Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 9 juli 2024 om 15:21

Een zakelijke starterslening is een lening die is bedoeld om startende ondernemers te helpen bij het opzetten van hun bedrijf. Als je een lening bij de bank wil aanvragen, heb je daarvoor vaak jaarcijfers nodig. Startende ondernemers hebben die cijfers logischerwijs niet. Als je toch een zakelijke starterslening wil aanvragen, kun je bijvoorbeeld terecht bij het UWV, financiële instellingen die ondernemerschap aanmoedigen of bekenden.

Hoe werkt een zakelijke starterslening

Met een zakelijke starterslening kun je verschillende kosten dekken die gepaard gaan met het starten van een bedrijf, zoals de aankoop van inventaris, apparatuur, marketing en huur van bedrijfsruimte. Het bedrag dat kan worden geleend is afhankelijk van de leningverstrekker. Vaak varieert het bedrag tussen enkele duizenden euro’s tot zelfs honderdduizenden euro’s.

Als je een starterslening wil aanvragen, moet je in de meeste gevallen een bedrijfs- of ondernemingsplan aanleveren. Ook je kredietwaardigheid wordt gecheckt. 

De instelling die jouw de lening verstrekt, wil immers enige garantie dat het geleende bedrag ook weer kan worden terugbetaald. De verdere voorwaarden, bijvoorbeeld of een onderpand nodig is, verschillen per leningverstrekker.

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant