Ga naar content

Een bedrijfsauto financieren is een populaire keuze onder ZZP-ers en andere kleine bedrijven. Dankzij de zakelijke lening hoef je niet het volledige aanschafbedrag uit eigen middelen over te maken of kun je zelfs een volledige financiering gebruiken. Twijfel je tussen een lening voor een bedrijfsauto of bijvoorbeeld leasen? Wij leggen je de verschillen uit, zodat je daar als ZZP-er of andere kleine organisatie de juiste keuze in kunt maken.

Bedrijfsauto financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Je hebt in principe drie mogelijkheden om een bedrijfsauto te financieren:

Betalen met eigen middelen

De meest bekende manier, maar ook de meest lastige voor jouw bedrijf. Je betaalt het volledige aanschafbedrag uit eigen middelen. Dat geld kun je niet meer gebruiken voor andere investeringen.

Leasen van een bedrijfsauto

Beschikbaar als full operational lease of financial lease. In de beide gevallen betaal je een vast bedrag per maand om de kosten uit te spreiden over de gebruiksperiode. Alleen bij financial lease komt de auto bij jou op de balans te staan en kun je optimaal profiteren van fiscale voordelen.

Zakelijke lening voor een bedrijfsauto

Vergelijkbaar met financial lease, op basis van een duidelijke zakelijke lening. Beschikbaar met een scherpe rente, omdat de auto geldt als onderpand.

Ideaal voor ZZP-ers en kleine bedrijven

Veel ZZP-ers en andere kleine bedrijven hebben niet de eigen middelen om daarmee een zakelijke auto af te rekenen. Toch is het belangrijk dat je goed vervoer hebt, om representatief bij klanten te verschijnen of om jouw materialen te vervoeren.
Een zakelijke lening voor een bedrijfsauto is dan een interessante keuze. De auto geldt als onderpand, waardoor het goed mogelijk is om daar een scherpe rente voor af te spreken.

Tip:

Benieuwd naar de bijtelling die je betaalt? Dit staat los van hoe je de bedrijfsauto wilt financieren. Zodra je de auto ook privé meer dan 500 kilometer per kalenderjaar gebruikt betaal je daarover bijtelling. Het percentage hangt af van de CO2-uitstoot van het model, net als de aanschafwaarde.

Zakelijke lening bedrijfsauto: lage rente dankzij onderpand

Bridgefund is jouw specialist voor een zakelijke lening voor een bedrijfsauto. We maken het je makkelijk om de financiering voor de zakelijke auto af te sluiten en helpen je bovendien een zo laag mogelijke rente vast te zetten.

We leggen je als ZZP-er of kleine ondernemer graag uit wat de voordelen zijn van een zakelijke lening, bijvoorbeeld als het gaat om afschrijvingen van de auto. Je mag de investering niet in één keer afschrijven, waardoor een aanschaf uit eigen middelen voor de meeste ondernemers helaas niet interessant is. We leggen het je graag in duidelijke taal uit, zodat je zelf kunt ontdekken of de zakelijke lening voor een bedrijfsauto voor jou een goede keuze is.

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Financiering, maar dan simpel

Doe vrijblijvend een aanvraag en ervaar het zelf.

Hoe werkt een bedrijfslening voor een auto?

Wat kost het?

Het rentetarief is 0,5% p/m. Daarnaast rekenen wij een opslag afhankelijk van de looptijd, hoogte van het geleende bedrag en de gezondheid van je bedrijf. Deze begint bij 0,2%.

Hoe snel heb ik het geld?

Binnen 24 uur na goedkeuring staat het gewenste bedrag op je rekening! De aanvraag zelf wordt ook binnen enkele uren behandeld.

Wat heb ik nodig?

Niet veel! Bij ons geen gezeur en je kan zonder jaarcijfers terecht. Het enige wat we nodig hebben is een transactieoverzicht van je zakelijke rekening.