Ga naar content
In dit artikel
Financiering zonder gedoe
  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening
Check je mogelijkheden

Geld nodig om een grote investering te doen of om sneller te groeien, maar krijg je bij de bank helaas geen gehoor? De laatste jaren is het bij de traditionele banken steeds moeilijker om krediet te krijgen. Zelfs ondernemingen met goede financiële cijfers en een uitstekende gezondheid krijgen er niet zomaar meer een lening.

Er bestaan gelukkig alternatieven, waarbij je bovendien geen jaarcijfers of stapels formulieren nodig hebt. In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om binnen 24 uur zakelijk geld te lenen, zonder dat je daar de bank bij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten voor een nieuwe bedrijfsauto, verbouwing van je pand of het financieren van je voorraad. In welke vorm maakt over het algemeen niet uit, zolang je maar een duidelijk plan hebt om daar uiteindelijk meer omzet mee te maken en te groeien.

Make a plan!

Wil je geld lenen zonder tussenkomst van de bank en ben je benieuwd hoe je dat als ondernemer het best kunt aanpakken? Het is belangrijk om een helder plan te hebben. Schrijf dat bij voorkeur op, om de geldverstrekker aan te geven hoeveel je nodig hebt en wat je met het geld van plan bent. Maak duidelijk op welke manier het voor jouw bedrijf een belangrijke investering is, waarmee je kunt groeien of op een andere manier voor meer omzet kunt zorgen.

Alternatieven voor ondernemers

Word je tot nu toe door banken geweigerd en wil je daarom graag geld lenen zonder bank? Je kunt direct geld lenen, dankzij 3 verschillende mogelijkheden:

  • Factoring
  • Crowdfunding
  • Flexibel zakelijk krediet

Factoring

Een mogelijkheid waar niet alle ondernemers meteen aan denken, maar die wel kansen biedt is factoring. Het is officieel geen lening, omdat je gebruik maakt van nieuwe facturen aan klanten. Je verkoopt de factuur aan de factormaatschappij. Jij ontvangt op die manier meteen het bedrag van de factuur, min een percentage kosten. De factormaatschappij zal de factuur vervolgens innen bij de klant, iets waar enkele weken of maanden overheen kan gaan.

Het grote voordeel van factoring is dat je als het ware geld kunt lenen zonder bank. Jij ontvangt meteen geld voor jouw facturen, waardoor je daar niet weken- of maandenlang op hoeft te wachten. Houd er aan de andere kant rekening mee dat sommige traditionele factormaatschappijen je verplichten om alle facturen te factoren. Steeds meer moderne aanbieders bieden je de mogelijkheid dat met specifieke klanten te doen, die de maatschappij eerst krediet technisch zal controleren. 

Crowdfunding

Heb je nog geen facturen die je kunt factoren of zoek je (daarnaast) naar een andere oplossing? Je kunt als (zelfstandige) ondernemer gebruik maken van crowdfunding. Je haalt geld op bij het publiek, door middel van aandelen of een lening die je afsluit. In de beide gevallen brengt een groep consumenten geld bij elkaar, waarmee jij de kans hebt om een investering te doen en te groeien.

Het voordeel van crowdfunding is dat je veel geld op kunt halen, bij consumenten die in veel gevallen graag ambassadeur worden van jouw bedrijf. Ze geloven in jouw diensten en producten, dus de kans is groot dat ze zelf klant worden en daar ook anderen toe aansporen. Je slaat daarmee twee vliegen in één klap, terwijl je bovendien zonder de bank geld kunt lenen.

Zakelijk krediet

Wil je als zelfstandige of mkb-ondernemer geld lenen zonder bank, maar wel op een relatief traditionele manier geld lenen? Dan is een flexibel zakelijk krediet een goed alternatief. Je leent het bedrag dat je nodig hebt, op basis van een plan waarin je duidelijk maakt wat je met het geld van plan bent. Op die manier kun jij binnen 24 uur het geld op de zakelijke rekening hebben staan, ook zonder allerlei papieren en specifieke administratie. Het is flexibel en snel, waardoor je geen bank meer nodig hebt om een krediet af te kunnen sluiten.

Een zakelijke lening aanvragen als ondernemer? Bridgefund verstrekt krediet aan bedrijven met minimaal € 50.000 omzet per jaar, die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog