Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 14:24

Herfinancieren betekent het opnieuw financieren van een lening die al eerder is afgesloten. Dit kun je doen bij verschillende soorten leningen, zoals een hypotheek, persoonlijke lening of zakelijke lening. Bij herfinanciering los je de oude lening volledig af met de nieuwe lening, die betere voorwaarden heeft. 

Voordelen herfinanciering 

Redenen om een lening te herfinancieren lopen uiteen. Stel dat je ergens een lagere rente kunt krijgen, kan het lonen om je lening over te sluiten. Ook het verkorten van de lening of een verhoging van van het geleende bedrag kunnen redenen zijn om een herfinanciering te overwegen. 

Als je je (zakelijke) lening wil herfinancieren, dan gaat het proces vaak hetzelfde als het aanvragen van een nieuwe lening. Je doorloopt opnieuw een goedkeuringsproces, inclusief kredietcontrole, documentatie en evaluatie van je kredietwaardigheid. 

Zakelijke lening oversluiten

Denk je erover om je zakelijke lening over te sluiten? Realiseer je dan dat herfinanciering kosten met zich meebrengt, waaronder dossier- en notariskosten. Zoek dus goed uit of het herfinancieren van jouw lening de moeite waard is. 

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant