Lening geweigerd door de bank: wat nu?

30 april 2019

Maximale leestijd: 5 minuten

Lening geweigerd door de bank, terwijl je als ZZP-er of MKB-organisatie hard geld nodig hebt? Je kredietaanvraag geweigerd zien worden is een flinke klap in het gezicht, maar er bestaan gelukkig alternatieven. Het is goed mogelijk om buiten de bank om toch een financiering te krijgen, waarmee je jouw plannen als ondernemer kunt realiseren.

De bank is traditioneel het eerste adres waar veel ZZP-ers en MKB-organisaties naartoe gaan. Dat ging jaren goed, maar de laatste jaren zijn banken niet meer zo flexibel als het gaat om financiering voor ondernemers. Gelukkig zijn er diverse alternatieven ontstaan, waar je nog wél gebruik van kunt maken. 

Ten eerste kun je misschien bij ons terecht. Hiervoor heb je geen jaarcijfers nodig of stapels formulieren. Klik hier om je aanvraag te doen en je hoort binnen 24 uur of je in aanmerking komt voor een lening voor jouw bedrijf.

Liever niet lenen? Lees dan verder voor de andere opties.

 

Geld lenen zonder bank

Vroeger waren banken de enige mogelijkheid om toch tot een lening te komen. Tegenwoordig is geld lenen zonder bank ook goed mogelijk. En dat is maar goed ook. Bedrijven die investeren zijn namelijk de motor van onze economie. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van alternatieve financiering. We vertellen je dat geld lenen zonder de bank helemaal niet lastig is. Alternatieve financiering gaat namelijk veel sneller en veel makkelijker. 

Overal geweigerd: wat zijn de alternatieven?

Is jouw aanvraag voor een zakelijk krediet overal geweigerd? Dit zijn 3 alternatieven:

  • Factoring
  • Crowdfunding
  • Flexibel zakelijk krediet

Factoring

Factoring bestaat in twee varianten, zowel traditioneel als meer modern. In de traditionele variant neemt de factormaatschappij een factuur van je over. Jij ontvangt de betaling voor de factuur, min een percentage aan kosten. De factormaatschappij int de factuur bij jouw klant, zonder dat jij daar omkijken naar hebt. Het betekent in de praktijk wel dat jouw klant te maken krijgt met de factormaatschappij in plaats van met jou.

Let op: sommige factoring bedrijven vragen je alle facturen van alle klanten in te leveren. Factoring is dan een alles-of-niets-oplossing.

Moderne factoring biedt meer flexibele mogelijkheden, al staat dit nog in de kinderschoenen. Sommige bedrijven bieden je de mogelijkheid om inzicht te bieden in jouw zakelijke financiële situatie, aan de hand waarvan je een kredietlimiet kunt afspreken. Tot dat geld kun je krediet opnemen, dankzij nieuwe facturen die je kunt laten factoren. Klanten hoeven daar dan niets van te merken.

Crowdfunding

Met crowdfunding haal je geld op bij het publiek. Het gaat om vrienden en familie, net als andere particulieren. Zij investeren en bedrag naar keuze. Sponsors, donoren en andere investeerders kunnen eigendom in jouw bedrijf kopen of jou een lening verstrekken, waardoor er verschillende vormen van crowdfunding bestaan.

Je bent flexibel in de vergoeding die je betaalt voor het geld dat je op deze manier ontvangt. In sommige gevallen betaal je een deel van de winst uit, terwijl je in andere gevallen (korting op) producten kunt aanbieden, aandelen uit kunt geven of rente kunt vergoeden.

Let op: houd er rekening mee dat je bij crowdfunding het publiek dient te overtuigen van jouw product. Bovendien zal je het businessplan, toekomstplannen en jouw kredietwaardigheid moeten delen, waardoor er veel informatie op straat ligt. Ook concurrenten houden dat natuurlijk goed in de gaten.

Crowdfunding biedt mogelijkheden als jouw aanvraag voor een lening bij alle banken wordt geweigerd, al is het verstandig om hier goed over na te denken. De manier van financieren zit anders in elkaar, waardoor je te maken hebt met andere risico’s en betrokken partijen.

Flexibel zakelijk krediet

Ten derde kun je een flexibel zakelijk krediet afsluiten. Dat kan gewoon buiten de bank om, voor bedragen tot 250.000 euro. Het is aan de andere kant mogelijk om geld te lenen vanaf 5.000 euro en al met een looptijd vanaf 3 maanden. Heb je het geld juist langer nodig? Kies dan bijvoorbeeld voor een looptijd van 12 maanden.

Zoals je merkt ben je behoorlijk flexibel als het gaat om een zakelijk krediet, waardoor je daar in de praktijk geen bank meer bij nodig hebt. Je kunt er in plaats daarvan voor zorgen dat je online geld leent, zonder dat je daar een jaarverslag of businessplan bij nodig hebt. Je kunt binnen enkele minuten berekenen of je in aanmerking komt, waarna je binnen een werkdag precies weet hoeveel geld je daadwerkelijk kunt lenen.

Het is de manier waarop steeds meer bedrijven geld lenen, ook als ze niet geweigerd zijn bij de bank. Het aanvraagproces en de overeenkomsten zitten minder ingewikkeld in elkaar. Hierdoor kan je sneller over je lening beschikken en neemt het aanvragen niet onnodig veel tijd in beslag. Bovendien is het mogelijk om gewoon per werkdag terug te betalen, op basis van een automatische afschrijving. Het leidt tot meer overzichtelijkheid en voorkomt grote maandelijkse aflossingen die als een verrassing komen.

Zakelijk krediet buiten de bank om

Is jouw aanvraag voor een zakelijke lening geweigerd door de bank en zit je met de handen in het haar? Dat is niet nodig, omdat er gelukkig goede alternatieven beschikbaar zijn. Je kunt gebruik maken van factoring, van crowdfunding of een flexibele bedrijfsfinanciering, zodat je toch de kans hebt om het geld te verzamelen waarmee je graag wilt investeren.

Ondernemers die geld nodig hebben om te ondernemen zijn allang niet meer afhankelijk van de bank, op het moment dat ze een zakelijk krediet willen afsluiten. Dankzij de beschikbare alternatieven is er veel meer flexibiliteit ontstaan. Het is mogelijk om helemaal online een zakelijke lening af te sluiten, al is het natuurlijk ook nog goed mogelijk om eerst wat advies en informatie in te winnen. Maak op die manier een goede beslissing voor jouw onderneming, waarmee je ervoor zorgt dat er voldoende geld beschikbaar is om succesvol te ondernemen.

Ben je als ZZP-er of MKB-organisatie op zoek naar een zakelijke lening? Wij verstrekken leningen aan bedrijven met minimaal €75.000 omzet per jaar die minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vraag online jouw lening aan, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.

Geld lenen voor je bedrijf?

 

Een lening aanvragen voor je bedrijf hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Ben je ondernemer en heb je behoefte aan extra werkkapitaal? Bij BridgeFund regel je een zakelijke lening binnen 24 uur.

Offerte aanvragen

Mis niks!

Gratis tips over geld en ondernemen. Daar word je financieel beter van. Ontvang 1 x per maand de beste tips in je inbox.

Je bent er bijna. We hebben je een e-mail gestuurd ter verificatie van je e-mailadres.