Ga naar content

Snelle voorfinanciering

Benieuwd naar factoring bedrijven in Nederland en België en hoe je daar als ZZP-er of MKB-ondernemer gebruik van kunt maken? Het is een ideale vorm van voorfinanciering, waarmee je jouw facturen aan klanten meteen betaald krijgt. Je hebt het geld meteen op je rekening, zodat jij nieuwe investeringen kunt doen of de lopende kosten kunt blijven betalen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt factoring?

Factoring bedrijven bieden jou de mogelijkheid om nieuwe facturen meteen betaald te krijgen. Je draagt de factuur over aan het factoring bedrijf. Die betaalt jouw factuur aan je uit, om jouw klant daarna te benaderen om het factuurbedrag aan dit bedrijf over te laten maken.

Factoring werkt net anders dan een zakelijke lening, omdat je hier gebruik van kunt maken met nieuwe facturen aan klanten. Het is belangrijk om jouw klant vooraf aan het bedrijf door te geven. De aanbieder van factoring zal de klant onderzoeken, bijvoorbeeld door goed te kijken naar de kredietwaardigheid. Wordt jouw klant geaccepteerd? Dan kun je facturen factoren, waardoor je die meteen kunt laten uitbetalen.

Houd er rekening mee dat je een percentage van de factuur betaalt aan het factoring bedrijf in Nederland of België. Je krijgt zo’n 95% of iets meer van de factuur uitbetaald, het verschil is voor het factoring bedrijf. De kosten zijn op die manier vergelijkbaar met rente die je betaalt over een zakelijke lening.

Factoring bedrijven in Nederland en België: groeien met jouw onderneming

Diverse factoring bedrijven in Nederland en België kunnen jou hiermee goed van dienst zijn. Houd er rekening mee dat de bedrijven hun eigen voorwaarden hanteren, bijvoorbeeld als het gaat om het percentage voor de vergoeding en de acceptatie van jouw klanten.

Let op: sommige factoring bedrijven verplichten je om alle facturen in te leveren, of in ieder geval voor een specifieke klant. Bovendien komt er op de factuur te staan dat je gebruik maakt van factoring, om te voorkomen dat jouw klant het geld alsnog naar jou overmaakt.

Factoring kan een aanvulling zijn op een zakelijke lening of een ander krediet voor jouw als ZZP-er of MKB-organisatie. Het biedt diverse voordelen, al is het altijd verstandig om de verschillende factoring bedrijven in België en Nederland goed met elkaar te vergelijken. Vergelijk bovendien de mogelijkheden om een zakelijk krediet af te sluiten, zodat je voor jouw onderneming de beste mogelijkheid kiest. Uiteraard kunnen we je daar goed bij helpen, bijvoorbeeld als je twijfelt over factoring en of dit voor jouw bedrijf een interessante keuze is.

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal € 50.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Aanvragen gaat simpel en snel!