfinancieren, kreeg opticien Oscar de mogelijkheid om zijn meet- en slijpapparatuur te vernieuwen en schaalde de gebroeders Daen hun bedrijf in maritieme dienstverlening op, door de aanschaf van een nieuwe duwboot.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van direct lending. Deze vorm van financieren maakt kleine en grote wensen ineens wél realiseerbaar en helpt vele gedreven ondernemers hun business naar een hoger level te tillen.

Voordelen van direct lending voor zzp’ers en mkb-organisaties

Direct lending biedt, zeker voor zzp’ers en mkb’ers, volop kansen. Beetje een open deur misschien, maar het zijn juist de bedrijven die veel kansen zien en graag willen groeien, die financiering nodig hebben. Zelf financieren is vaak lastig of helemaal niet mogelijk. En op zoek gaan naar nieuwe investeerders, daar zit ook niet iedere ondernemer op te wachten (om het maar voorzichtig uit te drukken).

Als je bij de bank keer op keer nul op het rekest krijgt, dan moet je íéts. En dan ga je als ondernemer dus op zoek naar een alternatieve bedrijfsfinanciering.

Direct lending is een goed alternatief om de bank mee buitenspel te zetten. Direct lending maakt het mogelijk om een kleine of grote som geld te lenen, op basis van een goede businesscase en een duidelijke analyse van de markt. En dat zonder jaarcijfers, ellenlange doorlooptijden en onnodig veel zekerheden. Natuurlijk, het is geen cadeautje. Maar waarom zou je het ondernemers met een puik plan en mooie ambities in hemelsnaam zó moeilijk moeten maken?

Ben je als zzp’er of mkb-organisatie op zoek naar direct lending voor een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven van € 5.000 tot € 250.000. Snel, simpel en zonder gedoe.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.