Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 13 maart 2024 om 13:24

Met een kortlopend zakelijk krediet kan een bedrijf zijn zakelijke activiteiten financieren. Daarmee lijkt het op een zakelijke lening, maar de manier waarop je het geld ontvangt is anders.

Opnemen zakelijk krediet

Bij een zakelijke lening wordt het volledige bedrag in één keer geleend en binnen de afgesproken periode terugbetaald. Bij een zakelijk krediet laat je een geldbedrag klaarzetten door een geldverstrekker. Dat bedrag neem je alleen op wanneer je het nodig hebt. Je hoeft het hele bedrag niet in één keer op te nemen. Iedere maand los je een deel (+ rente) af. Het afgeloste bedrag kun je ook weer opnemen op het moment dat jij het nodig hebt.

Deze zogeheten kredietlijn gebruiken bedrijven vooral om de operationele kosten te financieren, investeringen te doen of om piekmomenten in de cashflow op te vangen. Zie het als een potje met geld voor onverwachte kosten waar je altijd bij kunt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk gebruikt. De kredietlimiet en rentevoet worden bepaald op basis van de kredietwaardigheid van het bedrijf en andere factoren, zoals omzet, winst en cashflow.

EVENTUEEL Kortlopende kredieten

Voorheen werden er doorlopende kredieten verstrekt, maar dit is niet meer het geval. Je kunt nu alleen nog maar nieuwe kortlopende kredieten aanvragen. Na de afgesproken periode wordt opnieuw gekeken naar de financiële situatie van het bedrijf en het kortlopende krediet eventueel verlengd.

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant