Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 15:15

Een zakelijke lening is een type lening die bedrijven kunnen afsluiten om hun zakelijke activiteiten te financieren. Met de lening kun je een bedrijf opzetten, uitbreiden of je dagelijkse operationele kosten betalen. Je kunt er bijvoorbeeld een bedrijfsmachine mee aanschaffen, een nieuw pand kopen of (meer) personeel aannemen. Kortom: zakelijke leningen zijn heel geschikt als je een grote, eenmalige uitgave moet doen waar je op dat moment geen geld voor hebt.

Rente op een zakelijke rekening

Zakelijke leningen kunnen worden door verstrekt banken, kredietverstrekkers en andere financiële instellingen. Zij rekenen over een zakelijke rekening natuurlijk wel rente. De rente van een zakelijke lening kan vast of variabel zijn. Op 1 januari 2023 is de maximale rente op kredieten door de overheid vastgesteld op 12 procent.

Zakelijke rekening afsluiten

Een zakelijke lening kun je niet zomaar afsluiten. De kredietverstrekker moet de lening eerst goedkeuren. De goedkeuring van een zakelijke lening hangt af van verschillende factoren, zoals de kredietwaardigheid van het bedrijf, de omvang van de lening en het doel van de financiering. 

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant