Ga naar content
In dit artikel
Financiering zonder gedoe
  • Geen businessplannen of jaarcijfers
  • Aangevraagd in 5 min.
  • Binnen 1 dag op je rekening
Check je mogelijkheden

Het kan een hoofdpijndossier zijn voor ondernemers: de financiering rond krijgen voor groeiplannen. Oscar van Oscar’s Optiek koos voor de hoofdpijn-vrije weg en klopte bij ons aan voor een financiering. Zijn oude meet- en slijpapparatuur was aan vervanging toe. “De financiering van BridgeFund heeft mij verder geholpen in het vernieuwen van mijn apparatuur.” Door de snelle afhandeling van de financiering kon Oscar zijn klanten van een nog betere service en kwaliteit voorzien. 

En wat dacht je van kapper Habib? Hij maakte vaker gebruik van een financiering om zijn kapperszaken uit te breiden. Zo kon hij binnen no time twee zonnebanken leasen en nieuwe apparatuur aanschaffen, zodat hij onder meer laserontharing en cryolipolyse kon aanbieden. “Waar ik bij de bank geen lening kon krijgen, kon dat bij BridgeFund wel! Zij kijken naar het totaalplaatje.”

Manieren waarop nieuwe apparatuur je business kan laten groeien

1. Verhoogde productiviteit en efficiency

Nieuwe apparatuur kan de productiviteit van zowel je productieproces als van je werknemers vergroten. Bijvoorbeeld door de repetitieve, saaiere taken overnemen. Geautomatiseerd voorraadbeheer levert meer tijd op om te besteden aan nieuwe klanten. Met die nieuwe boor is een kast twee keer zo snel in elkaar gezet en een geautomatiseerd kassasysteem voorkomt ongeduldige klanten. Zo kan je personeel zich focussen op datgene waar ze goed in zijn én energie van krijgen. En jijzelf natuurlijk ook!

2. Kwaliteitsverbetering

À la 2023 kan apparatuur heel veel. Nieuwe geavanceerde functies en technologieën zorgen voor meer nauwkeurigheid, consistentie en betrouwbaarheid. En aan een product of service met een hogere kwaliteit, kan ook een duurder prijskaartje hangen… 😉

3. Innovatie en concurrentievoordeel

Denk bijvoorbeeld aan kapper Habib, die nieuwe apparaten kocht om zijn productaanbod uit te breiden. Door naast haarverzorging ook zonnebanksessies, laserontharing en cryolipolyse aan te bieden, trok hij meer klanten naar zijn salon. Een mooi voorbeeld van hoe je de concurrentie een stapje voor blijft, nieuwe klanten aantrekt en als bedrijf innoveert. Op die manier ben je ook minder afhankelijk van één product en beter bestand tegen eventuele veranderingen of verzadigingen in je markt.

4. Kostenbesparingen

Misschien vreet je huidige apparatuur enorm veel energie, of heb je dubbel zoveel grondstoffen nodig als bij een nieuwer en duurzamer apparaat. De hoogste tijd voor een nieuw apparaat, dus! Dat scheelt je kosten op lange termijn.

Let op! Voer altijd eerst een kosten-batenanalyse uit voor je nieuwe apparatuur aanschaft

Een superdeluxe 3D-printer of ‘s werelds beste zaag is leuk speelgoed, maar als je er puntje bij paaltje geen cent meer mee verdiend, kun je je afvragen of het wel zo slim is om aan te schaffen. Zet de potentiële voordelen en de terugverdientijd altijd op een rijtje. Zo ben je er zekerder van dat de investering daadwerkelijk bijdraagt aan de groei en winstgevendheid van je bedrijf.

In 9 stappen voer je een kosten-baten analyse uit

1. Stel een concreet doel voor de investering

Wil je er een probleem mee oplossen, iets extra’s toevoegen aan je product, het productieproces versnellen of simpelweg je productiecapaciteit omhoog gooien? Als je helder voor ogen hebt wat je er precies mee wil bereiken, wordt het makkelijker om iets aan te schaffen dat goed bij jouw situatie past.

2. Zet alle opties op een rij

Als je doel concreet is, begint het leuke deel: maak een overzicht van alle apparatuursoorten en -modellen die erbij passen. Vergelijk de prijzen, specificaties en functies om tot een perfecte match te komen.

3. Noteer de initiële kosten

Maak een overzicht van de aanschafkosten van de geselecteerde apparatuur, inclusief eventuele extra kosten zoals installatie, transport en training. Zet hier bijvoorbeeld ook de omzet neer die je misloopt omdat je even geen apparaat hebt wanneer de oude wordt vervangen.

4. Schat de operationele kosten

Bereken de verwachte operationele kosten voor de nieuwe apparatuur. Dit omvat onderhoud, reparaties, energieverbruik en eventuele andere doorlopende uitgaven.

5. Schrijf de verwachte baten zo concreet mogelijk op

Dit kunnen zaken zijn zoals verhoogde productiviteit, verbeterde kwaliteit, kostenbesparingen of nieuwe mogelijkheden om meer klanten te bedienen. Probeer die zo concreet mogelijk op te schrijven. Als de nieuwe apparatuur de productiesnelheid verhoogt, bereken dan de geschatte extra eenheden die je kunt produceren en de bijbehorende opbrengsten.

6. Bereken de terugverdientijd

Bereken de verwachte terugverdientijd van de investering door de totale kosten te delen door de geschatte jaarlijkse baten. Dit geeft je een idee hoelang het duurt voordat de investering zichzelf terugbetaalt.

7. Voer een risicoanalyse uit

Identificeer potentiële risico’s die van invloed kunnen zijn op de kosten en baten van de investering. Dit kunnen bijvoorbeeld veranderde energiekosten, hogere inkoopprijzen voor productiematerialen, nieuwere technologische ontwikkelingen of toenemende concurrentie zijn.

8. In de winkelmand

Check op basis van voorgaande stappen of de investering in nieuwe apparatuur rendabel lijkt en of het risico aanvaardbaar is. Als je besluit dat dit zo is, is het tijd voor de aanschaf.

9. Monitor en evalueer

Heb je besloten te investeren? Check periodiek of de investering de gewenste/verwachte resultaten oplevert en pas indien nodig je strategie aan.

Financiering nodig? Snel geregeld!

Een financiering bij BridgeFund kan snel geregeld zijn, ook voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Het geld staat zelfs vaak al binnen 24 uur op je rekening! “De aanvraag bij BridgeFund heb ik ervaren als snel en kwalitatief goed. Ze zeggen wat ze doen”, aldus opticien Oscar. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor onze snelle service? Neem contact met ons op en wie weet breng jij, net als Oscar en Habib, je onderneming in een vogelvlucht naar het volgende level! 🚀

Onlangs toegevoegd Ga naar Blog